Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Pai si mai sus nu se vorbea despre ulei de ///M ? 10w-60 EDGE este ulei special pt ///M.

Alex, look at the picture :blink:

Nu e nimic complicat ba chiar e simplu:

! Pe 0w-40 EDGE Sport-ul meu scrie formula RS iar pe 10w-60 EDGE, scrie clar "Specialy designed for BMW ///M Engines".

E simplu.

Baieti, serios. Ne facem dracu' de ras...

Ca sa ne intelegem:

RS devine TWS pentru o denumire specifica BMW. Castrol decide sa vanda acelasi produs sub doua denumiri: fostul RS si noul TWS pana in Martie anul trecut.

Dupa care schimba denumirea RS-ului in EDGE (alaturi de o noua compozitie).

Deci grosso-modo, RS=TWS=Edge.

CASTROL Edge Sport 0w-40 Replaces Castrol Formula RS 0W-40

CASTROL Edge Sport 10w-60 Replaces Castrol Formula RS 10W-60

CASTROL Edge 10w-60 was called Castrol TWS 10W60 Unique formulation for specific high powered BMW ‘M’ series

GTD Magnatec 5W-40 => EDGE Turbo Diesel 0W-30

GTD Magnatec 5W-40 => EDGE Turbo Diesel 5W-40

GTX Magnatec 5W-30 => Magnatec 5W-30 A1

GTX Magnatec 10W-40 => Magnatec 10W-40 A3/B3

GTD Magnatec 10W-40 => Magnatec Diesel 10W-40 B3

GTX Magnatec15W-40 => Magnatec 15W-40 A3/B3

GTX 10W-40 => GTX 10W-40 A3/B3

GTD Plus 10W-40 => GTX Diesel 10W-40 B3

GTX High Mileage => 15W-40 GTX High Mileage 15W-40 A3/B3

GTD 15W-40 => GTX Diesel 10W-40 B3

Formula SLX 0W-30 => EDGE 0W-30

Formula SLX LONGTEC => 0W-30 EDGE 0W-30

SLX LongLife II 0W-30 => EDGE 5W-30

TWS 10W-60 => EDGE 10W-60

TXT 505 01 5W-40 => EDGE Turbo Diesel 5W-40

By the way, I have a theory on the TWS vs. RS naming issue. TWS is on the Castrol.de site as an OEM product, while the RS is a retail product. BMW claims they are identical, and so they have the same part number in the BMW system (really, they do). I'm guessing that "TWS" actually stands for "Ten W Sixty", and doesn't carry the same product marketing and brand licensing cost allocations that apply to the RS brand. BMW probably gets it from Castrol cheaper that way.

:blink:

RS = TWS din punct de vedere al vascozitatii brute (=10W60).

Studiind matricea din TIS, se poate observa ca BMW recomanda folosirea uleiurilor 10W60 (deci RS+TWS) numai pe motoare M.

Nu se foloseste RS sau TWS pe motoare, altele decat M-urile.

Nu va impiedica nimeni sa le folositi pe motoarele voastre (fie ele benzina sau diesel), dar eu prefer sa urmez un sfat avizat. :blink:

m-am scormonit si eu prin buzunare azi si am luat 5 l ulei castrol 5w40 filtru aer mann si filtru ulei mann :)

intrebarea este : ulei in ambalajul asta nu am mai bagat o fii bun ? E46 318 i (nici nu prea ma pricep :blink: )

la 38 ron te trimiteam la un magazin sa iei ulei original BMW ..cel cu sigla BMW ..Acum asta e !:) Cred ca asta e succesorul lui castrol TXT ..ma rog noul ambalaj ..

Edited by myxage

m-am scormonit si eu prin buzunare azi si am luat 5 l ulei castrol 5w40 filtru aer mann si filtru ulei mann :)

intrebarea este : ulei in ambalajul asta nu am mai bagat o fii bun ? E46 318 i (nici nu prea ma pricep :blink: )

la 38 ron te trimiteam la un magazin sa iei ulei original BMW ..cel cu sigla BMW ..Acum asta e !:) Cred ca asta e succesorul lui castrol TXT ..ma rog noul ambalaj ..

LE: aveau si baietii acolo dar era 5w30 scria special pentru BMW la 45 ron

un service prin sectorul 4 care lucreaza si sambata fara programare nu stiti ?

Edited by S A R P E