Jump to content

e36 albasteru inchis 1993 ! merita ?

Stefan_SNK

Recommended Posts

Salutare ,

Sunt un fan BMW si in special al tehnologiei si perfectiunii acestei marci.

Dealtfel sunt si sofer nou :) aproximativ de vreo 2 sapt... si tocmai am facut rost de ceva banuti sa imi achizionez o masina si ...cum de cativa ani incoace visez cu ochii deschisi la un seria 3 ... bugetul imi permite sa achizionez un e36 ideal ar fi intre anii 1994 - 1997 cu 4 usi si cu aer conditionat ca de in romania e cald rau vara.

Foarte greu de gasit masina ok ...de vanzare in Bucuresti.. ori foarte alergata... ori tunata cu prost gust.

Am gasit una pana la urma la capatul tarii, si toata lumea din jurul meu cu alte marci de autoturisme... tipa tare si sus ..ca nu merita banii ...ca e prea veche.. si tot asa.

Masina este un Bmw 316 din 1993 ...albastru inchis adus in tara in 2001. care parca arata de a fost scos din fabrica de la bmw.. fara nici o modificare suplimentara. Pretul este de 5600 euro. merita ??

Toata lumea trage de mine ...domne ia-ti logan diesel... :blink: platesti avansu si gata... si alte masini mi se par grosolane in toate modurile cel putin la design la banii astia ... ceva second ... so ... eu oricum visez in continuare la bmw :)

iata cateva imagini ale masinii pe care am degand sa o cumpar:

http://bmw.masini.ro/images/vinzari/anunt_48013_1.jpg

http://bmw.masini.ro/images/vinzari/anunt_48013_2.jpg

http://bmw.masini.ro/images/vinzari/anunt_48013_3.jpg

'

va multumesc si astept comentariile voastre.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, si bine ai venit.

Pe scurt, Logan e o alegere inteleapta strict dpdv al costurilor de intretinere reduse, cel putin pe primii 50k km.

La orice in rest, absolut orice, nu se compara cu pisica.

Nu este un pret mare daca masina arata si merge f bine...

Stop dreaming :blink:

din cate vad arata bine masina.,...e cum imi place mie. .neatinsa:P...cati km?..eu zic ca merita intre 4600-5000 ..daca era 318 sau 320 cred ca-si merita banii la cum arata

78222[/snapback]

ehe... are ceva km batuti bine ... 193000... :blink: deci ideal ar fi sa il conving sa mai lase la pret.. masina e tinuta acum pt mine ..pana sapt viitoare sa scot banii din banca si sa o iau :) ..greu o sa fie ca eu sofer de 2 sapt... trebuie sa vin cu un amic si el sofer de 4 luni tocmai de departe

:)

Gandeste-te bine la costurile de intretinere. Desi masina are ceva vechime si dai pe ea cat pe un Logan, totusi piesele te vor costa cam cat la un BMW nou nout.

Vezi ca e pe undeva o sectiune cu costuri la piese si manopera.

am citit... nu ar fi sume imposibile...

era o discutie pe undeva si despre revizii si preturi la diferite componente...

acum ce sa spun... imi asum riscul... sunt cat se poate de constient ca o sa ma coste ceva sa o intretin dar eu zic ca merita efortul.

o completare ar mai fi:

As fi interesat cam care ar fi consumul mediu, in oras... pentru ca propietarul estimeaza 9 - 10 in oras si 7 - 8 afara...

Si atunci cand o sa ajung la fata locului la ce anume ar trebui sa ma uit pentru a constata daca masina e ok.

Zilele astea m-am intalnit cu un amic care este si el pe aici pe forum are o pisicuta compact coupe.. neagra si e destul de mandru de ea, ideea era sa fac comparatie la anumite elemente ..

Edited by snk_2cool4u

parerea mea e ca nu merita.....la 5500 gasesti 318is coupe care e altceva.....si mai full ca ala......iar un motor de 1.8i e slab rau....si ca fiabilitate......mai ales ala cu atatia km facuti......macar un 320 in 6 cilindrii sau cel mai bine un 318is ....mai bine mai asteapta si mai cauta.....

cat esti dispui sa dai pe masina si ce ai vrea...neaparat 4 usi?

SAU ...daca vrei motor mic 316...ia-l macar de prin 95 in sus...trust me :blink:

bine mai asteapta si mai cauta.....

78233[/snapback]

Are dreptate Calin. Nu te grabi. Incearca sa gasesti un model mai nou, chiar daca trebuie sa dai un pic mai mult pe el. In final o sa faci economie ca se reduc costurile de reparatie. Si cand il iei sa fii neaparat cu cineva priceput si care a mai avut BMW. Un BMW iti ia ochii foarte usor si te poti fenta lesne. Fii foarte atent. Poti ruga pe cineva cu experienta de pe forum si care e din zona sa merga cu tine sa vada masina.

parerea mea e ca nu merita.....la 5500 gasesti 318is coupe care e altceva.....si mai full ca ala......iar un motor de 1.8i e slab rau....si ca fiabilitate......mai ales ala cu atatia km facuti......macar un 320 in 6 cilindrii sau cel mai bine un 318is ....mai bine mai asteapta si mai cauta.....

SAU ...daca vrei motor mic 316...ia-l macar de prin 95 in sus...trust me :blink:

78233[/snapback]

de asteptat oricum vreau nu vreau astept pana sapt viitoare :) cel putin... Am fost in buzau si am dat peste un 320 din 1992 masina arata bine in poze.. la un close look avea vopseaua crapata pe capota ... geam ciobit... si la aripa in spate se umflase un pic vopseaua banuiesc ca in spate era rugina.

cert e ca motorul suna de-a dreptul ...avion.. suna incredibil.. si inauntru arata ok .. piele sau huse ... aparatura ok insa mai avea si probleme cu portierele de pe dreapta....

cerea pe el 6400 .cred ca mai este anuntul si acum pe masini.ro

cam imposibil sa ajung cu cineva in Suceava :blink:... priceput in bmwuri.. si ce spuneam despre bucuresti ...este ca aici cam toate sunt alergate ...prea alergate prea tunate...

de asteptat cred ca mai bine astept decat sa iau ceva ce ...o sa bag bani cu lopata si foarte des ca de bagat cu lopata ma gandesc ca :) va fi nevoie

Daca are si motor M40,chiar nu merita.

78238[/snapback]

Bavaria, ok... motor M40, amicul meu ( cel din bucuresit cu coupe compact 316 din 94) spunea ca are pe masina lui M42 .. unde gasesc pe masina ..sau informatia asta?. ca sa mi-o confirme propietarul ca de ceva timp ma conversez cu el despre detalii.

Edited by snk_2cool4u

http://www.autovit.ro/html/2/1/1/8/332118.php

Pe masina asta as da undeva un pic peste 5000 de euro. Binenteles, motorul ar fi primul lucru care l-as schimba.

78241[/snapback]

si dupaia ai putea taia si tavanu :blink: super sfaturi dai

p.s la banii aia este 525 tds tot din 95

Edited by Calin325

Bavaria, ok... motor M40, amicul meu ( cel din bucuresit cu coupe compact 316 din 94) spunea ca are pe masina lui M42 .. unde gasesc pe masina ..sau informatia asta?. ca sa mi-o confirme propietarul ca de ceva timp ma conversez cu el despre detalii.

78242[/snapback]

316i ,M42,nu cred ca exista :blink:

Eu cred ca are or M43 ori M40.

Intreaba-l ce motor are.Trebuie sa stie.

Stii ceva,nici cu M43 nu as lua-o pentru ca nu are imobilizator.Se pot fura si alea ,dar fara ti-o fura orice idiot :)

multumesc pentru sfaturi, oricum orice comentariu ...este binevenit chair daca este contra sau in favoarea bmwului prezentat :blink:

daca topicul va ramane voi adauga o alta masina pentru niste sfaturi si sugestii daca voi gasi :) ...

Mie imi place masina, e dotata si e din '95. Motorul e singurul defect care l-as gasi, prea mic.

78248[/snapback]

mai nou nu mai e o optiune schimbarea motorului....asta daca vrei sa fi si in regula cu actele...omu a zis ca e nou in domeniu....si tu ii zici de schimbat motoru..el pune seria 3...si ne arati un seria 5 obosit la bani multi :blink:

78233[/snapback]

nu tin neaparat sa fie cu 4 usi dar ideal ar fi sa aiba 4 usi.

Sunt dispus sa cheltuiesc cam 6000 - 6200 (cu efort ) maxim

Cunosti pe cineva care da ceva in pret bun ?

Edited by snk_2cool4u

mai nou nu mai e o optiune schimbarea motorului....asta daca vrei sa fi si in regula cu actele...omu a zis ca e nou in domeniu....si tu ii zici de schimbat motoru..el pune seria 3...si ne arati un seria 5 obosit la bani multi  :blink:

78252[/snapback]

Dupa cum spuneam, pe la 5 mii ar merita. Are dotari care nu le are un e36. E ultima generatie de E34 , nas lat, oglinzi cu brat etc.. E mult mai solida ca E36. Si un motor undeva pe la 500 de euro s-ar putea pune sus. Mai greu cu instalatia electrica.

e frumoasa masina si e "virgina" de orice tuninguri made in RO :blink:

DAR:e un 316 deci motor mic si consum cat un 318+km sunt destui pt un motor de 1.6

bineinteles ca nu iei o masina numai pt un motor dar tre sa ai si satisfactia ulterioara ca ai un bmw.

eu m-as duce pe un 320...

"good things come to those who wait"

Dupa cum spuneam, pe la 5 mii ar merita. Are dotari care nu le are un e36. E ultima generatie de E34 , nas lat, oglinzi cu brat etc.. E mult mai solida ca E36. Si un motor undeva pe la 500 de euro s-ar putea pune sus. Mai greu cu instalatia electrica.

78254[/snapback]

pai crezi ca omu isi cumpara primul bmw sa se puna sa schimbe motoru..? :blink: + ca nu se mai poate...(poate cu cadouri) sa pui motor mai mare :)

totusi omu a zis ca vrea e36....