Jump to content

Intrebare senzor ABS

Recommended Posts

As dori sa vad cumva daca pe firele care intra in mufa de la ABS vine vreun semnal electric. Stiti cumva ce valoare trebuie sa fie pe firul care intra in mufa ABS , as dori sa o masor . Am unele probleme am schimbat sensorul de ABS si tot nu mi-au disparut de pe bord ABS, ASC si frana de mana. Va multumesc!

Semnalul senzorului de ABS il poti masura doar cu un osciloscop. Nu-ti pierde timpul cu alte aparate de masura <_<.

Poti masura insa continuitatea circuitului. Daca zici ca ai schimbat senzorul de ABS este posibil sa fie intrerupt cablul de la senzor la computerul de ABS. Cablul il poti testa cu un ohmetru.

Ce masina ziceai ca ai?

e46 320d 2001

plus ca nu imi mai merge nici kilometrajul, vitezometrul , litrometrul, consumul in general acestea din urma toate deodata s-au stricat, becul cu ABS ,ASC si frana de mana cu o zi inainte ! mentionez ca turometrul merge, ceasul de combustibil da , cel de apa da , ceasul functioneaza <_<

Edited by Method

Ai schimbat senzorul si eroarea care apare este pentru acelasi senzor?

inca nu stiu daca este pentru acelasi sensor trebuie iara sa ma duc sa o pun pe tester <_< ... daca stiti in brasov pe cineva priceput as dori sa iau si eu legatura cu el ... ca de nepoti sunt sĂŁtul.

• 3 weeks later...
Aceeasi problema o am si eu, nu merge vitezometrul si consumul plus becuri aprinse in bord. Inainte sa schimb senzorul am fost la doua service-uri cu tester si la amandoua aceeasi problema: nu comunica testerul cu calculatorul ABS, adica este inactiv. Ma intreb daca lipsa asta de comunicare poate sa fie si din cauza senzorului stg spate ?

Nu are nicio legatura senzorul cu imposibilitatea testerului de a se conecta la sistemul ABS. Daca testerul era gen carsoft sau vreun tester generic, incearca si pe un tester BMW.

e46 320d 2001

plus ca nu imi mai merge nici kilometrajul, vitezometrul , litrometrul, consumul in general acestea din urma toate deodata s-au stricat, becul cu ABS ,ASC si frana de mana cu o zi inainte ! mentionez ca turometrul merge, ceasul de combustibil da , cel de apa da , ceasul functioneaza :)

aceesi problema am avut-o si eu si dupa ce am schimbat senzoru de pe stanga spate de la ABS (se schimba foarte usor nu e nevoie de vreun mecanic ca are doar un singur surub si trebuie data roata jos) si am mers cu masina cu peste 10 km pe ora toate au inceput sa mearga de la sine si nu e nevoie sa te duci la tester pt ati sterge eroarea, singura problema e senzoru ca e cam scump pt un electromagnet <_<

Aceeasi problema o am si eu, nu merge vitezometrul si consumul plus becuri aprinse in bord. Inainte sa schimb senzorul am fost la doua service-uri cu tester si la amandoua aceeasi problema: nu comunica testerul cu calculatorul ABS, adica este inactiv. Ma intreb daca lipsa asta de comunicare poate sa fie si din cauza senzorului stg spate ?

Aceeasi problema si la mine de multa vreme...nu a comunicat cu abs nici testerul original de bmw de la reprezentanta...

Aceeasi problema si la mine de multa vreme...nu a comunicat cu abs nici testerul original de bmw de la reprezentanta...

Deci ai fost la reprezentanta si nu au rezolvat problema? Ai refuzat tu inlocuirea vreunei piese sau te-au trimis acasa pur si simplu?

As dori sa vad cumva daca pe firele care intra in mufa de la ABS vine vreun semnal electric. Stiti cumva ce valoare trebuie sa fie pe firul care intra in mufa ABS , as dori sa o masor . Am unele probleme am schimbat sensorul de ABS si tot nu mi-au disparut de pe bord ABS, ASC si frana de mana. Va multumesc!

sal

eu am avut cam aceiasi problema.Am schimbat la un 318i din 2001 placutele de frana si senzori placute.Dupa ce mi le-au montat nu se mai stingea becul din bord de la senzorii placutelor....am lasat masina la service si dupa 2 ore baietii de acolo mi-au spus ca trebuiau sa refaca ceva lipituri la fire pt ca nu comunicau cu computerul de bord.Sunt din timisoara si problema am rezolavat-o la PROMOTOR!

Senzorii de placuta sunt alta problema. Aici este vorba de lipsa informatiilor date de senzorul de ABS, adica vitezometru, consum, ESP. Inca astept pe cineva care sa ne lumineze. Maine cred ca am sa schimb senzorul de pe dreapta spate pe stanga sa vad daca se modifica ceva.

Deci ai fost la reprezentanta si nu au rezolvat problema? Ai refuzat tu inlocuirea vreunei piese sau te-au trimis acasa pur si simplu?

Salut,am fost la reprezentanta si dupa ce au pus testerul care nu a intrat de nici un fel pe ABS,pe celelalte parti intra(motor,cutie de viteze...) mi-au zis ca trebuie sa desfaca tot cablajul sa vada daca nu este in scurt undeva.Am facut eu asta cu un electrician priceput adica la modul ca omul chiar este in tema.A durat 2 zile pana a verificat tot(inclusiv daca nu este un fir intrerupt intre calculatorul de abs si cel de motor si cel de la cutia de viteze si bord).Totul este in regula.Nu stiu ce sa mai zic...Pe tester tot nu intra nici acum.

Salut,am fost la reprezentanta si dupa ce au pus testerul care nu a intrat de nici un fel pe ABS,pe celelalte parti intra(motor,cutie de viteze...) mi-au zis ca trebuie sa desfaca tot cablajul sa vada daca nu este in scurt undeva.Am facut eu asta cu un electrician priceput adica la modul ca omul chiar este in tema.A durat 2 zile pana a verificat tot(inclusiv daca nu este un fir intrerupt intre calculatorul de abs si cel de motor si cel de la cutia de viteze si bord).Totul este in regula.Nu stiu ce sa mai zic...Pe tester tot nu intra nici acum.

Electricianul este in Bucuresti?As dori si eu sa imi verifice si mie cablajul de pe stanga spate, asta in eventualitatea in care o sa ajung curand in Bucuresti. Multumesc!

• 2 weeks later...
Aceleasi probleme s-au ivit si la mine de cand am schimbat o planetara in fata, imi raman aprinse in bord martorii de la esp,abs si frana de mana (toate 3), am fost pe la un tester si mi-a indicat o eroare la abs cica senzor de presiune in afara zonei, a verificat si era undeva o presiune de peste 22000 de bari iar cu mufa de la senzor scoasa era normala undeva pana la 200 si ceva, am sters erorile dar la apasarea franei au reveni, am schimbat senzorul de la pompa de abs cu unul second si aceasi treaba, poate sa fie defect si senzorul second sau poate alt senzori devina, daca poate cineva sa ma ajute.

• 2 months later...

la mine pe abs am aprox 3.4 volti,pe senzor placute frana 11.3 asc nu are masina