Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Am M20.

se manaca destul de rapid, iar motorul suna oarecum aiurea.

Cand am trecut pe Castrol GTX 15w40, sunetul motorului s-a ameliorat, iar nivelul sta pe loc :)

108650[/snapback]

ce inseamna se mananca repede?in cate mii consuma 1L?

si cum explici zgomotul aiurea din motor?batai de tacheti,etc...

din cate am citit anterior,15w40 protection,se spune ca este cel mai bun ulei mineral,dar totusi depinde foarte mult de stilul de condus.ma gandesc ca dc bag 15w-gata cu 5000rpm... :blink:

ce inseamna se mananca repede?in cate mii consuma 1L?

si cum explici zgomotul aiurea din motor?batai de tacheti,etc...

din cate am citit anterior,15w40 protection,se spune ca este cel mai bun ulei mineral,dar totusi depinde foarte mult de stilul de condus.ma gandesc ca dc bag 15w-gata cu 5000rpm...  :blink:

108709[/snapback]

(5w40 full sinth) - 1 litru la 1500 pe Aral, 1 litru la 2500km pe Valvoline.

Zgomot mai metalic, mai accentuat, parca freca, etc.

Iar cu 5000 rpm interzishi celor cu 15w40... Din moment ce BMW la timpul respectiv a construit motorul M20 cu uleiul asta shi a pus roshu de la 6000 in sus... :)

Ce sa mai: M20 e un motor vechi. Garniturile lui trebuiesc "hranite" de ulei, tolerantzele sunt mai mari. O data trecut la M50, cu noile tehnologii s-au michsorat tolerantzele, materialele folosite au devenit mai bune, deci un ulei de performantza e recomandat.

Edited by MuadDib

ideea mea este in felul urmator-cateva lucruri vreau de la un ulei:o curatare foarte buna.

o ungere mult mai buna si mai rapida.

lucrurile astea nu sunt indeplinite la perfectie de un ulei mineral.

dar pe de alta parte vreau sa am grija si la jocurile din motor pt ca totusi este un motor mai vechiutz.

in concluzie eu m-am gandit spre mult discutatul Castrol RS10w/60,este si mai gros ca ulei si asigura tot ce am scris mai sus;plus ca asigura si protectie la turatii inalte.

cine a mai bagat asa ceva in M20 rog sa-si expuna parerile.

ce simptome ati avut cand ati folosit Aral 10w-40 tronic in auto?e o tehnologie semisyntech si suna bine..

109454[/snapback]

Aral Romania = nisip. Deci decat sa dai 300 mii pe kil, dute pe prundu' garlii shi incarca nishte lopetzi...

Shi nu e poveste vanatoreasca, eu am reushit sa bulesc un motor de Vectra (1,6i) cu uleiul asta. Shi acelashi feedback l-am primit de la mai multzi...

Aral Romania = nisip. Deci decat sa dai 300 mii pe kil, dute pe prundu' garlii shi incarca nishte lopetzi...

Shi nu e poveste vanatoreasca, eu am reushit sa bulesc un motor de Vectra (1,6i) cu uleiul asta. Shi acelashi feedback l-am primit de la mai multzi...

109472[/snapback]

mai sa fie... :blink:

nasol...nu credeam ca am ajuns chiar in stadiul asta :)

mersi de sfat,mi-a ajuns :)

Aral nu prea rezista in motoare turate.De ce sa folosesti alta marca de ulei,daca exista Castrol :blink:

109566[/snapback]

de ce sa folosec ce foloseste toata lumea? :)

al meu nu e supraturat fiind doar cu 2v/cilindru.sau te refereai la urcatul in ture?

mi s-a parut oarecum o marca de renume si la un pret bun,avand in vedere ca e semisintetic(10w-40 blue...)

Pai nu daia,sa folosesti pentru ca este recomandat de BMW :blink:

Ma rog,daca ai BMW....

109586[/snapback]

am o dacie cu motor pe folie :) si cu o emblema de bmw pe ea.

deci recomandari sunt dar cazuri concrete in afara de cel al lui muaddib nu sunt.asta ma deranjeaza la romani:daca se aude un zvon,gata asa se va intampla...vreau dovezi clare nu ce recomanda unu si altu,ca asa pot si eu sa fac contract cu cineva si sa-i fac in felul asta reclama ca intr-un fel primesc si eu bani de acolo.

deci atata am vrut:cazuri concrete:depuneri,batai aiurea prin motor,consum prematur de ulei....

recomanda unu si altu,ca asa pot si eu sa fac contract cu cineva si sa-i fac in felul asta reclama ca intr-un fel primesc si eu bani de acolo.

deci atata am vrut:cazuri concrete:depuneri,batai aiurea prin motor,consum prematur de ulei....

109593[/snapback]

Pai stai asa,ca nu recomanda unul sau altul,este recomandarea BMW-ului.

Crezi ca au facut contract cu ei numai asa,de reclama? :blink:

Pentru diversitate mai poti incerca si BP.

Aral-ul are ceva, nu stiu ce, dar se consuma mai repede ca alte uleiuri. Cel putin asa s-a intamplat la mine la un E34 M20 si la dacie.

Edited by paul

Pentru diversitate mai poti incerca si BP.

Aral-ul are ceva, nu stiu ce, dar se consuma mai repede ca alte uleiuri. Cel putin asa s-a intamplat la mine la un E34 M20 si la dacie.

109720[/snapback]

@muaddib:greu ma las convertit la ceva :)

@paul:bun,si in afara de consum,care ma gandesc ca mai mult de 1L/2000km nu ar fi o problema,avand in vedere ca am "six",mai am de ce sa-mi fac griji daca recurcg la aralul asta bluetronic?

cineva mai spunea ca un motor care consuma ceva ulei nu il rezolvi daca bagi un ulei mai gros :blink:

vreau sa-i fac un cleaning si sa vad cum se comporta cu aralul asta 10w.

mai o kestie,am vb cu un prieten din DM si imi zice in felul urmator:daca la codul de bare/cifre prima litera e "4" uleiul e fabricat in germania(4-prefixul tarii) :)

Edited by DTM

1 l la 2000 km e destul de mult. Daca asta ti-e consumul, ceva e in neregula cu motorul tau. Ca sa nu "arzi" un ulei prea scump poti baga si aral daca este mai ieftin.

Nu mai retin cifre exacte, dar dupa ce am pus alt ulei - castrol la BMW si un BP ieftin la dacie - consumurile au scazut sesizabil.

Germania are prefixul 40 in codul EAN.

1 l la 2000 km e destul de mult. Daca asta ti-e consumul, ceva e in neregula cu motorul tau. Ca sa nu "arzi" un ulei prea scump poti baga si aral daca este mai ieftin.

Nu mai retin cifre exacte, dar dupa ce am pus alt ulei - castrol la BMW si un BP ieftin la dacie - consumurile au scazut sesizabil.

Germania are prefixul 40 in codul EAN.

109729[/snapback]

exact 40 :blink:

am spus 1L/2000km in eventualitatea in care aralul este mancat.a mea ca sa fiu sincer am bagat aprox 500-600ml la 3000km.pt mine e perfect avand in vedere ca-i mai dau si in 6k ture.

cat ti-a consumat aralul in M20 tau?ce simptome ai observat cand ai folosit bluetronicul?ma refer la functionare,mai zgomotoasa???

aoleu,100 de pareri si 500 de sugesti!!!Oare la E39-al meu 525 D ce oloi ar fi cel mai recomandat??? :blink:

112089[/snapback]

Pentru toti cei care aduc laude Aralului am un mesaj: acest ulei m-a bulit o axa cu came prin infundarea conductei de ulei care trece pe deasupra camelor la un E34... Si pentru ca mesajul sa fie complet adaug si 'laude' la adresa aditivilor de ulei care mi-au facut jocuri in lagare de facea becul de ulei in ritm de bec de semnalizare...

Acum sunt pe CASTROL si nu de oricare ci TXT... nici prea prea nici foarte foarte... cat bag la un schimb atat scot la urmatorul... :)

Pentru toti cei care aduc laude Aralului am un mesaj: acest ulei m-a bulit o axa cu came prin infundarea conductei de ulei care trece pe deasupra camelor la un E34... Si pentru ca mesajul sa fie complet adaug si 'laude' la adresa aditivilor de ulei care mi-au facut jocuri in lagare de facea becul de ulei in ritm de bec de semnalizare...

Acum sunt pe CASTROL si nu de oricare ci TXT... nici prea prea nici foarte foarte... cat bag la un schimb atat scot la urmatorul... :)

112126[/snapback]

Wellcome to the anti-Aral club :blink:

Aia cu "cat ulei intra atat iese" nu shtiu daca e un semn bun... Un ulei trebuie sa se manance un pic...

Parerea mea, de posesor de motor mai vechi.

Wellcome to the anti-Aral club :blink:

Aia cu "cat ulei intra atat iese" nu shtiu daca e un semn bun... Un ulei trebuie sa se manance un pic...

Parerea mea, de posesor de motor mai vechi.

112130[/snapback]

Asa am gandit si eu dar ducand probe de ulei dupa schimb la un laborator a reiesit ca nu este contaminat...

Acum sunt pe CASTROL si nu de oricare ci TXT... nici prea prea nici foarte foarte... cat bag la un schimb atat scot la urmatorul... :blink:

112126[/snapback]

bine bine,dar ce fel de castrol pt. modelul meu?

Asa am gandit si eu dar ducand probe de ulei dupa schimb la un laborator a reiesit ca nu este contaminat...

112136[/snapback]

:blink: Scuze, jucam in alta liga :) :) Laborator, teste, chestii, socoteli :) Mie uleiul vechi mi-l ia un mos care il da pe gardul de la gradina... :D

Edited by MuadDib

:blink: Scuze, jucam in alta liga :D :) Laborator, teste, chestii, socoteli :) Mie uleiul vechi mi-l ia un mos care il da pe gardul de la gradina... :bounce:

112148[/snapback]

:) ...aveam si eu o curiozitate... ca toata lumea sustinea ca este firesc un mic consum... credeam ca se adauga benzina atat cat pierde ulei! Dar nu! Ideea este ca atunci cand am pus al 3-lea motor pe masina i-am tras si o segmentare si schimb de ghiduri de supapa (parca asa le spune)... Poate si asta o fi... :D