Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

daca asa mi-ar zice indicatorul si as sti in ce stare e motorul, da :blink:

momentan indicatorul meu zice pe la 10.000, asta incluzind anumite etape de forja dupa care a disparut cite un led verde :)

bineinteles, mai verific si vizual si tactil uleiul din cind in cind. acum am 8000+ km si se prezinta foarte bine. mai am 2 leduri din 5, deci estimez ca va merge pina la ~10.000

Am si eu o rugaminte. Am ulei in motor ELF 15W40. Vreau sa trec pe Castrol 10W40. Se poate? Motorul este m20, 6 cil, 129 cp.

22903[/snapback]

Ca idee, la 130k km eu am avut ELF 15w40 in urs (M40) si il schimbam la 7500. Ultima data cind l-am schimbat m-a intrebat mecanicul ce are uleiul de-l schimb, arata ca scos din cutie. Ulterior am pus RS 10w60, pe care il consuma cam 1l la 5000km, si am continuat cu RS. De un an, masina e la un prieten care ii da pina la rosu cum prinde ocazia si, in afara ca a facut directia varza, motorul e in regula. Am facut un test de compresie la Filaret si a iesit perfect (cel putin dupa spusele mecanicului).

Parerea mea e ca, daca vrei sa treci pe RS, e ok, dar probabil ca o sa consume mai mult.

Si inca, ceva, tot ca idee, am auzit niste recomandari ca ar fi bine primul full syntetic pe care il pui sa il schimbi f repede (2000 km), pt ca se zica ca curata motorul de impuritati.

Ca sfat, nu ca axioma, merita sa treci mai bine pe RS, dar daca iti consuma prea mult din cauza uzurii...

-la e34 520i intra 5.8litri-asa scrie la carte si atat a intrat azi la mine

-de cumparat am cumparat Castrol RS, desi ala care mi l-a vandut a zis ca-s nebun sa dau atati bani

-ulei, filtru MAN, schimbul, berea la baieti=3mil

-tot citesc in reply-urile lu' Bavaria de Castrol TWS...ala care a avut masina mea inainte a pus numa TWS 10w60 si mi-a zis ca nu prea se gaseste-avea dreptate-nu gasesti decat la Filaret si la Bavaria si unii(de la magazinele ce vand Castrol) chiar se uita la tine ciudat ca intrebi de asa ceva-foarte putina lume cu bimmere cere si se pare ca doar posesorii de m3-m5 pun uleiul asta

-cica TWS ar ajunge aici aproape dublu cat RS-nu stiu cum o fi prin Deutschland...

-motoru'nu pare sa sune altfel dupa schimbul cu RS-ul...

Inteleg ca RS 10w60 este 500 de mii litrul!Cine stie cat costa TWS Motorsport?

La un moment dat era mai ieftin decat RS! :blink:

25910[/snapback]

TWS 10w60 e 473.000 la Automobile Bavaria, sau 400 la mecanicii de la Filaret, daca stii cum si cu cine sa vorbesti.

Eu il folosesc la M50 ( a small price to pay for my beloved engine).

:)

pai spune-ne si noua cu cine sa vorbim p-acolo ca pare ieftin rau la cum spui tu!adica la 400 miare e chiar mai ieftin decat rs-ul!

desi nu sunt foarte multi cu m3 si m5 p-aci cred ca ar fi multumiti sa aiba o relatie pe la Filaret, chiar si pe partea de ulei...lol!

E36, 316i '91, M40, mai am doua patratele verzi, dar cred ca e pe cale sa mai dispara unul. Peste vreo luna urmeaza sa fac un drum in afara tarii, adica vreo 7-8 mii km pe autobanda. Inainte de a pleca vreau sa schimb uleiul. Ce imi recomandati in conditiile pe care le-am aratat?

pai spune-ne si noua cu cine sa vorbim p-acolo ca pare ieftin rau la cum spui tu!adica la 400 miare e chiar mai ieftin decat rs-ul!

desi nu sunt foarte multi cu m3 si m5 p-aci cred ca ar fi multumiti sa aiba o relatie pe la Filaret, chiar si pe partea de ulei...lol!

27718[/snapback]

Vorbeste cu Norbert. Ei ti-l dau desigilat.

Mai bine totusi, da 473k si ia-l sigilat de la Automobile Bavaria...

turnerbj> si motorul merge bine? tzacane la rece? I-ai schimbat tu sau fostul proprietar axa cu came?

Baga castrol 10W40 sau cum am zis de la bavaria 10W40.

28089[/snapback]

Axa nu e schimbata, nu am prob. cu motorul, nu am sesizat sa tzacane, cel putin din masina. Cat despre bavaria, pauza, sunt din sv.

numarul de dupa w reprezinta "rezistenta" uleiului la temperaturi ridicate. numarul dinainte de w reprezinta calitatea uleiului la temperaturi scazute.

baga castrol 10w40 magnatec cu incredere. daca ai de gind sa "faci" autostrazile la redline, fii cu ochii pe ceasul de temperatura. in rest n-ai probleme.

Merci (cine pana mea?!?), m-ai lamurit. Cu temperatura nu am avut nici un fel de probleme pana acum indiferent cat de cald a fost si cum am solicitat motorul; acul sta cuminte langa linia din mijloc a ceasului si nu se misca mai sus nici sa-l impusti :blink: