Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

eu zic sa te uiti bine pe bidon ca sigur e 5w30 nu 15w 30 .... si n-am vazut pe nimeni sa recomande 15w 40 care e un ulei mineral si nu e recomandat pentru nici un model bmw produs dupa 1999

da, am facut o greseala de scriere....se pare ca totusi si inteles ideea....in orice caz, observ ca semantica textuala, ortografia si exprimarea e la mare pret pe acest forum :blink: ...toti membri acestui club sunt de o inteligenta debordanta, intodeauna cu adrenalina la cote superioare si binenteles cu un necontenit spirit de lupta

Merci oricum de observatie....ma simt pus la punct :)

Se pare ca unii se simt atacati prea usor. Am postat doar pentru ca am vazut ca ai mai scris intr-un topic de 15w30 si daca un coleg forumist citeste si nu se pricepe deloc la uleiuri o ia de buna si se duce si cauta 15w30 (desi nu cred ca exista) ca asa a citit pe forum. Nu am vrut sa pun pe nimeni la punct, nu o lua personal. Cat despre uleiurile minerale respectiv 15w40 marii producatori renunta usor usor la producerea lor pentru ca de cel putin 7-8 ani nu se mai produc masini care sa utilizeze uleiuri minerale ci doar sintetice sau semisintetice (d-aia mai nou toate uleiurile minerale sunt produse doar in tari precum Turcia)

Numai bine!

• 3 weeks later...

Big990 http://195.82.66.170/castrol/oilguide/inde...mp;model=139115 cum ziceam 8,25 L de ulei ... asa ca nu vorbi aiurea...

Chiar cu motorizarea gresita am dat raspunsul corect, pe cand tu cu motorizarea corecta ai dat raspunsul greist.... am dat linkul respectiv, dupa care am realizat ca am ales gresit motorizarea, am pus motorizarea noua, dar am vazut ca cantitatea de ulei este aceeasi... si nu am mai rectificat linkul dar ca sa fi tu linistit.. am pus si linkul nou , eu ma iau dupa site-u de la castrol...

PS: niste poze SF puse pe un forum nu au nici o valoare... ce ti-am dat acolo este un link , unde poti verifica ce zic cei de la castrol..

DECI: nu te grabi sa corectezi mai ales cand nu detii informatii ferme.

Edited by Lifestyle

• 2 weeks later...
Am bagat Castrol 5W-40,dar ma bate gandul sa bag mobil 1 sau aral....Voi ce ziceti?

Am mai scris undeva, uleiul Aral contine sulfonat de calciu; acesta creaza depuneri in motor. De ce nu folosesti original?

Castrol este cel putin la fel de bun ca Aral sau Mobil 1, chiar mai bun dupa parerea mea.

Cel mai bine este sa tii cont de recomandarile producatorului, deci sa continui sa folosesti Castrol.

mda...nu stiu ce sa zic......eu nu prea am fost multumit de castrol(am bagat la un golf,dupa care i-am pus mobil 1 si e diferenta mare intre ele zic eu)

In ianuarie au "asezat" preturile din cauza diferentei de curs valutar. Noul pret este 34 de ron/l pentru uleiul 5w30 si 43 ron/l pentru 0w40, ambele BMW, LL04, la bidon de 1 litru, Made in Germany for BMW AG. Am fost mai mult decat altruist si am trimis prin curierat unor colegi de pe forum, iar pe altii (in special ploiesteni si bucuresteni) i-am indrumat prin PM la sursa. De ce folosesti pluralul, sunteti in gasca? :blink:

Edit: Ti-am trimis in PM numele si locatia magazinului.

Edited by CC23298