Jump to content

probleme anvelope noi E46

Recommended Posts

Salutare.

De cateva zile mi-am luat pe fata 2 anvelope noi Barum Bravuris 2.

Le-am montat in locul celor uzate si acum, intre 60 si 70 km/h (DOAR), am un joc in volan, il simt in maini si daca las volanul liber il vad cum se invarte stanga-dreapta (cu un arc de 1cm sa zic). Am fost sa-mi echilibrez rotile de 3 ori de m-am plictisit sa-i imbogatesc pe aia de la vulcanizare. Am mutat jantele de pe spate in cauciucurile de pe fatza cu gandul ca ar avea vreo janta ceva probleme. La fel face. Concluzia mea si a aluia de la vulcanizare este ca de vina is cauciucurile.

Puteti sa-mi spuneti care ar putea fi problema la ele daca jantele se echilibreaza perfect la 0 pe aparatul ala ? Cum pot sa-mi dau seama care din cele doua anvelope noi (stanga, dreapta) este de vina si cum pot demonstra la magazin ca nu-i bun ca sa mi-l schimbe (am garantie) ?

Excludem jante strambe sau probleme la masina deoarece cu rotile de iarna si cauciucurile vechi care le-am dat jos totul era perfect, inainte sa le pun pe cele noi.

Multumesc anticipat de pareri/sfaturi.

Salutare.

De cateva zile mi-am luat pe fata 2 anvelope noi Barum Bravuris 2.

Le-am montat in locul celor uzate si acum, intre 60 si 70 km/h (DOAR), am un joc in volan, il simt in maini si daca las volanul liber il vad cum se invarte stanga-dreapta (cu un arc de 1cm sa zic). Am fost sa-mi echilibrez rotile de 3 ori de m-am plictisit sa-i imbogatesc pe aia de la vulcanizare. Am mutat jantele de pe spate in cauciucurile de pe fatza cu gandul ca ar avea vreo janta ceva probleme. La fel face. Concluzia mea si a aluia de la vulcanizare este ca de vina is cauciucurile.

Puteti sa-mi spuneti care ar putea fi problema la ele daca jantele se echilibreaza perfect la 0 pe aparatul ala ? Cum pot sa-mi dau seama care din cele doua anvelope noi (stanga, dreapta) este de vina si cum pot demonstra la magazin ca nu-i bun ca sa mi-l schimbe (am garantie) ?

Excludem jante strambe sau probleme la masina deoarece cu rotile de iarna si cauciucurile vechi care le-am dat jos totul era perfect, inainte sa le pun pe cele noi.

Multumesc anticipat de pareri/sfaturi.

Trebuie sa faci o masuratoare care simuleaza drumul.Se numeste road force measurement.In felul asta se afla daca problema este de la janta sau de la cauciuc.

Echilibrarea care se face in mod normal nu poate sesiza acest defect, desi aparatul arata ca rotile sunt echilibrate perfect.

o sa caut... dar majoritatea nu au.

Altfel nu ai cum sa dovedesti ca sunt proaste cauciucurile.In general cauciucurile de proasta calitatea prezinta simptomul asta.

Cauciucul nu este turnat uniform si exista un punct in care greutatea este mai mare.Aparatul respectiv identifica acel punct si in functie de janta permite reasezarea lui, astfel incat sa echilibreze cat mai bine roata.Daca cauciucul este de foarte proasta calitate nu ai ce sa faci, trebuie schimbat.

multumesc bavaria de sfaturi.

am fost la cei mai tari din TM in domeniul roti si suspensii.

a meritat drumul.

am constat ca "vulcanizarea" la care am fost prima data sa le echilibrez (de 3 ori) este foarte prost dotata, aparatul lor indicand 0 aiurea.

Rotile mele erau total dezechilibrate si o gramada de plumb pus aiurea.

Cand le-a pus pe aparat aici la meseriasi, surpiza 25 cu 55 <_<.

a dat jos plumbii, a remontat cauciucul ca a zis ca l-a pus ala prost unde am mers prima data, si a pus iar pe aparat. Supriza mare 5 cu 10 :).

Dupa ce am plecat de la ei totul a mers frumos fara pic de joc in volan.

Deci, pentru cei din TM recomand sa mergeti pentru orice probleme legate de roti la PIT Stop.

Si totodata va recomand sa nu mergeti niciodata la vulcanizarea de pe str Diaconu Coressi - prelungirea lui Eneas (intrarea de pe Martirilor).