Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema ventilator

Hila

Recommended Posts

Astazi dupa ce am curatat masina si am plecat spre casa in fata blocului am inceput sa aud un suierat si o bataie,am oprit in parcarea blocului si cand am deschis capota am observat cum ventilatorul dinspre motor,nu cel din fata de la nari de la aerul conditionat,este stramb .

Cum este prins ,dupa prima impresie fulia care invarte elicea are o sg curea care il uneste cu ....ce? Ca si cum ar fi intinsa cureaua foarte tare si ar forta si trage spre el axul elicei, unde se fixeaza axul asta de la elice ca am si ceva ulei sarit pe acolo,noroc ca am oprit repede ca putea sa se rupa si sa sparga radiatorul

Am mai dat o cheie si cand se invarte mai sa atinga tubul de fier care vine de la EGR,am oprit imediat

A mai patit cineva asa ceva ,ce sa fie ,miercuri am vb deja cu mecanicul si la prima ora sunt la service dar parca mi-a stricat pastele ca nu stiu ce are ,ma preocupa mai ales uleiul ala pe acolo de unde este,nu este mult dar este!

Astazi dupa ce am curatat masina si am plecat spre casa in fata blocului am inceput sa aud un suierat si o bataie,am oprit in parcarea blocului si cand am deschis capota am observat cum ventilatorul dinspre motor,nu cel din fata de la nari de la aerul conditionat,este stramb .

Cum este prins ,dupa prima impresie fulia care invarte elicea are o sg curea care il uneste cu ....ce? Ca si cum ar fi intinsa cureaua foarte tare si ar forta si trage spre el axul elicei, unde se fixeaza axul asta de la elice ca am si ceva ulei sarit pe acolo,noroc ca am oprit repede ca putea sa se rupa si sa sparga radiatorul

Am mai dat o cheie si cand se invarte mai sa atinga tubul de fier care vine de la EGR,am oprit imediat

A mai patit cineva asa ceva ,ce sa fie ,miercuri am vb deja cu mecanicul si la prima ora sunt la service dar parca mi-a stricat pastele ca nu stiu ce are ,ma preocupa mai ales uleiul ala pe acolo de unde este,nu este mult dar este!

Este vasco cuplajul... din pacate trebuie sa-l schimbi.. am mai vazut la un prieten care a patit la fel, chiar nu am idee cum s-ar putea stramba axul.

Ce e vasco cuplajul asta ca am net de la orange la socri mei si merge greu am gasit ceva pe net dar nu ma prea pricep e fulia cu plastic in mijloc dar nu am gasit pe OEM,pina la urma am plecat cu opelul <_< Nu sa strambat axul asa pare ca toata elicea este stramba in masca de plastic nu mai sta paralel cu radiatorul este departata 2 degete in stanga si bagata in masca in dreapta

de unde este uleiul?

Asta am gasit dar de la a 3 piesa inspre motor vine un ax si nu stiu und e intra axul asta nenorocit ca de linga motor pleaca stramb vascocupla este nr 2? Ca atunci nu este asta de vina!

Edited by gabriel_525

Axul ala e de la pompa de apa. Vine pompa de apa cu fulia de la curea, apoi vine pe ax infiletat acel vascocuplaj si prinsa in 3 suruburi elicea de plastic. Poate ce vezi nu e ulei ci antigel de la pompa, gusta-l sa vezi daca e dulce. Ori s-a ciufulit axul de la pompa ori presetupa din interior si pierzi antigel. Sau elicea a scapat din suruburi si s-a descentrat iar de la rotit a fortat axul pompei.

Axul ala e de la pompa de apa. Vine pompa de apa cu fulia de la curea, apoi vine pe ax infiletat acel vascocuplaj si prinsa in 3 suruburi elicea de plastic. Poate ce vezi nu e ulei ci antigel de la pompa, gusta-l sa vezi daca e dulce. Ori s-a ciufulit axul de la pompa ori presetupa din interior si pierzi antigel. Sau elicea a scapat din suruburi si s-a descentrat iar de la rotit a fortat axul pompei.

Ma oftic ca nu am stiut sa vad ce naiba era ala ulei sau antigel am pus pe deget dar nu m-am lamurit,dar e cel mai posibil sa fie asta mai ales ca eu am luat masina la 140000 de km si acum are 186000 si nici pe cartea service nu are schimbata vreodata pompa de apa,deci sa inteleg mai bine elicea aia -vascocuplaj-ax-fulie-pompa de apa angrenata de cureaua mare impreuna cu alternator,compresor aer conditionat si ce-o mai fi pe cureaua aia,cam asta ar fi ordinea ,am inteles bine?

Lamuriti-ma sa-mi tihneasca si mie sarbatorile ,nu cred ca ma ofticam daca se bulea miercuri ca macar puteam sa ma duc la mecanic imediat dar asa fierb in suc propriu pina miercurea viitoare,macar nu ma lasat aiurea in camp sau cine stie unde <_<