Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Eu am E36 318i din 95.Masina conform manualului de service a primit de la 140.000km numai ulei Mobil 1 15W40 pe timp de vara si pe tip de iarna 5w30 tot Mobil 1. Eu acum am facut revizia si am bagat acelasi tip de ulei. De la un bun prieten care e un mecanic deosebit , am aflat ca atunci cand schimbi uleiul din motor si aici vb de producator e foarte indicat inainte sa speli motrul prin interior.Iar explicatia lui imi pare logica.Fiecare producator foloseste un alt tip de aditiv iar formula chimica difera cam la toate.

AM vrut initial sa bag Castrol pt Bmw dar baiatul de la magazinul de piese mi-a aratat factura de import si stupoare . Pe ele scrie made in germany dar sunt defapt produse in Turcia...A doua zi un coleg de al aluia se jura si pe masa si pe tacso ca sunt uleiuri nemtesti.Pretul de achizitie era in jur de 28 ron.Iar pe raft ajungea la 56. Ca deh ..e original.

Deci grija mare la ce cumparati.

Eu mobil 1 il cumpar de la importator si stiu clara ca e produs ori Belgia ori in Franta.

Eu unul pt E36 recomand Mobil 1 datorita eliminari riscului de teapa turceasca.

Dupa sarbatorile pascale trebuie sa schimb uleiul si as opta pt castrol rs 10w60 sau edge 10w60, am vb la magazinul(http://www.oilshop.ro) de unde vreau sa comand si scrie pe el in franceza si inca o limba exclus tari balcanice si mai scrie si made in EU. Voi ce parere aveti e fake? nu de alta dar rs 10w60 am inteles canu se mai face.

am pus Metabond si acolo intradevar am simtit. Motorul avea un sunet mai frumos mai rotund mai putin deranjant si masina dupa 500 de km a inceput sa traga mai bine si nici nu mai manca din ulei.

Ma intreb oare de ce a inceput sa traga mai bine, de unde pana unde?post-66-1240023072.gif

De unde pana unde nu stiu dar chiar am simtit cativa cai in plus; la demaraj in pante plus ca "torcea" ca un diesel frumos motorul nu ca un tractor cum era inainte de tratament. Am zis nu stiu daca aditivii sunt chiar asa cum se spune. Sunt undeva la 50-50%. Pe unele motoare poate merg si au un oarecare efect pe altele nu. Se pare ca la diesel se simte efectul si la benzina nu. Imi dau cu parerea nu zic nici da nici nu. Din ambele parti se aduc argumente serioase.

De care sa pun?

Castrol edge 10w60 prima poza, cica special for bmw M

Castrol edge sport 10w60 poza 2 pt masini de curse si motoare uzate tunate

Castrol Formula RS 10w60 poza 3 ulei de motor hightec, obtinut pe cale sinteticĂŁ prin Tehnologie Castrol Racing

masina din semnatura cu aprox 190.000 km pe bord

Am in masina MOBIL 1 10w40, dar nu cred ca o sa mai pun din acesta, am cu el 6000km si e negru, subtire si parca nu mai are nici calitati de ungere(testul cu degetele <_< )

Nu te speria, un ulei care nu prinde culoare dupa un anumit numar de km insemna ca nu-si face treaba, nu protejeaza motorul. Deci este ok sa prinda un pic culoare, iar daca se inegreste mai mult inseamna ca este din cauza uzurii motorului, dar este OK.

Am auzit multi amici plangandu-se de castrol (la masinile mai vechi ma refer, adica subt 1998) ca il papa si ca mobilul nu l-ar papa. Acum nu stiu ce sa zic, parerile sunt extrem de impartite si nu asi vrea sa deranjez pe nimeni.

Hai sa va zic un mic secret. Fie ca bagati in masina ARAL, CASTROL sau BP este acelasi lucru. Cititi ce scrie pe spatele uleiului castrol .... are sigla de la BP si scrie asa: Castrol is a BP brand, si nu invers, deci este derivat din BP uleiul ala care noi nici macar nu-i dam importanta si multi inca il mai baga la dacii berline (20w-50). Dealtfel, si uleuil ARAL are pe spate scris acelasi lucru si nu m-ar mira daca s-ar afla acelasi ulei in toate cele 3 marcile exceptand specificatiile speciale cum ar fi la castrol LL-04 ptr bmw 5w-30 sau 0w-30 ptr astea noi.

Eu cred ca pana la urma totul se rezuma la reclama si se pare ca, invingator la puncte este CASTROL.

Este doar parerea mea, sper sa nu dau nasteri la controverse, va multumesc.

De care sa pun?

Castrol edge 10w60 prima poza, cica special for bmw M

Castrol edge sport 10w60 poza 2 pt masini de curse si motoare uzate tunate

Castrol Formula RS 10w60 poza 3 ulei de motor hightec, obtinut pe cale sinteticĂŁ prin Tehnologie Castrol Racing

masina din semnatura cu aprox 190.000 km pe bord

De ce nu pui 10w40?

Am reusit sa aduc si poza cu motorul dupa aprox. 50.000 km cu Liqui Molly 10w40 cu MOS2 .

Am citit mai devreme cum ca acest aditiv ar fi nociv pt motor ... se poate sa spuna mai multe cuvinte respectivul despre asta ?

User-ul CC23298 ?

post-25240-1240159004_thumb.jpg

Edited by marius_eugen

am zis ca sa pun ceva mai special, castrol magnatec 10w40 parca este si in alimentara, edge 10w60 nu am prea vazut si am zis ca nu o fi botezat si asta

Deci vrei sa pui un ulei care nu prea se gaseste, nu ce este recomandat pentru motorul tau. <_<

Edited by Bavaria

am zis ca sa pun ceva mai special, castrol magnatec 10w40 parca este si in alimentara, edge 10w60 nu am prea vazut si am zis ca nu o fi botezat si asta

Deci vrei sa pui un ulei care nu prea se gaseste, nu ce este recomandat pentru motorul tau. <_<

ba din contra Castrol recomanda 10w-60 pentru e36 316i coupe

http://ew5.earlweb.com/recommendations.php...mp;vehicle=2020

Ciudat.BMW-ul nu il recomanda.

am pus Metabond si acolo intradevar am simtit. Motorul avea un sunet mai frumos mai rotund mai putin deranjant si masina dupa 500 de km a inceput sa traga mai bine si nici nu mai manca din ulei.

Ma intreb oare de ce a inceput sa traga mai bine, de unde pana unde?post-66-1240023072.gif

De unde pana unde nu stiu dar chiar am simtit cativa cai in plus; la demaraj in pante plus ca "torcea" ca un diesel frumos motorul nu ca un tractor cum era inainte de tratament. Am zis nu stiu daca aditivii sunt chiar asa cum se spune. Sunt undeva la 50-50%. Pe unele motoare poate merg si au un oarecare efect pe altele nu. Se pare ca la diesel se simte efectul si la benzina nu. Imi dau cu parerea nu zic nici da nici nu. Din ambele parti se aduc argumente serioase.

Eu am facut curat in portbagaj in weekend si am simtit la fel, cativa cai in plus. Poate ca e Pastele si a fost o minune.

Acuma hai ca faci misto <_< saracul motor atunci avea 400.000 de km si uite ca a mai facut inca 30.000 dupa tratament si inca se tine bine. Sa zicem ca aditivi astia atat de huliti de unii si sustinuti de altii (mai putini intradevar) nu fac bine; atunci cum suparare nu a falimentat de tot motorul acela? sa fie norocul? asa zic toti...oare? scuze de off-topic

Deci vrei sa pui un ulei care nu prea se gaseste, nu ce este recomandat pentru motorul tau. :)

Ciudat.BMW-ul nu il recomanda.

Si pe mine m-a surprins intradevar dar...surprize. In a mea care e la fel ca a lui Dan am Castrol 5w-30 pentru ca asa a avut de cand e ea. (cel putin asta spune cartea tehnica la toate reviziile din Germania). Si eu cu asta am continuat...

Nu fac miÂşto. Chiar am fĂŁcut curat. Am dat jos multe lucruri si probabil si a mea va merge mai rapid ... chiar si mai mult de 30 de mii de km daca nu pun bagaje la loc.

Acuma hai ca o dai in derivate deja. <_< Iti urez sa o porti sanatos si 100.000 de km. Eu am spus doar ce am observat la un motor chinuit tare. Atat.

Astia prin Germania baga liqui Molly la greu. Daca intri intr-un service si nu ceri ceva anume sau ii intrebi..domle ce imi recomanzi la un pret rezonabil si bun... toti zic Liqui Molly. In Mazda pe care am avut-o dinasta aveam si nu am avut probleme. In BMW am bagat ce mi-au pus la reprezentanta.

DIn cate am inteles, Liqui Molly asta se pare ca e comparabil la calitate cu alte uleiuri premium la un pret rezonabil.

Cred ca sigur a mai fost intrebarea asta dar are prea multe pagini thread-ul sa caut.

Ce se recomanda pentru E36, 1994, 318i, m43?

Tin sa precizez ca motorul merge foarte bine si nu mananca ulei in mod dramatic.

Multumesc!

Edited by Staticxxx

cred ca se referea la asta "Ăn matematicĂŁ, derivata unei funcĂžii este unul dintre conceptele fundamentale ale analizei matematice, ĂŽmpreunĂŁ cu primitiva Âşi inversa derivatei.

Derivata unei funcÞii Într-un punct semnificã rata cu care se modificã valoarea funcÞiei atunci când se modificã argumentul. Cu alte cuvinte, derivata este o formulare matematicã a noÞiunii de ratã de variaÞie. Derivata este un concept foarte versatil, care poate fi privit În multe feluri."

cred ca se referea la asta "Ăn matematicĂŁ, derivata unei funcĂžii este unul dintre conceptele fundamentale ale analizei matematice, ĂŽmpreunĂŁ cu primitiva Âşi inversa derivatei.

Derivata unei funcÞii Într-un punct semnificã rata cu care se modificã valoarea funcÞiei atunci când se modificã argumentul. Cu alte cuvinte, derivata este o formulare matematicã a noÞiunii de ratã de variaÞie. Derivata este un concept foarte versatil, care poate fi privit În multe feluri."

derivata este inversul integralei.

ex: (x)'=-1/x.

manual analiza matematica clasa a12a.