Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

nu mai pliaza complet oglindala E39

Recommended Posts

Salut pe toti si sper ca ati petrecut bine de sarbatori.

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat; la un E39 2001, de la un timp oglinda stg. nu mai face cursa completa atunci cand se pliaza sau la revenire in pozitia presetata, motorasul face un zgomot ca si cum nu ar avea suficienta putere. A mai patit cineva asa, eventual ceva rezolvari.

Multumesc si astept sfaturi.

la mine tot asa face si e din cauza unei rotite care e facuta din plastic si sau mancat dinti ( motorasul are un pinion iar corpul oglinzi are aceea rotita ) acum ar fi o varianta sa dau jos rotita din partea stanga si motorasul cu acel pinion ( astea functioneaza ) si sa merg cu ea la un strungar sa le confectioneze din ceva material metalic sau din ceva plastic dar mai tare . Singura mea intrebare e de ce neamtu a facut acele piese din plastic si nu le-a facut din ceva mai dur sa reziste ??? ( asa gandesc ei cu privire la multe piese ca altfel ar da faliment si producatorii de piese si atelierele auto ) <_< Edited by sobyy

la mine tot asa face si e din cauza unei rotite care e facuta din plastic si sau mancat dinti ( motorasul are un pinion iar corpul oglinzi are aceea rotita ) acum ar fi o varianta sa dau jos rotita din partea stanga si motorasul cu acel pinion ( astea functioneaza ) si sa merg cu ea la un strungar sa le confectioneze din ceva material metalic sau din ceva plastic dar mai tare . Singura mea intrebare e de ce neamtu a facut acele piese din plastic si nu le-a facut din ceva mai dur sa reziste ??? ( asa gandesc ei cu privire la multe piese ca altfel ar da faliment si producatorii de piese si atelierele auto ) <_<

Merci pt. raspuns, sper sa gasesc o oglinda la dez sa pot inlocui acea rotita.

Numai de bine!

la mine de exemplu s-a spart o garnitura de la axu pe care se invarte oglinda, si a ruginit axu respectiv si motorasu nu mai are forta sa miste oglinda, si asa e facut cand creste sarcina tare, se opreste...

Pana nu desfaci oglinda nu poti sa-ti dai seama ce e acolo.

Incepe prin a da sticla jos, capacu din spate si capacu negru de sub oglinda... daca e nevoie desfaci mai mult..

• 2 weeks later...
la mine tot asa face si e din cauza unei rotite care e facuta din plastic si sau mancat dinti ( motorasul are un pinion iar corpul oglinzi are aceea rotita ) acum ar fi o varianta sa dau jos rotita din partea stanga si motorasul cu acel pinion ( astea functioneaza ) si sa merg cu ea la un strungar sa le confectioneze din ceva material metalic sau din ceva plastic dar mai tare . Singura mea intrebare e de ce neamtu a facut acele piese din plastic si nu le-a facut din ceva mai dur sa reziste ??? ( asa gandesc ei cu privire la multe piese ca altfel ar da faliment si producatorii de piese si atelierele auto ) <_<

Numai de bine!

Am eu motorasul de retractare.Daca esti din Bucuresti ti-l dau cu cea mai mare placere

Spatiul unde este rotita respectiva este destul de expus la praf si mizerie si dupa o perioada scurta de timp incep sa se uzeze dintii de la rotita de plastic.Trebuie sa desfaci sa vezi ce este acolo sau daca e noua in grantie mergi la reprezentanta.Succes

Numai de bine!

Am eu motorasul de retractare.Daca esti din Bucuresti ti-l dau cu cea mai mare placere

Mersi foarte mult dar am citeva oglinzi din astea defecte, poate iti va fi folositor odata, inca odata spun ca asa a mers de noua si fiind cu usa desfacuta atunci, nu am mai cautat nod in papura la oglinda asta, dar mi-ar fi placut sa mearga pina la capat cursa...o duminica placuta iti urez, mersi inca odata!

Corneliu...

Spatiul unde este rotita respectiva este destul de expus la praf si mizerie si dupa o perioada scurta de timp incep sa se uzeze dintii de la rotita de plastic.Trebuie sa desfaci sa vezi ce este acolo sau daca e noua in grantie mergi la reprezentanta.Succes

Da, poate in cazul uneia defecte pe traseu, dar asta nu a avut cursa de la bun inceput...si acum e tirziu sa o mai schimb....mersi pentru raspuns totusi, voi mai studia cazul!

Corneliu...