Jump to content

Consum ulei

florin83

Consum ulei  

199 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este clar si logic ca toata lumea recomanda Castrol. Acum urmeaza o noua intrebare, pentru masina/motorul si numarul meu de kilometri (110000), care ulei e mai recomandat - 5W-30 sau 5W-40? Sau poate chiar alta varianta. Si o ultima problema, daca o sa schimb uleiul trebuie (este recomandat) engine flush?

pt. cazul meu confirm un consum de aprox.1l la 10.000km(5w40 longlife);inainte de schimb am avut 5w 30 magnatec si parca a consumat ceva mai mult;motorul are peste 200.000km reali dar nu pare in nici un fel obosit;bineinteles tot de acelasi model 320i este vorba.

Si o ultima problema, daca o sa schimb uleiul trebuie (este recomandat) engine flush?

Nu ar trebui sa faci engine flush, uleiul auto din cate am inteles are detergenti in el care actioneaza si curata motorul o perioada dupa schimb. Un engine flush nu face decat sa ti forteze motorul nefunctionand in parametrii optimi de ungere.

• 1 month later...
Este un consum normal pentru un regim de conducere mai sportiv.

Plus ca este foarte cald in aceasta perioada. :twoup:

intrerbare in special pentru Ciupanezu:intr-un post recent de al tau spuneai ca ai un oarecare consum mai ridicat de ulei dar care se incadreaza in limitele producatorului;pentru ca si in cazul meu(m54 2200cmc benzina) am constatat un consum cred mare de ulei(masina are 210.000 km)as vrea sa intreb care ar fi aprox. valoarea(sau ma rog un interval) maxima admisa a consumului de ulei;mentionez ca am prostul obicei sa schimb la turatii inalte(deseori 4500-6200rot/min),nu am observat scurgeri,uleiul folosit este bmw 5w40 longlife provenienta Germania,motorul cred ca se comporta totusi excelent(am mai povestit de testul cu moneda),trage liniar,este sensibil si la fine ciupituri ale pedalei de acceleratie,suna bine,nu exista oscilatii de turatie la relantiu;daca se poate as vrea sa vad un link cu ceva valori maxime admise,in special pt. familia de motoare m54;

multam anticipat !

Nu stiu nici un site cu astfel de valori.

Mie imi consuma cam 1 litru la 3000 km pentru ca o tin des in kickdown-uri, din cate stiu este un consum normal.

Mi s-a intamplat sa-mi consume si 500 ml la 1000 km.

Un consum de ulei de 600 - 700 ml la 1000 km este considerat normal, mai ales in cazul unui stil de conducere sportiv.

Nu stiu nici un site cu astfel de valori.

Mie imi consuma cam 1 litru la 3000 km pentru ca o tin des in kickdown-uri, din cate stiu este un consum normal.

Mi s-a intamplat sa-mi consume si 500 ml la 1000 km.

Un consum de ulei de 600 - 700 ml la 1000 km este considerat normal, mai ales in cazul unui stil de conducere sportiv.

1l la 3000-5000km, cam asa imi ia si mie pt. un stil de conducere mai energic;oricum in cazul tau e vorba de ceva cmc si 2 cilindri in plus;inca o data multam pt. raspuns si felicitari pt. contributia ta pe acest forum si pt. modul de abordare a subiectelor discutate(chiar daca uneori se mai intampla sa primesti niste replici rau intentionate si chiar infantile);tine-o tot asa !

Foarte adevarat, insa motoarele Diesel nu consuma ulei mult, am 8500 de la schimb si joja arata maxim(320D) . Nu ma pricep la uleiuri dar am bagat 10W60 in motor M54(320i) si il mananca in draci. Acum am in ea 5w30 LL04 original BMW si dupa 2000 km joja e la fel, probabil dupa 6-7 mii voi adauga 1l. Edited by CatalinE

La un 320i din 95 cu 250000 km in bord(reali sau nu) am pus ARAL 5W40 .Pina la 2000 de km nu a consumat dupa care s-a dat la ulei. Conteaza calitatea uleiului referindu-ma la consum si ce ulei se recomanda? As pune un ulei scump dar daca il consuma... . AM auzit ca aral afost un ulei bun acum 3-4 ani si ca motorul m-ar scuipa daca ar putea ,vazand ce ulei i-am dat.

posibil si pierderi dar acum sa vdm pe unde.Oricum sunt curios cati dintrei cei de pe aici care completeaza 200 ml la 15 k km stiu ce inseamna un mers sportiv.Credeti ca o plecare cu scart de la semafor este un mers sportiv?Cati dintre voi a facut o padurea bogati, o poiana brasov, cheia ( 10-15 km ) unde acul a stat numai intre 4500 - 6000 rpm? Sau cati dintre voi ati facut 100-150 km pe autostrada cu acul turometrului la peste 4500 rpm?

ai mare dreptate si eu am eun E46 2000 d 150 hp,si merg exact cum ai descris tu adica in oras cox cat este loc iar afara am bagat cateva drumuri vara asta si majoritatea minim 140 max 230,deci cred ca este normal sa iti pape ulei cand mergi asa si oricum se stie ca dieselul papa ceva ulei am bagat castrol 5w40 si am completat cam 1 l in 12000 de km dar dupa cum am zis in stilul asta de mers,acum tre sa fac schimbu si trec pe ulei bmw 5w30 ca am inteles ca este mai bun,poate unii cred ca am completat mult dar totusi sa tinem cont ca este diesel si merg cat de sport se poate

La un 320i din 95 cu 250000 km in bord(reali sau nu) am pus ARAL 5W40 .Pina la 2000 de km nu a consumat dupa care s-a dat la ulei. Conteaza calitatea uleiului referindu-ma la consum si ce ulei se recomanda? As pune un ulei scump dar daca il consuma... . AM auzit ca aral afost un ulei bun acum 3-4 ani si ca motorul m-ar scuipa daca ar putea ,vazand ce ulei i-am dat.

BMW recomanda Castrol.

Tu tragi concluziile.

BMW recomanda Castrol.

Tu tragi concluziile.

am sunat la bavaria si am intrebat de ulei si folosec 5w30 deci normal ar fi sa fie bun oricum daca consuma mai mult decat este normal sa zic asa,il schimb si da este adevarat recomanda castrol dar atunci dece mai este si uleiul bmw?

de cand am inceput sa bag ulei sintetic am observat ca s-a marit considerabil si pierderea. nu pot aprecia in ml dar dupa 10 000 e la o treime intre minim si maxim. sub masina ...nici o picatura.am mai intrebat ici colo si toti m-au asigurat ca e normal sa ai pierderi mai mari la uleiul sintetic mai ales ca conduc sportiv si am si unde sa fac lucrul asta.