Jump to content

Tunning stopuri

iulian518i

Recommended Posts

Am facut rost de doua stopuri spate, stanga si dreapta. Cum erau si alea ciobite...le-am spart de tot, si geamuri, si oglinzi(ca erau lipite si oricum nu puteam sa le salvez)...si am ramas cu doua rame metalice...pe care vreau sa le refac, sa schimb spatele masinii.

Am luat deja o foaie din plastic transparenta, spoturi de 12V/20W, LED-uri..dar e mai greu la partea practica...am facut niste schite...dar am niste probleme (mari) legate de modul cum voi modela si cum voi prinde plasticul ala pe ramele alea metalice. Plasticul e relativ subtire (2 mm cred), e flexibil, dar am locuri unde plasticul va trebui indoit la 90 grade...si nu cred ca voi reusi decat daca il incalzesc...intr-o menghina improvizata pusa de-a lungul indoiturii si toata chestia asta scufundata intr-un vas cu apa fierbinte si apoi sa incerc in baie indoirea...:) Are altcineva alta parere? Sau alta modalitate?

De prins m-am gandit sa fac din loc in loc (in puncte critice, de inflexiune) niste mici gaurele si cu niste suruburi cu piulita sa le prind...

Si apoi plasticul nu trebuie protejat cu un lac ceva la suprafata impotriva zgarieturilor? ca mi se pare ca folia aia de pus pe geamuri e sensibila la praf si se matuieste mai repede...:)

Si ce pot sa pun/pulverizez pe spoturi sa fie colorate? (rosu pt stopuri, ceata, pozitii, galben pt semnalizatoare, si albe, clasice, pt marcharier/marsalier) ca sunt spoturi dealea capsulate, cu geam lipit pe ele...ma gandeam la niste folii colorate transparente (adica nu mate)

Cred ca ma duc sa caut stopuri clasice... :blink:

Parca cand ma gandeam, fara sa pun toate chestiile la un loc...nu pareau atatea probleme si lucruri de rezolvat..

Dar i-am facut modificari masinii la interior si merg mai departe si fac modificari si la exterior...:)...poate valoreaza mai mult cand o vand/schimb :)

Si, era sa uit...cumpar carlig de remorcaj...sa-l pun in spate..sa nu dea vreunul peste mine, ca dupa atata munca sigur il omor daca-mi sparge stopurile :)

pune poze sa vedem ce a iesit!!!!!!!! :blink:

78387[/snapback]

Pana acum au iesit aschiile de la plastic sarite in toate partile prin boxa...si doua rame metalice..alea care se vad si la exterior...si vroiam prin topicul asta pareri ajutatoare privitoare la un design...adica aranjarea spoturilor si a LED-urilor...si sfaturi tehnice de lucru efectiv.

• 1 year later...

nu ma pricep, dar citisem pe alt forum ca cineva incerca sa faca acelasi lucru (daca am inteles eu bine).

Era alta masina, dar tot leduri voia sa monteze la stopuri. Diferenta e ca pastra plasticul vechi de la stopuri. Nu avea decat sa puna ledurile pe o placa speciala, sa le lege intre ele si apoi la instalatia electrica.

Link nu mai gasesc in mod sigur. Ai in pm numele forumului. Happy searching! :blink: