Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Poate nu are senzor.

Pai cum sa nu aiba daca atunci cand pun contactul mi se aprinde si martorul de ulei si deci imi confirma ca e in stare de funtionare?

Banuiala mea e ca martorul de ulei iti arata presiunea uleiului si nu nivelul, chiar daca mai sunt doar 4 L (din 6 L sa zicem) totusi presiunea e ok si de aceea nu se aprinde becul de ulei. Poate daca mai ai 2 L deja nu se mai poate forma presiunea necesara si se aprinde martorul.

@Ciupanezu: Pai nu e o chestie care ar trebui sa functioneze si nu functioneaza ? Pt ca vorba ta, daca te bazezi pe senzor ajungi sa iti omori motorul si pana la urma tot la "old school" joja ajungi :)

Guest juststy
eu as fi putin mai exact decat Ciupanezu si v-as recomanda slx profesional 5W40, ll-98 care se gaseste numai la reprezentanta Castrol , si nu pe tarabe, nu il gasiti nici macar in magazine, este pentru service, il gasiti la Ami, importator Castrol, vedeti pe net. Pret 160 ron/4 l

La ce senzori te referi ?

La cel OEM PN 12617568480, respectiv piesa 8 de aici si la cel din baia de ulei .... pe asta nu il mai caut pe realoem, dar cred ca m-am facut inteles.

Edited by CC23298

Corect, Paul. Numai ca martorul de ulei din bord primeste info de la cei doi senzori si se aprinde in rosu, respectiv in galben. Aici, pe topic, vad ca se sustine ca indica NUMAI presiunea, respectiv NUMAI nivelul. Acest aspect m-a determinat sa intreb daca E39 nu are si el doi senzori. Intrebarea era retorica.

Sincer, pt ca mi se pare ca e enorm de scump la Autotransilvania (87 RON/ L) si in plus am o oferta la Mobil 1 la 30 RON/ L.

E o diferenta mare-mica :) si am zis hai sa incerc si Mobil 1 avand in vedere ca omul asta poate sa imi aduca oricand acest ulei.

Mi-a mai oferit cineva ulei original BMW la 50 RON/ L, dar n-am incredere in sursa si am aflat eu ce smecherii se pot face cu uleiul.

Corect, Paul. Numai ca martorul de ulei din bord primeste info de la cei doi senzori si se aprinde in rosu, respectiv in galben. Aici, pe topic, vad ca se sustine ca indica NUMAI presiunea, respectiv NUMAI nivelul. Acest aspect m-a determinat sa intreb daca E39 nu are si el doi senzori. Intrebarea era retorica.

Eu doar speculam pe motivele de ce la doua E39 avute de mine, desi uleiul abia mai atingea joja tot nu se aprindea martorul la bord. E logic sa fie monitorizate si presiunea si nivelul, dar explicatia care ar fi ?

Tot citind topicul asta mi-am zis sa ma uit in manualul de utilizare al masinii si sa vad ce scrie acolo despre ce ulei este recomandat sa se foloseasca (mentionez ca manualul este pt. modelele 320i, 325i, 325xi, 330i si 330xi, din 2001 incolo). Si ce vad scris la pagina 140 din manual?

" Approved BMW oils: High Performance Synthetic Oil, 5W-40 and 5W30"

Asta ca tot am citit de diverse combinatii de uleiuri pe acest topic...

Si o intrebare: cati litrii de ulei intra la un schimb de ulei in care se schimba si filtrul de ulei, la un 318i E46 din 2002, 105KW/143CP?

Multumesc anticipat de raspuns. :)

Sincer, pt ca mi se pare ca e enorm de scump la Autotransilvania (87 RON/ L) si in plus am o oferta la Mobil 1 la 30 RON/ L.

E o diferenta mare-mica :) si am zis hai sa incerc si Mobil 1 avand in vedere ca omul asta poate sa imi aduca oricand acest ulei.

Mi-a mai oferit cineva ulei original BMW la 50 RON/ L, dar n-am incredere in sursa si am aflat eu ce smecherii se pot face cu uleiul.

si dc eu il dau la 40lei/litru 5e30 original inseamna ca il fac in casa?ca ma mai intrebat cineva dc e original si am zis,da d-le am fabricuta in camera de alturi:))

si dc eu il dau la 40lei/litru 5e30 original inseamna ca il fac in casa?ca ma mai intrebat cineva dc e original si am zis,da d-le am fabricuta in camera de alturi:))

Nu zic de tine, stiu de altii :)

Edited by andrei27

Eu nu cred cĂŁ uleiul la 50 Ron este contrafĂŁcut.

Trebuie sã te gândeºti ºi la faptul cã reprezentanÞele BMW au fixat un adaos foarte mare la ulei, este cu mult mai scump decât În Germania.

Foarte corect. Si in Germania insa am fost la vreo 4-5 reprezentante BMW si era 19.90 euro/ L. Pana la urma am luat cu 6.90 euro/L insa dupa ce am vorbit cu directorul reprezentantei. Pe ebay aceeasi reprezentanta il avea listat la 6.90 si cand am fost acolo personal mi-au cerut 19.90. Am cerut sa vorbesc cu cineva din conducere ( oricum ceilalti angajati nu pricepeau engleza ) , i-am explicat ca am mai luat de la ei folosind ebay.de cu 6.90 si dupa ce au palavragit vreo 5 minute in germana mi-au dat cu 6.90. N-am gasit explicatia nici acum.....

Salut am si eu un E46 325i 2004 M54 si as vrea sa stiu ce tip de ulei recomandati ... mie imi consuma mediu 12.8L/100km ...si as vrea si i schimb si filtrul deci 6.5litrii de ulei? ... acuma sa imi spuneti orice varianta intre bmw castrol/castrol. Multumesc