Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

ce ai zis tu mai sus, are intr-adevar aplicabilitate in Romania, insa nu si in Germania sau in orice alta tara civilizata. Aici mergeam la reprezentanta doar la Nurvil(Audi) din Valcea pentru ca ma lasau sa stau langa masina cand faceam cate ceva, insa in rest nici eu nu am incredere in ei, sunt o gramada de oameni care se plang de serviciile lor, desi in ultimul timp unii dintre dealeri si-au mai schimbat atitudinea. Nici in Germania nu am stat langa masina in service, insa nici macar o clipa nu mi-a trecut prin minte ca nu ar fi facut ce trebuia, oamenii aia au cu totul alta mentalitate cand vine vorba de client si de satisfacerea nevoilor lui cat mai bine.

ce ai zis tu mai sus, are intr-adevar aplicabilitate in Romania, insa nu si in Germania sau in orice alta tara civilizata. Aici mergeam la reprezentanta doar la Nurvil(Audi) din Valcea pentru ca ma lasau sa stau langa masina cand faceam cate ceva, insa in rest nici eu nu am incredere in ei, sunt o gramada de oameni care se plang de serviciile lor, desi in ultimul timp unii dintre dealeri si-au mai schimbat atitudinea. Nici in Germania nu am stat langa masina in service, insa nici macar o clipa nu mi-a trecut prin minte ca nu ar fi facut ce trebuia, oamenii aia au cu totul alta mentalitate cand vine vorba de client si de satisfacerea nevoilor lui cat mai bine.

Exact :twoup:

eu folosesc tot ulei castrol, dar la ultimile 2 service uri mi-au recomandat sa folosesc ulei special conceput pt bmw. am citit aici ca majoritatea faceti schimbul la aprox 20k km, eu il fac la 12k, iar cand am vorbit cu un cerc de prieteni, la fel fani bmw, mai ca au aruncat cu pietre dupa mine, ca ei il schimba la 7k km. pana la urma .. are vreo relevanta daca il schimb la 7k, 12k, 20k, 25k ? si e ok daca se schimba prea des?

nu dauneaza daca il schimbi prea des,dar eu cred ca sunt bani aruncati degeaba; cel putin cazul uleiurilor oe care respecta norma LL04 poti merge linistit aproximativ 15000 km la o utilizare normala,spun aproximativ pentru ca in mod normal uleiul se schimba cand spune computerul de bord,daca folosesti amsina in regim liniute competerul s-ar putea sa zica vreau schimb dupa 3000 km..

de exemplu in cazul meu mie imi spune bord computerul dupa aproximativ 23000 k si atunci il schimb,nici mai devreme nici mai tarziu

Eu nu stiu in ce ulei comercializat in Romania mai pot avea incredere...

Castrol-ul de la noi de pe piata cica ar fi contrafacut, cel "original" BMW se gaseste la toate magazinele care comercializeaza inclusiv piese de Dacia, plus ca are un pret/litru ce te face sa-ti pui semne de intrebare.

Asadar am jurat ca de-acum incolo nu mai folosesc decat ulei cumparat din "afara" (cat mai din Vest posibil) si ma gandesc serios sa schimb indicativul la 10W-40 pt ca dupa ce am pus "ulei BMW 5W-40" tzacane motorul mai tare decat cu ala vechi de 10k km.

Posesor de BMW 320 d / 110 kw.

Eu nu stiu in ce ulei comercializat in Romania mai pot avea incredere...

Castrol-ul de la noi de pe piata cica ar fi contrafacut, cel "original" BMW se gaseste la toate magazinele care comercializeaza inclusiv piese de Dacia, plus ca are un pret/litru ce te face sa-ti pui semne de intrebare.

Asadar am jurat ca de-acum incolo nu mai folosesc decat ulei cumparat din "afara" (cat mai din Vest posibil) si ma gandesc serios sa schimb indicativul la 10W-40 pt ca dupa ce am pus "ulei BMW 5W-40" tzacane motorul mai tare decat cu ala vechi de 10k km.

Posesor de BMW 320 d / 110 kw.

cam are dreptate

• 2 weeks later...
10W nu este mai bun decat 5W pentru nici un motor.

nici pt M3, M5 ? oare de ce se recmanda 10w- ? proprietarii merg prea subturat cu ele ??????

Daca as avea un 320,325,328,330---> in 6 aspirat si as stii ca nu merg deloc batraneste, prin urmare sunt mai nervos din fire sau ceva mai teribilist, adica ma vreau regele soselelor ..... de ce nu-mi recomanzi sa bag 10w ???? VARA ????fully synthetic of course ????

http://img100.imageshack.us/img100/3263/qmanthinking6.gif

Edited by edy1092