Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

• 1 month later...

Am inceput sa folosesc YACCO.

http://www.yacco-lub.ro/

Am sa va spun cum se comporta in diferite motoare si medi.

Idea e ca in Romania intervalele de service in perioada de garantie sunt injumatatatite (nu stiu la BMW pentru ca nu am avut nou). Am cautat sa aflu justificarea si normal, raspunsul a fost "...din cauza combustibililor si a impuritatilor din atmosfera...". E destul de pertinent si daca consideram sa facem la fel si in cazul servisului post garantie, cred ca in acel moment se mai pune problema doar de originalitatea produsului.

Normal ca trebuie sa iei in seama recomandarea producatorului visavis de norma lubrifiantului...nu pui in auto ce are filtru de particule orice.

De ce mai gros, ce se intampla la 200k? :blink:

293369[/snapback]

Dupa un anumit grad de uzura al motorului daca pui un lubrifiant super fluid rezulta o presiune de ulei scazuta. Il pui mai gros si il schimbi mai des.

• 4 weeks later...
nu mai puneti botul la reclame,domnilor,uleiul pe care il recomanda BMW e marca cu care are BMW romania acord in momentul de fata,adica si-a luat careva spaga de la furnizorul respectiv sa bage la uz permanent in circuitul de service oficial al marcii,sau e careva din interior ce maninca procent din vinzarea marcii respective de uleiuri in cadrul retelei BMW.E o vrajeala ce functioneaza peste tot in lume.....uleiul agreeat in momentul de fata de o casa constructoare auto e fructul tupeului vreunui agent de vinzari de la diversele marci de uleiuri de pe piata din RO...e de preferat un ulei care nu are priza la ROMANI(dar care are nume printre cei ce alearga masini cu pretentii pe dincolo-LIQUI MOLY,VALVOLINE,MOTUL sau ptr cine isi permite ulei BMW).Cum zicea unul din voi ce foloseste MOTUL,uleiul de la noi nu este uleiul folosit afara,altfel spus folositi ulei doar cu eticheta in romana lipita,nu facaturi aduse in butoaie si imbuteliate in RO,sau mai rau de atit.......ziceam ca nu mai postez dar tin sa nu vad lumea pacalita... :blink: