Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Adu argumentele pentru afirmatia aceasta. Ale mele sunt cã la Diesel uleiul se Îmbâcseste mai repede si mai tare În urma arderilor si cã Într-un final filtrul de ulei nu mai are eficienta necesarã, ceea ce va conduce la uzuri mai mari În motor din cauza pierderilor proprietãtilor de lubrifiere si aparitia zgurii În ulei (post filtrare).

P.S. Am o sursĂŁ de Castrol Edge 0W-30, 60 RON/Litru, flacoane de 1L sau 5L, FacturĂŁ, FisĂŁ TehnicĂŁ.

Edited by CATSAN

Este adevarat ca la diesel uleiul se face negru mult mai repede dar asta nu inseamna ca isi pierde prorpietatile. La VW diesel au fost cazuri cand uleiul se facea negru in 30 de minute si unii se intorceau la service acuzand ca uleiul NU a fost schimbat. :twoup:

Motivul principal pentru la diesel poti tine uleiul mai mult este contaminarea cu combustibil. La un benzinar un procent de 5% benzina in ulei este dezastruos pentru calitatile de ungere pe cand la diesel aceeasi cantitate de motorina in ulei este practic inofensiva. (Unii folosesc motorina ca engine flush).

Uite si un screen-shot din fisa tehnica a unui ulei (nu conteaza firma):

http://dl.dropbox.com/u/649244/tmp/drain%20interval.jpg

So you say.... :) Strict la obiect, ai dreptate...

Cã se ĂŽnnegreste imediat uleiul ĂŽn Diesel, iarãsi e corect. (de VW nu comentãm nimic :twoup: )

Insã despre intervalul de schimb, serios, eu la masinile mele am schimbat dupã mai putini (mult mai putini) kilometri decât zecile de mii "recomandate".

Iar zgura e zgurã, ĂŽn vecii vecilor, pânã când se vor folosi alti combustibili.

Cele bune!

Da, Motul e superior.

@iuliu m: mersi, sa vedem si alte pareri.

@Ciumidel: si eu sunt nemultumit de mobil si castrol de aceea intreb de liqui moly, sau de ce nu motul, astea poti sa le incerci (de la castrol poti sa alegi edge, e mai bun pt motorul tau, daca totusi vrei sa-l incerci). mobilul e destul de problematic la mai multe marci de masini.

Edited by increatul

ce ulei sa bag intr-o cutie automata pentru e92 320d ? :

astept pareri :twoup:

urci masina pe elevator, vezi ce scrie pe cutia de viteze si ATENTIE ! cumpara numai dupa part nr. uleiul + filtru numai de la cineva ce aduce piese originale bmw sau AB.

P.S. Nu te lua dupa TIS BMW sau orice alt document PDF gasit pe net, aproape toate acele informatii legate de cutiile automate sunt gresite nu stiu daca intentionat sau nu , se recomanda la unele cutii uleiuri minerale, sau cu alte specificatii ce pot duce la distrugerea cutiei

Edited by edy1092