Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Scuze,poate nu mai retin bine.

Am cautat pe net si am gasit urmatoarele:

tip motor M47TUD20,tipuri de ulei recomandate LL 04 sau LL01

270506[/snapback]

mi se pare putin ciudat ca pentru un motor fabricat inainte de fabricatia uleiurilor 01 si 04 sa se recomande aceste tipuri de ulei :blink:

mi se pare putin ciudat ca pentru un motor fabricat inainte de fabricatia uleiurilor 01 si 04 sa se recomande aceste tipuri de ulei  :blink:

270523[/snapback]

recomandarile se schimba in functie si de ceea ce scot pe piata producatorii de uleiuri... banuiesc ca acea recomandare a fost facuta conform cu evolutia producatorilor la o data ulterioara lansarii motorului...

Eu zic sa te orientezi catre ce zice producatorul motorului, nu al uleiului. Deci consulta TIS sau manualul masinii.

PS: Ca o parere personala, daca masina are peste 120.000 km, mergi pe ulei original de la reprezentanta Longlife 04 - 0W40 sau 5W40, altfel 0W30 sau 5W30.

Edited by BoBo

Eu zic sa te orientezi catre ce zice producatorul motorului, nu al uleiului. Deci consulta TIS sau manualul masinii.

PS: Ca o parere personala, daca masina are peste 120.000 km, mergi pe ulei original de la reprezentanta Longlife 04 - 0W40 sau 5W40, altfel 0W30 sau 5W30.

271903[/snapback]

In manualul masinii zice sa pun ulei 0Wxx sau 5Wxx, unde xx inseamna 30, 40 sau 50 si atat. Poate cineva sa se uite in TIS si sa imi spuna exact?

Masina: 323i 2000, motor M52TU aprox 150.000 km.

PS: are cineva idee cam cat cost uleiul de la reprezentanta 0W40 sau 5W40?

In manualul masinii zice sa pun ulei 0Wxx sau 5Wxx, unde xx inseamna 30, 40 sau 50 si atat. Poate cineva sa se uite in TIS si sa imi spuna exact?

Masina: 323i 2000, motor M52TU aprox 150.000 km.

271997[/snapback]

E un post de-al meu mai in spate unde am pus printscreen-uri cu recomandarile din TIS:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...ndpost&p=205685

... si completarea referitoare la gradele de vascozitate:

post-1921-1187330796_thumb.jpg

Edited by BoBo

1. Eu sunt din sv si nu prea il gasesc in magazine, de obicei il comanda cei de la service si ajunge in 24 ore, daca nu il comand de pe oilshop.ro 180ron/4l

268588[/snapback]

Vis a vis de site-ul asta , pe care nu il stiam, bag si eu ce masina am si imi da rezultat sa folosesc uleiul asta:

http://www.oilshop.ro/catalog/product_info...?products_id=30

Eu unul nu am auzit de el , folosesc numai TWSMotorsport, pe care scrie Aprobat BMW special pt. M3 si M5..

@Bavaria, astept o parere de la tine, si/sau pt.uleiuri originale BMW!!

pana la cat, ce? uleiul rezista pana la 12 mii ture, eu nu am de unde sa scot atat. 6500 maxim si se taie gazul.

277548[/snapback]

Scuze, eu am inteles ca masina ta merge pana la 12 000 ture, de aceea folosesti acest ulei! :) :)

Desi eu nu am auzit de el! O fi mai bun ca Castrol TWS Motorsport? :blink:

Vis a vis de site-ul asta , pe care nu il stiam, bag si eu ce masina am si imi da rezultat sa folosesc uleiul asta:

http://www.oilshop.ro/catalog/product_info...?products_id=30

Eu unul nu am auzit de el , folosesc numai TWSMotorsport, pe care scrie Aprobat BMW special pt. M3 si M5..

@Bavaria, astept o parere de la tine, si/sau pt.uleiuri originale BMW!!

274606[/snapback]

Dupa site-ul respectiv apare TWS pentru modelul tau, nu stiu cum de ti-a afisat altceva :blink:

Scuze, eu am inteles ca masina ta merge pana la 12 000 ture, de aceea folosesti acest ulei!  :)  :)

Desi eu nu am auzit de el! O fi mai bun ca Castrol TWS Motorsport? :blink:

277549[/snapback]

dupa parerea mea, cu siguranta. depinde de fiecare cate stie despre uleiuri. castrol este o firma buna, doar ca eu nu am incredere in uleiul castrol comercializat in Romania. uleiul motul, nu ca ii fac eu reclama pt ca nu castig nimic, se fabrica doar in franta, nicaieri in alta parte in lume. acum vor sa faca o fabrica in china, dar pt asia, evident.

eu folosesc motul de 11 ani. si crdee-ma, ii dau "forja". o sa mai discutam poate si cand o sa am in posesie un aparat cu care le putem testa, vii cu 50 ml, il punem in aparat si vedem ........ :) . oricum, ma bucur ca am cu cine vb serios.........

dupa parerea mea, cu siguranta. depinde de fiecare cate stie despre uleiuri. castrol este o firma buna, doar ca eu nu am incredere in uleiul castrol comercializat in Romania. uleiul motul, nu ca ii fac eu reclama pt ca nu castig nimic, se fabrica doar in franta, nicaieri in alta parte in lume. acum vor sa faca o fabrica in china, dar pt asia, evident.

eu folosesc motul de 11 ani. si crdee-ma, ii dau "forja". o sa mai discutam poate si cand o sa am in posesie un aparat cu care le putem testa, vii cu 50 ml, il punem in aparat si vedem ........ :blink: . oricum, ma bucur ca am cu cine vb serios.........

278740[/snapback]

Pai da , insa TWS Motor sport Castrol este singurul recomandat pentru M3!

De ce oare?