Jump to content

rateuri pe admisie si pe esapament e36 320i

Recommended Posts

ieri am patit.......masina a stat parcata vre-o luna....dupa 35 de km.....de depasiri (turatii pana la 6000)....am ajuns intr-o zona de drum rau 7 km.....am prins iar drum bun...am accelerat..si a inceput sa-mi dea rateuri urat de tot si pe admisie shi pe evacuare...nu mergea in toate pistoanele....

am mers la un tip si am facut urmatoarele:

am schimbat bujile

am verificat scanteia la fiecare bobina de inductie

am deconectat debitmetrul

am deconectat sonda lambda

am deconectat senzorul de acceleratie

am curatat senzorul care citeste pozitia arborelui....sau turatia...nu stiu exact cum se cheama..ii in fata motorului

si tot asa.....nu s-a schimbat nimic.....motorul tot asha merge....cu rateuri...nu functioneaza in toate pistoanele....ce poate fi???? <_<

Edited by mitzok

io am patit ceva de genul asta, numai ca la mine a refuzat sa se mai accelereze mai mult de 3500 rpm si eram in depasire <_< , dar la mine a fost din relee, faceau masa pe caroserie

incearca sa iei un regulator de presiune de la cineva si vezi daca mai face

ieri am patit.......masina a stat parcata vre-o luna......si a inceput sa-mi dea rateuri urat de tot si pe admisie shi pe evacuare...nu mergea in toate pistoanele....

isi revine singura..daca a stat, supapele au fost intredeschise si au prins ceva oxid si nu inchid perfect pe scaunele lor...se vor curata numai ca trebuie s-o exploatezi putin mai usor vre-o doua zile..

La turatii mici asa-i ca nu face asa urat?

Edited by DanS

astazi am fost la tester.....mi-a dat eroare la debitmetru(nu citeste chiar corect) si la senzorul de acceleratie (nivel prea ridicat al clapetei)....faza ii ca astea dau cum am deschis ieri mufele sa vad daca nu sunt duse

ieri am patit.......masina a stat parcata vre-o luna......si a inceput sa-mi dea rateuri urat de tot si pe admisie shi pe evacuare...nu mergea in toate pistoanele....

isi revine singura..daca a stat, supapele au fost intredeschise si au prins ceva oxid si nu inchid perfect pe scaunele lor...se vor curata numai ca trebuie s-o exploatezi putin mai usor vre-o doua zile..

La turatii mici asa-i ca nu face asa urat?

nu.....la turatii mici face....cred ca si la mari numai ca nu le aud......da tot timpul rateuri...consuma k draq.Teoria cu supapele nu cred ca merge...pt ca masina a facut vreo 50 de km inainte sa se strice treburile

io am patit ceva de genul asta, numai ca la mine a refuzat sa se mai accelereze mai mult de 3500 rpm si eram in depasire <_< , dar la mine a fost din relee, faceau masa pe caroserie

incearca sa iei un regulator de presiune de la cineva si vezi daca mai face

asa....deci....care relee.....si care este regulatorul de presiune si ce face....povesteste-mi unpic plz

Edited by mitzok

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=13&fg=15 piesa 6 este regulatorul iar releele sunt prinse pe carcasa cutiei cu sigurante

cumva a umblat cineva in locasul calculatorului?

mesterul bmw din bistrita mi-a spus k ar putea fi regulatorul...dar dc nu a dat nici o eroare??? la computer n-a umblat nimeni.....shi releele....nush ce legatura pot sa aiba....am mai avut o probl cu ele la semnalizari...dar unpic de spray de contacte a reolvat totul...si a fost o problema veche

o diagnoza nu o sa spuna tot ce are masina din doua motive

1 masina are o vechime si sistemele electronice erau rubimentare in comparatie cu cele din prezent

2 factorul mecanic nemonitorizat de senzori

faza cu releele marefer la cele pentru motor( sunt 3 alb, portocaliu si inca unul care imi scapa)+ calculatorul au fost cauzele defectului la mine

Rateuri daca nu ma insel iti da decat din cauza distributiei, n-ar strica sa o verifici.

am rezolvat problema azi...pana la urma era o bobina de inductie.....nu stiu ce era cu ea...dadea scanteie....probabil ca nu bine....noroc ca am scapt ieftin...multumesc