Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

la un bmw e46 2003 2000d 150cp 290.000 km pana akm am bagat castrol 5w40 ll04 si imi mananca cam 1200- 1300 gr intre schimburi la 10.000 de km. ce imi recomandati sa fac ?? schimb cu 10w40 ? :-?? ii ceva rau sa coplectezi de 2 - 3 ori ? Edited by Dusty

la un bmw e46 2003 2000d 150cp 290.000 km pana akm am bagat castrol 5w40 ll04 si imi mananca cam 1200- 1300 gr intre schimburi la 10.000 de km. ce imi recomandati sa fac ?? schimb cu 10w40 ? :-?? ii ceva rau sa coplectezi de 2 - 3 ori ?

La kilometrajul motorului nu cred ca este ceva iesit din comun...incearca un Metabond...dar 10w40 nu te va ajuta nicicum...

Avand in vedere parteneriatul dintre Castrol si Bmw, tind sa cred ca uleiurile sunt tot pe acolo. Se zvoneste ca cei de la Castrol fac ulei si pentru gama Bmw/Mini. Nu cred ca bavarezii si-ar lasa trecut numele pe eticheta Castrol, daca ar avea dubii in privinta calitatii uleiului. Totusi, pentru buna mea dispozitie folosesc si recomand uleiul original de la BMW. :) Edited by ~Cosmin~

Paul, in tara asta orice este posibil. Totusi, sunt cativa useri seriosi aici care vand ulei BMW sub 30 de lei/l si vand de ceva vreme. Sincer, nu cred sa fie probleme legate de calitatea uleiului vandut de ei. Cred ca pana acum cineva ar fi sesizat eventuale probleme.

Paul, in tara asta orice este posibil. Totusi, sunt cativa useri seriosi aici care vand ulei BMW sub 30 de lei/l si vand de ceva vreme. Sincer, nu cred sa fie probleme legate de calitatea uleiului vandut de ei. Cred ca pana acum cineva ar fi sesizat eventuale probleme.

Pot sa te contrazic, am folosit ulei de la acei useri seriosi si dupa maxim 2000 km am fost obligat sa schimb minunatul ulei original BMW si nu sunt singurul. De aceea recomand ulei din hypermarketuri, ai garantia ca este de la Castrol Romania, nu din China.

Eu am in motor ulei sa zicem original la 35 ron litrul si vad ca dupa 10000 km este mai deschis la culoare in comparatie cu cealalta masina diesel ce o am si are cam acelasi numar de kilometri cu ulei total 5w-30.Acum am cumparat Castrol Edge 5W-40 sa vad daca se simte vreo diferenta.

Acum am cumparat Castrol Edge 5W-40 sa vad daca se simte vreo diferenta.

Asta e simpatica :). Cum o sa vezi tu daca se simte vreo diferenta? Ai laborator de analiza acasa? Sau te uiti la culoare, freci putin uleiul intre degete si dai un verdict?