Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Eu folosesc ulei BMW 5w30,motor M52B20.Am trei schimburi cu el (de fiecare data l-am schimbat sub 10k)si nu am de ce sa ma plang de el .

Ar fi interesant sa scrie cineva pe topic cateva motive pt care ar trebui sa cred ca,uleiul pe care il folosesc nu este bun pt masina mea ..Cum se manifesta un ulei de calitate slaba ....?? :twoup:

Aici e problema nu se manifesta neaparat vizibil dar in timp uzura poate fi mai accentuata cu un ulei mai slab.

Eu am observat sunetul motorului mai cu un "trancanit" mai pronuntat dupa ce am pus ulei BMW 5w-30 fata de Castrol SLX Profesional care am avut inainte.

Depinde acum ce ai bagat dar si de cum folosesti masina daca mergi in turatii e posibil sa mai si consume.

Eu am 13000km si cred ca a scazut uleiul pe joja dar nu e sub nivel, 2-3 mm deasupra indicatorului de minim. Oricum il schimb cat de curand.

Io nu inteleg cum unii useri cu modele vechi de aproape 20 ani si sute de mii de km sustin ca motorul "nu consuma gram de ulei", cand si producatorul specifica un consum de aprox 2l la 10000km de ulei.

poate nu ma crezi, nici mie nu-mi vine a crede, insa pana acum nu am completat de loc in 6 luni. e drept ca doar in week-end merg cu ea. totusi sunt nevoit sa subscriu si eu la parearea de mai sus. folosesc tot ulei Bmw 5w40 si nu mi se pare foarte adecvat. cred ca ori voi schimba marca de ulei, ori tipul. nu sunt inca totusi convins dar ma gandeam ori la 0w40 edge sport ori la 10w60. ori 5w40 liqui moly sau motul. inca nu m-am hotarat, saptamana viitoare fac schimbul (schimb la 6 luni uleiul si filtele indiferent de km parcursi) Edited by Piratu'

cel mai deranjant a fost ca iarna la forje mi se auzeau tachetii (tahcetii sunt ok, nu au nici o problema). sincer pana nu schimb cu altceva nu voi stii daca e de vina uleiul Bmw. ciudat e ca si ciupanezu a patit la fel

ps. da, merg linistit. forjez doar pe reprize scurte :twoup: si destul de rar. asta pt ca nu prea e spatiu de manevra in traficul din Bucuresti

Edited by Piratu'

Ma refer cand consuma excesiv, ziceam si eu mai sus ca sunt date niste consumuri de ulei tolerate de catre fabricant.

1,5 l la 10k se incadreaza in regim normal , nu stiu la ce te refereai ,probabil undeva la 3 l la 10k ai putea sa-ti pui problema de segmenti sau ulei prost

Ma refer cand consuma excesiv, ziceam si eu mai sus ca sunt date niste consumuri de ulei tolerate de catre fabricant.

1,5 l la 10k se incadreaza in regim normal , nu stiu la ce te refereai ,probabil undeva la 3 l la 10k ai putea sa-ti pui problema de segmenti sau ulei prost

Exact, cam asa stiam si eu.

cel mai deranjant a fost ca iarna la forje mi se auzeau tachetii (tahcetii sunt ok, nu au nici o problema). sincer pana nu schimb cu altceva nu voi stii daca e de vina uleiul Bmw. ciudat e ca si ciupanezu a patit la fel

ps. da, merg linistit. forjez doar pe reprize scurte :twoup: si destul de rar. asta pt ca nu prea e spatiu de manevra in traficul din Bucuresti

Era din cauza uleiului.

PoĂži folosi Castrol 10W-60 fĂŁrĂŁ probleme, eu sunt foarte mulĂžumit.

====

Consumul de ulei declarat ca fiind normal de cĂŁtre BMW este de maxim 1 litru la mia de km pentru BMW-urile non-M Âşi de 2 litri la mie pentru M-uri.

Consumul de ulei este normal, mai ales ĂŽn condiĂžiile ĂŽn care stilul de conducere este sportiv.

Da' ce crezi ca-i dacie sa fie segmentii? Masina mea are 90.000 Km reali din care ~35.000 sunt facuti de mine si restul de o femeie!

O femeie poate uza un motor chiar dacĂŁ nu conduce agresiv.

NiÂşte retrogradĂŁri fĂŁcute prost sunt suficiente pentru a dĂŁuna motorului.

De obicei cand motorul consuma ulei sunt de vina segmentii.

Consumul de ulei poate avea mai multe motive.

- ulei prost sau nepotrivit motorului

- stil de conducere foarte agresiv

- uzurĂŁ