Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

credeti ca se merita liqui moly in loc de castrol sau mobil?

Am auzit despre liqui moly lucruri bune de la un mecanic care era specializat pe motoarele de la VAG (VW, Audi, Skoda, Seat) el recomanda si folosea la masina lui Audi numai uleiul asta. Uleiul e mai ieftin decat Castrol, si dupa spusele lui se comporta la fel de bine.

La BMW nu stiu daca e recomandat, dar banuiesc ca au specificatii si pt. motoarele de BMW. Depinde de tine daca vrei sa treci pe alt ulei si de bani pe care vrei sa ii bagi in intretinere.

De ce nu pui Castrol?

Pai Castrol nu am folosit niciodata, iar din ce am citit pe alte forumuri cica nu ar fi multumiti de el, majoritatea trec pe Mobil 0W-40 la pisici. Iar cu Motul am experienta, am bagat in Opel cu 8 si cu 16 valve si nu am observat nimic rau. In schimb la Mobil-ul care il am acum am observat ca se aduna ceva condens pe buson, la Motul nu era asa. Sau asta depinde pur si simplu de constructia motorului?

Nu se intampla nimic.Probabil sunt si sanse mai multe ca uleiul sa fie original.

E 100% original uleiul, orice marca as lua.

BMW longlife nu pot cumpara decit de la reprezentanta, ceea ce nu cred ca o sa fie mai ieftin sau semnificativ mai bun decit Motul. Si parca vad ca daca ma duc la aia la reprezentanta si ii intreb ce ulei sa bag in motor imi spun sa bag mineral, ceea ce nu prea as mai vrea.

Am fost si am cumparat ulei de la reprezentanta din Iasi 86 lei litrul 5w30 ll04,cand i-am intrebat ce ulei imi recomanda pt masina -330i- m-au intrebat ce ulei am acuma, le zic castrol 5w30 ll04 la care ei se apuca sa imi zica ca 5w30 ll01 ar fi mai bun insa am cumparat ll04 ca de asta am avut tot timpul.

Puteai sĂŁ-l iei de pe forum cu 40 Ron/litru.

Adaosul de la reprezentanÞã este indecent.

de la cine de pe forum ?<_< asta e cel mai bun pt 320d nu ?

credeti ca se merita liqui moly in loc de castrol sau mobil?

Am auzit despre liqui moly lucruri bune de la un mecanic care era specializat pe motoarele de la VAG (VW, Audi, Skoda, Seat) el recomanda si folosea la masina lui Audi numai uleiul asta. Uleiul e mai ieftin decat Castrol, si dupa spusele lui se comporta la fel de bine.

La BMW nu stiu daca e recomandat, dar banuiesc ca au specificatii si pt. motoarele de BMW. Depinde de tine daca vrei sa treci pe alt ulei si de bani pe care vrei sa ii bagi in intretinere.

eu am bagat intr-un e36 asa ceva...

Edited by dj33bgd

BMW 320D 2003

Ultimul schimb de ulei a fost 5w40 Castrol Magnatec C3. Am fost ieri intr-un supermarket si am vazut

1. Castrol Magnatec 5w40 C3 (cu capac verde)

2. Castrol Magnatec Diesel 5w40 B4 (cu capac negru)

Am vazut ca multi de pe acest forum folosesc Castrol Magnatec 5w40 C3 pentru masinile "diesel". Care mai este rolul uleiului Castrol Magnatec Diesel 5w40 B4 ????

Uleiurile cu indicativul c sunt pentru motoare pe benzina. Cele cu indicativul b sunt pentru motoare diesel. Bineinteles ca sunt si uleiuri cu ambele indicative b, c pentru ambele tipuri de motoare. Cu cat numarul este mai mare cu atat uleiul este mai bun. Ex: b4 este mai bun ca b3. In cartea masinii este specificat ce indicativ trebuie sa aiba uleiul ales.

Full ACEA specs are:

* A1 Fuel Economy Petrol

* A2 Standard performance level

* A3 High performance and / or extended drain

* B1 Fuel Economy diesel

* B2 Standard performance level

* B3 High performance and / or extended drain

* B4 For direct injection passenger car diesel engines

* E1 Non-turbo charged light duty diesel

* E2 Standard performance level

* E3 High performance extended drain

* E4 Higher performance and longer extended drain

* E5 (1999) High performance / long drain plus American/API performances. - This is ACEAs first attempt at a global spec.

buna tuturor em am un 318tds 96 si folosesc ulei mobile5w-40 din germania nu prea mananca ulei de la un schimb la altul cam juma de litru ....am auzit pe forum ca castrol e mai recomandat ...mecanicul meu spune ca nu prea conteaza sunt pe acolo adica la fel cum la fiec schimb bag aditiv bardahl full metal ...insa am 300mii la bord si as vrea sa stiu totusi care ar fi cu ceva mai bun ....multumesc

buna tuturor em am un 318tds 96 si folosesc ulei mobile5w-40 din germania nu prea mananca ulei de la un schimb la altul cam juma de litru ....am auzit pe forum ca castrol e mai recomandat ...mecanicul meu spune ca nu prea conteaza sunt pe acolo adica la fel cum la fiec schimb bag aditiv bardahl full metal ...insa am 300mii la bord si as vrea sa stiu totusi care ar fi cu ceva mai bun ....multumesc

nu stiu ce aditiv e asta bardahl full metal

daca e aditiv de ulei sa stii ca il bagi degeaba pentru ca uleiul 5W40 e ulei full sintetic

daca e tratament de motor ar trebui sa tina cateva zeci de mii de km

am aceeasi masina ca a ta

si folosesc 5W40 BMW sau 5W40 magnatec diesel

e normal la diesel sa pape ceva ulei intre scimburi

Edited by 4ucom

da e tratament pt motor ....poate nu ar trebui sa bag de fiec data insa fac drumuri lungi cateodata 24 de ore incontinuu

nu conteza ca mergi 5 minute sau 24 de ore incontinuu

tratamentul de motor tine cel putin 60000 km depinde de producator

ti-ma spu mai sus ce ulei folosesc si merge belea

nu mai arnca banii pe tratament ca nu are rost

nu stiu ce aditiv e asta bardahl full metal

daca e aditiv de ulei sa stii ca il bagi degeaba pentru ca uleiul 5W40 e ulei full sintetic

daca e tratament de motor ar trebui sa tina cateva zeci de mii de km

am aceeasi masina ca a ta

si folosesc 5W40 BMW sau 5W40 magnatec diesel

e normal la diesel sa pape ceva ulei intre scimburi

5w40 nu prea este full sintetic.

La benzina nu este normal sa consume ulei? <_<

bag aditiv bardahl full metal ...insa am 300mii la bord si as vrea sa stiu totusi care ar fi cu ceva mai bun ....multumesc

Am gasit pe google ce e cu asta.

Action RemĂŠtallisante : rĂŠtablit l’ĂŠtanchĂŠitĂŠ piston /cylindre.

Protège dès le dĂŠmarrage à froid.

Protection extrême de la mĂŠcanique dans les conditions les plus sĂŠvères.

N’encrasse pas votre moteur.

RĂŠduit la consommation de carburant.

RĂŠtablit puissance, reprise et accĂŠlĂŠration.

Antipollution, rĂŠduit les fumĂŠes à l’ĂŠchappement.

Este super se pare, desi este la concurenta cu Dura Lube si Metabond care sunt deja consacrati.Asta se pare ca este mai avansat totusi, reduce si noxele. :)

Mai bine nu pui. :bashwall:

Edited by Bavaria

PĂŁrerile de pe forumuri sunt ĂŽmpĂŁrĂžite.

Dacã unii care vând Motul spun cã este cel mai bun ulei din lume, afirmaÞia nu trebuie luatã prea mult În serios.

Ulei BMW poĂži cumpĂŁra de la aproape orice magazin de piese.

Eu cumpĂŁr de la userul grozadan de pe forum.

Nu, nici nu ma gindeam ca Motul ar fi cea (sau macar printre cele mai bune) mai buna marca de ulei, ci doar am experienta cu el de la cele 2 Opeluri pe care le-am avut inainte. Oricum chiar asa o marca populara nici nu e Motul-ul, din moment ce nu e amintita nici in poll <_<.

Cred totusi ca o sa merg pe Motul, am deja aproape 10.000 km cu uleiul vechi, dar am zis ca o parere in plus nu strica niciodata.

Intrebare LL 98 sau LL 04 ce inseamna de fapt? LL ma gindesc ca e ceva Long Life, dar 98 si 04 sa fie anul?

Si inca una. Au uleiurile un termen de garantie dupa ce se desface bidonul? Adica as cumpara 2 bidoane de cite 5 litri, dar o sa bag in masina doar 6,5l, iar restul din al doilea bidon inceput l-as folosi pentru schimbul urmator, care o sa vina dupa aproape un an. Mi-e mai practic la portofel sa cumpar 2 bidoane de 5l decit unul de 5l si 2 de 1l, dar vreau sa stiu daca uleiul de-sigilat pateste ceva daca sta asa 3/4 an. Daca e sa aiba ceva atunci cumpar 1 de 5l si 2 de 1l.

pentru Bavaria

uleiul 5W40 Castrol ( si alti producatori ) este full sintetic

Pentru tine

Castrol nu mai produce ulei sintetic.S-a mai discutat despre acest lucru si pe forum.Au fost si dati in judecata de Mobil pentru acest lucru, deoarece vand ulei sub denumirea de full sintetic, acesta avand doar aditivi sintetici.

Mai cauta pe google, mai intreaba si alte persoane.

pentru Bavaria

uleiul 5W40 Castrol ( si alti producatori ) este full sintetic

Pentru tine

Castrol nu mai produce ulei sintetic.S-a mai discutat despre acest lucru si pe forum.Au fost si dati in judecata de Mobil pentru acest lucru, deoarece vand ulei sub denumirea de full sintetic, acesta avand doar aditivi sintetici.

Mai cauta pe google, mai intreaba si alte persoane.

Nu intelesese el bine cred, (era in franceza si acum nu se mai gasesc explicatii in limba asta) era ca adaugand ceea ce era explicat acolo, uleiul devine sintetic instantaneu si practic ii ferea pe cei de la Castrol de procese interminabile si costisitoare cu Mobil. Am citit si eu ca adaugand bardahl full metalic, uleiul devine sintetic full si denumirea comporta acel SPX unde X reprezinta numarul pack-ului de service (SP1, 2 ..etc).

Ce am observat si eu cumparand aceasta solutie de la un magazin este ca uleiului nu i se schimba culoarea si ca microscopic vorbind (m-am uitat eu) se vad in suspensie particule microfine metalice care compenseaza uzura segmentilor si practic acopera toate golurile inclusiv orificiile de ungere. In acest caz ungerea facandu-se prin barbotaj ca la compresoare, de unde si cresterea duratei de viata a uleiului...se pare ca are 25k km garantati.

Edited by DanS

Eu stiu ca toti produc doar ulei sintetic. Deoarece uleiul asintetic/inestetic exploda la impactul frontal sub un unghi de 33 grade. Marile firme de CASCO nu mai acopera acest tip de dauna !!!

Cel mai indicat este sa filtrati uleiul ars ...

Eu stiu ca toti produc doar ulei sintetic. Deoarece uleiul asintetic/inestetic exploda la impactul frontal sub un unghi de 33 grade. Marile firme de CASCO nu mai acopera acest tip de dauna !!!

Cel mai indicat este sa filtrati uleiul ars ...

Nu e bine sa ajungem aici...Chestia e cu Castrol-ul...nemaifiind sintetic (cel recent produs) trebuie sa ne uitam atent dupa SP-ul trecut pe bidon...N-ai dreptate, CASCO e acoperit pentru Mobil si Castrol de la SP1 la 3. Dar oricum, ungerea prin barbotare lasa uleiul curat fiindca nu mai ajunge in cilindru sa se incarce de produse de ardere care ardere la randul ei, devine mai liniara acum. Se poate folosi uleiul evacuat dupa 25k km numai ca la alte marci...senzorii de la BMW vor detecta numarul de km parcursi (se va realiza continuitate electrica intre molecule datorita acelor particule metalice de care am zis anterior) si vor sesiza soferul prin aprinderea "check engine"...dar cred ca se pot pacali si astia daca-ti pui mintea...Totul e sa nu se intre in panica si sa se schimbe debitmetrul...asta daca in prealabil nu fusese schimbat preventiv

Edited by DanS