Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

ulei putin peste maxim

cipi_g

Recommended Posts

am facut schimbul acum 200km,4l jumate,parca am pus.si ieri am zis hai sa ma uit la ulei.si este ceva trecut de maxim.

pe joja scrie maxim,apoi urmeaza o ingustare a jojei,si am nivelul exact unde joja revine la dimensiunea normala.

e ok?

am facut schimbul acum 200km,4l jumate,parca am pus.si ieri am zis hai sa ma uit la ulei.si este ceva trecut de maxim.

pe joja scrie maxim,apoi urmeaza o ingustare a jojei,si am nivelul exact unde joja revine la dimensiunea normala.

e ok?

nu se intampla nimic daca e putin peste maxim, la mine este la fel, i-am bagat 5,5 litri de ulei la motor de 2443cc

Verifica mai intai sa fie masina pe loc dept si las-o o noapte acolo sa se scurga tot uleiul in baie.

Daca este o idee peste nivel si stii ca masina se mai da asa n pic la el, nu are nimic, daca masina este relativ noua si nu prea mananca ulei, iar nivelul este mai sus de maxim nu este indicat sa umblii asa cu el, ptr ca iti forteaza in semeringurile de la arbore, la distrubutie si la volanta si apoi apar problemele. Vezi ca nu-i de gluma cu completatul asta la ulei.

Edited by ct-xx-cda

iar nivelul este mai sus de maxim nu este indicat sa umblii asa cu el, ptr ca iti forteaza in semeringurile de la arbore, la distrubutie si la volanta si apoi apar problemele.

Daca nivelul de ulei este mare(mult mai mare decat trebuie), simeringurile sunt cea mai mica problema, se poate strica motorul... <_<

bina,dar la un schimb cat ulei trebuie pus?am facut schimbul si nu am completat deloc.acum cateva zile am pus apa in bidonul pt parbriz,si am zis sa verific si uleiul.si am vazut ca e peste maxim.si,da,masina sta pe un loc drept,si am verificata nivelul dupa ce masina a stat o noapte.sa nu fi lasat cei de la service sa se scurga tot uleiul vechi,sau ce poate fi.

e-46 320d,2005

e ok?

What happens when an engine is overfilled with oil?

So you topped up the engine when it was warm after getting a faulty dipstick reading, or you put too much oil in when you changed it yourself. What's the worst that could happen? Well the problem with this is that the next time the engine is run, the windage in the crankcase and other pressures generated by the oil pump, etc. place a great strain on the seal on the rear main bearing.

Este recomandat ca atunci cand citezi ceva de pe net sa fie dintr-o sursa credibila, nu un post al unui anonim de pe un forum oarecare. De multe ori un asemenea citat nu are absolut nicio relevanta, chiar dace e scris in limba lui Shakespeare :).

Revenind ontopic :

Dupa cum s-a mai zis deja pe acest topic, poate fi daunator daca nivelul de ulei este MULT mai mare decat normal. Ca sa avem un ordin de marime, prin mult mai mare se intelege o depasire cu mai mult de 5% a capacitatii. La o masina in care intra 5 l de ulei, 5% inseamna 250 de ml.

Orice este sub asta este inofensiv. Nu are sens sa vedem soferi panicati, cautand seringi deoarece nivelul de ulei a depasit cu 1 mm indicatia de pe joja <_< .

Este recomandat ca atunci cand citezi ceva de pe net sa fie dintr-o sursa credibila, nu un post al unui anonim de pe un forum oarecare. De multe ori un asemenea citat nu are absolut nicio relevanta, chiar dace e scris in limba lui Shakespeare :).

Revenind ontopic :

Dupa cum s-a mai zis deja pe acest topic, poate fi daunator daca nivelul de ulei este MULT mai mare decat normal. Ca sa avem un ordin de marime, prin mult mai mare se intelege o depasire cu mai mult de 5% a capacitatii. La o masina in care intra 5 l de ulei, 5% inseamna 250 de ml.

Orice este sub asta este inofensiv. Nu are sens sa vedem soferi panicati, cautand seringi deoarece nivelul de ulei a depasit cu 1 mm indicatia de pe joja <_< .

ENGINE OIL BIBLE

iar nivelul este mai sus de maxim nu este indicat sa umblii asa cu el, ptr ca iti forteaza in semeringurile de la arbore, la distrubutie si la volanta si apoi apar problemele.

Daca nivelul de ulei este mare(mult mai mare decat trebuie), simeringurile sunt cea mai mica problema, se poate strica motorul... :)

Detaliaza,te rog!....ultima propozitie cu motorul. <_<