Jump to content

Reconditionare BBS-uri 17" din 3 bucati (Polish)

ziemenz

Recommended Posts

De vre-o 2 ani polishez ocazional aluminiu si trebuie sa iti atrag atentia asupra unui aspect privind sanatatea: poarta manusi, masca si eventual maneca lunga. Dupa cum sunt sigur ca ai observat alumiul polishat are o granulatie foarte fina si intra in piele si in plamani, din lista lunga de boli imi amintesc ca aparea si leucemia. Am vazut ca folosesti perie de sarma, parerea mea este ca e mult prea agresiva sarma, smirghelu pe aluminiu este indicat a se folosi de la 180 in sus, ideea e sa iei minim din material pentru ca jantele sa suporte mai multe reconditionari pe durata vietii. Pentru straturile de vopsea sau lac cel mai indicat e sa folosesti decanol, sau alta modalitate chimica de indepartare.

Pentru mentinerea polishului pe Al recomand crema de la Meguiars ( o vinde Groza Dan si este atat un polish de mana f f bun cat si ceara) si eventual un sealant, ceva care sa abereze pe ambalaj nanotehnologie, daca nu pur si simplu ceara ordinara aplicata generos.

Ca un side note folositi mai des functia de "search" a forumului, chestiile astea s-au mai discutat.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc multe pentru sfaturi, greu mai gasesti pe cineva icu experienta in ziua de azi, sau macar pe cineva sa ceri un sfat.

Nu mai folosesc peria de sarma de ceva vreme, intr-adevar dupa sablat ramanea o suprfata prea grunjoasa => multa munca la finisat. Era o varianta, La sablat cu nisip fin se cere cam 70-100 ron/janta iar eu ceream pt polishare 300-400ron pe set .. deci? Pana la urma am ajuns la sablarea chimica (nu decanol), suprafata e perfecta dupa tratament, ieftina si f rapida.

Smilgher folosesc 240 in cazuri dure cand indrept o buza etc, in rest de la 400 pana la 2.000. Chestia cu bolile profesionale chiar nu am studiat-o, multumesc inca o data de avertisment.

Edited by ziemenz