Jump to content

xenon proiectoare

andrew_87

Recommended Posts

mie mi s-a parut mult, iar cand am ajuns acasa m-am uitat direct la sanctiuni si pentru folosirea proiectoarelor in alte conditii se dau 4-5puncte amenda si 3 puncte penalizare!

Dar 10puncte nu cred... poate doar cumulate! Nu are cum sa fie atat de idiot domnu politai :)

Uite aici : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...t=0&start=0 <_<

cu xenon pe ceata oricum nu vezi nimic, daca mai ai si proiectoare cu xenon mai bine mergi doar cu pozitile aprinse

Cu Xenon albastru da ( peste 6000 K ) , altfel , daca il ai 4300 sau chiar mai galben este ok , ca pana la urma pentru asta au fost concepute proiectoarele .

mie mi s-a parut mult, iar cand am ajuns acasa m-am uitat direct la sanctiuni si pentru folosirea proiectoarelor in alte conditii se dau 4-5puncte amenda si 3 puncte penalizare!

Dar 10puncte nu cred... poate doar cumulate! Nu are cum sa fie atat de idiot domnu politai :)

Uite aici : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...t=0&start=0 <_<

...am citit o parte din topicul ala...

politistul a gresit la aplicarea sanctiunii... trebuia sa specifice clar cate puncte amenda si cate puncte penalizare se dau pentru folosirea neregulamentara a proiectoarelor... si daca tot i-a luat 45 min sa scrie o amenda putea sa se uite in regulament inainte sa aplice sanctiunea... asa nu a rezolvat nimic, nu si-a facut corect datoria si l-a puis pe saracu om pe drumuri ca sa-l dea in judecata... mama masii de tara in care traim

Oare pentru proiectoare nu exista becuri galbene? Stiu ca pe vremuri (la dacie intr-adevar), aveau toti pe faza scurta niste becuri galbene si cica erau pentru ceata.

Se gaseste asa ceva si oare au un randament mai bun pe ceata decat cele stock?

Ah si inca ceva, voi pe ceata puternica/ninsoare abundenta stingeti faza scurta si mergeti doar cu proiectoarele de ceata?

unde s-a ajuns cu topicul asta...

eram sigur ca daca scrie cineva "proiectoare" imediat sar 10000000000 de posturi despre inutilitatea/taranismul/fitza/faci sigla de ras/nesimtirea/ etc etc ..apriderii proiectoarelor daca nu e ceata groasa groasa si `divizibilitate` sub 2 centimetri :)

doresc sa imi montez pt a avea o vizibilitate mai buna,nu am de gand sa impresionez pe nimeni,sau sa merg cu ele aprinse ziua <_< am xenon oem pe masina si nu prea sunt multumit..

totusi..este cineva care si-a montat si are o parere in legatura cu asta?

mi-am montat eu, se vede ceva mai bine decat cu cele care veneau pe masina (cel putin in bara de M) si nu orbesti pe nimeni daca nu sunt reglate aiurea. Noaptea pe drumuri prost iluminate se vede diferenta mai bine, lumineaza si spre lateral, vezi mai bine gropile, caini/pisici moarte, denivelari diverse, etc.

unde s-a ajuns cu topicul asta...

eram sigur ca daca scrie cineva "proiectoare" imediat sar 10000000000 de posturi despre inutilitatea/taranismul/fitza/faci sigla de ras/nesimtirea/ etc etc ..apriderii proiectoarelor daca nu e ceata groasa groasa si `divizibilitate` sub 2 centimetri :bashwall:

doresc sa imi montez pt a avea o vizibilitate mai buna,nu am de gand sa impresionez pe nimeni,sau sa merg cu ele aprinse ziua :) am xenon oem pe masina si nu prea sunt multumit..

totusi..este cineva care si-a montat si are o parere in legatura cu asta?

mi-am montat eu, se vede ceva mai bine decat cu cele care veneau pe masina (cel putin in bara de M) si nu orbesti pe nimeni daca nu sunt reglate aiurea. Noaptea pe drumuri prost iluminate se vede diferenta mai bine, lumineaza si spre lateral, vezi mai bine gropile, caini/pisici moarte, denivelari diverse, etc.

Daca tot mergi cu proiectoarele aprinse si vrei sa vezi pe langa masina de ce nu aprinzi si ceata pe spate sa te vada si ceilalti de la 10 km <_<

In topicul asta exista de fapt 2 probleme de dezbatut :

1. inlocuirea lampii normale cu un kit Xenon ;

2. bizonii care folosesc proiectoarele si stopul de ceata cand nu este nevoie ;

- nu are NICI o legatura un subiect cu altul , deci nu are rost sa se arunce cu vorbe in cei care pur si simplu vor sau si-au schimbat deja luminile .

Inlocuirea lampii stock cu un kit xenon , de aceeasi culoare , nu aduce decat o lumina mai puternica si in principiu toate mai bune , dar daca pui lumina mai albastra ... adica de la 6000 in sus ... ti-ai taiat singur craca , pt ca exact cand ai avea nevoie de proiectoare , nu numai ca nu te vor ajuta , ci mai mult te incurca .

Cine a mesr pe Bucuresti Giurgiu in primavara si toamna asta stiu despre ce vb , ca sunt situatii in care iti vine sa mergi si cu avariile si tot ce poti numai sa fii cat mai vizibil tu , ca de vazut in fata nici gand , ca peste 5 m nu vezi nimic .

Am intalnit peste tot , indiferent ca era zi sau noapte persoane care folosesc proiectoarele , dar tot mergand prin tara noaptea , ajungi la un grad de oboseala si oarecum indiferenta de la cate flash-uri dai ( sa mai stinga sau cel putin sa le lase mai jos ) , incat pur si simplu aprinzi tot ce ai si ii dai bice sa ajungi mai repede si cu bine acasa . Ma gandesc ca acelasi lucru poate gandesc si altii , pe care-i trecem cu indiferenta in acealalta tabara . Dar sa mergi printr-un oras , iluminat , cu proiectoarele care bat peste tot aprinse ... asta e snobism .

snobismul in romania este la moda <_<

am si eu un kit de xenoane in casa comandate special pentru proiectoare . deci sunt snob :) :bashwall: :unsure:

ps: folosesc proiectoarele dimineata, in spcial cand merg pe centura bucurestiului (in oras foarte putin)

Deci tu mergi dimineata cu proiectoarele aprinse pentru ca e mai frig afara , iar temperatura de afara nu se amesteca cu temperatura din Kelvinul proiectoarelor ... Ahaaa , pai asa trebuia sa spui ca sa intelegem si noi .

Deci toti cei care merg cu proiectoarele aprinse cand nu trebuie la fel gandesc sau au urmarit toti aceeasi emisiune la tv , in care se explica f bine faza cu temperaturile ... Genial , a intregistrat cineva emisiunea aia , sa o puneti aici sa o vedem si noi ?

Oare daca TOTI am merge cu proiectoarele aprinse cand nu e necesar si toti ne-am deranja unii pe altii , ar incepe cineva sa meraga cu ele stinse sau isi mai monteaza inca un set de proiectoare ca sa fie mai "Jmecher" ?

Incep sa fiu de acord cu tine , in propozitia " snobismul in Romania este la moda" si imi place la nebunie explicatia anterioara care i-ai dat-o colegului . Cata precizie , domne' !

Incep sa fiu de acord cu tine , in propozitia " snobismul in Romania este la moda" si imi place la nebunie explicatia anterioara care i-ai dat-o colegului . Cata precizie , domne' !

este la moda,doar ca lumea nu are bani de moda asta...si fura dupa alte masini pt a fi in pas cu moda...

Guest poleposition
Deci tu mergi dimineata cu proiectoarele aprinse pentru ca e mai frig afara , iar temperatura de afara nu se amesteca cu temperatura din Kelvinul proiectoarelor ... Ahaaa , pai asa trebuia sa spui ca sa intelegem si noi .

Deci toti cei care merg cu proiectoarele aprinse cand nu trebuie la fel gandesc sau au urmarit toti aceeasi emisiune la tv , in care se explica f bine faza cu temperaturile ... Genial , a intregistrat cineva emisiunea aia , sa o puneti aici sa o vedem si noi ?

Oare daca TOTI am merge cu proiectoarele aprinse cand nu e necesar si toti ne-am deranja unii pe altii , ar incepe cineva sa meraga cu ele stinse sau isi mai monteaza inca un set de proiectoare ca sa fie mai "Jmecher" ?

prea tare, parca a fost o strofa compusa pentru..."Fara Zahar"... :) marfa <_<

PS: ideea este sa iti imaginezi cele scrise de marius_eugen in stil "fara zahar", sunt si cateva rime pe acolo :bashwall:

Tocmai mi-am comandat xenon in proiectoarele de E46 facelift. Sunt de 3000k, galbene si din cate am inteles e primul set galben adus in Romania <_<

Cam cat dai pe kit ? Apoi ... tu esti convins ca acea culoare va fi galben ??? Pt ca la 3500 - 4000 K abia este culoarea data de un Philips LongLife . Te intreb pt ca eu am deja xenon H11 ( 4300 ) in proiectoare si bi-xenon ( 5000 k ) in far si m-ar fi interesat sa-mi pun mai galbene in proiectoare , ca la data cand am pus eu astea erau cele mai galbene .

Edited by marius_eugen