Jump to content

Accident al unui membru al forumului

Rares

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Apropos de Lege, am intrebat si eu ceva pe la inceputul topicului....

.................Politia va stabili datele/imprejurarile exacte ale accidentului. Apropos, la cate zile de spitalizare a victimei se deschide dosar de urmarire penala pentru partea vinovata?

la Andrei e vatamare corporala, oricum...

In cazul vatamarii corporale produse in urma unui accident de circulatie, medicul legist stabileste zilele de ingrijiri medicale care se au in vedere la incadrarea faptei.

Pana la 10 zile ingrijire nu e vatamare corporala.

Intre 10 si 60 zile ingrijiri medicale, partea vatamata poate sa-si retraga plangerea in orice moment, pana la condamnarea conducatorului auto (daca se va stabili cu certitudine vinovatia acestuia sub forma culpei).

Odata ce partea vatamata si-a retras plangerea nu mai poate reveni asupra ei si nici nu poate invoca ca, conducatorul auto, nu i-a platit integral daunele.

Retragerea plangerii nu este conditionata de plata unei sume de bani in prezent sau in viitor. Nu se stie cum va reactiona pe viitor. In general nu trebuie data vrabia din mana pe cioara de pe gard.

Peste 60 zile ingrijiri medicale nu se mai poate retrage plangere, trebuie stabilita vinovatia sau nevinovatia conducatorului auto.

Nu trebuie confundate zilele de ingrijire medico-legale cu zilele de spitalizare si traumele ulterioare.

Dupa ce s-au acordat zilele de ingrijire medico legale, daca nu te simti bine si te internezi din nou, la externare poti merge la medicul legist pentru a prelungi nr. de zile acordate initia.

A se vedea si art.184 Cod Penal... <_>

citat din "constiinta" de cauza...

Multumesc, XXL, prompt si documentat <_<

Tija, gips, recuperare .... scoaterea tijei etc.... bate usor cele 60 de zile de ingrijire medico legale.

Edited by CC23298

.................Politia va stabili datele/imprejurarile exacte ale accidentului. Apropos, la cate zile de spitalizare a victimei se deschide dosar de urmarire penala pentru partea vinovata?

Atentie la nuanta, nu e vorba de zile de spitalizare - legea specifica "zile ingrijiri medicale".

1.2 Lovirea Âşi vĂŁtĂŁmarea integritĂŁĂžii corporale sau a sĂŁnĂŁtĂŁĂžii

- lovirea sau alte violenĂže, cauzatoare de suferinĂže fizice, se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 1 la 3 luni Âşi amendĂŁ(asupra membrilor familiei ĂŽnchisoare de la 6 luni la 1 an Âşi amendĂŁ). Ăn cazul ĂŽn care sunt necesare ĂŽngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu ĂŽnchisoare de la 3 luni la 2 ani Âşi amendĂŁ(cele sĂŁvĂŽrÂşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu ĂŽnchisoare de la 1 an la 2 ani Âşi amendĂŁ).

- vĂŁtĂŁmarea corporalĂŁ – fapta prin care s-a pricinuit integritĂŁĂžii corporale sau sĂŁnĂŁtĂŁĂžii o vĂŁtĂŁmare care necesitĂŁ pentru vindecare ĂŽngrijiri medicale de cel mult 60 de zile, se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 6 luni la 5 ani(ĂŽn cazul sĂŁvârÂşirii asupra propriei familii se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 1 la 5 ani).

- vĂŁtĂŁmarea corporalĂŁ gravĂŁ, necesitĂŁ ĂŽngrijiri medicale pentru vindecare mai mult de 60 de zile Âşi se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 2 la 7 ani. DacĂŁ fapta duce la pierderea unui simĂž, a unui organ sau produce o infirmitate fizicĂŁ ori psihicĂŁ permanentĂŁ, sluĂžirea, avortul, ori punerea ĂŽn primejdie a vieĂžii persoanei, pedeapsa este ĂŽnchisoare de la 3 la 12 ani.

- lovituri sau vĂŁtĂŁmĂŁri cauzatoare de moarte – dacĂŁ au avut ca urmare moartea victimei se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 5 la 15 ani.

- vĂŁtĂŁmarea corporalĂŁ din culpĂŁ – fapta prin care s-a pricinuit, lovirea sau actele de violenÞã care au cauzat o vĂŁtĂŁmare corporalĂŁ sau a sĂŁnĂŁtĂŁĂžii ce necesitĂŁ ĂŽngrijiri medicale mai mari de 10 zile, se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la 1 lunĂŁ la 3 luni. DacĂŁ este necesarĂŁ o ĂŽngrijire medicalĂŁ mai mare de 60 de zile pedeapsa este ĂŽnchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda. Când fapta este sĂŁvârÂşitĂŁ datoritĂŁ nerespectĂŁrii dispoziĂžiilor legale sau a mĂŁsurilor de prevedere pentru exerciĂžiul unei profesii sau meserii, pedeapsa este ĂŽnchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda. DacĂŁ ĂŽngrijirile medicale necesitĂŁ o perioadĂŁ de mai mult de 60 de zile, sau s-a produs pierderea unui organ sau a unui simĂž, ori o infirmitate fizicĂŁ permanentĂŁ datoritĂŁ nerespectĂŁrii dispoziĂžiilor legale sau a amĂŁsurilor de prevedere pentru exerciĂžiul unei profesii sau meserii, ori pentru ĂŽndeplinirea unei anumite activitĂŁĂži, pedeapsa este ĂŽnchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Dacã faptele sunt sãvârºite de cãtre o persoanã care se aflã În stare de ebrietate ºi vãtãmarea corporalã a survenit datoritã nerespectãrii mãsurilor de prevedere specifice funcÞiei sau meseriei pedeapsa este Închisoare de la 1 la 3 ani, pentru 10 zile de spitalizare ºi de la 1 la 5 ani pentru 60 de zile de spitalizare.

eu stiu ca de la 10 zile in sus, dar la ea fiind vatamare corporala din culpa nu stiu exact cum e.

Guest poleposition

daca nu apari la ProTv, stirile de la ora 17 nu ai facut nimic <_<

tu ai intre 10-30 de zile ingrijiri medicale categoric, in institutie specializata apoi timp nedeterminat inca, de recuperare fizioterapeutica, femeia poate fi incriminata pt vatamare corporala fara discutie.

Care este pozitia ta (a parintilor tai) din punct de vedere legal ? ai vorbit cu autoritatile ceva ?

Sunt bine...toata ziua e casa plina la mine...nici nu mai am timp sa intru pe net. Adevarul e ca cam urasc padul de la laptop, si pe mouse nu pot sa pun mana...ca deh, e in ghips....

Nu ma mai doare nimic...asta-i bine :) Maine dimineata tre' sa ma duc sa imi schimbe pansamentele la mana, marti la picior...

Asta e...bine ca e bine :bashwall: <_<

Sunt bine...toata ziua e casa plina la mine...nici nu mai am timp sa intru pe net. Adevarul e ca cam urasc padul de la laptop, si pe mouse nu pot sa pun mana...ca deh, e in ghips....

Nu ma mai doare nimic...asta-i bine :) Maine dimineata tre' sa ma duc sa imi schimbe pansamentele la mana, marti la picior...

Asta e...bine ca e bine :bashwall: <_<

Esti tot la spital sau esti acasa?

In fine nu ma pricep suficient, dar aurul sau argintul nu piuie. Nu stiu platina.

Tija batuta in diamante pentru Andrei <_< ca sa nu piuie!

la aeroport nu suna la aur. E si el un metal.

Domnul chimist, eu am terminat cu chimia mai demult, nu mai retin daca erau metale neferoase sau aliaje neferoase :) ms pt explicatii; din ce e facuta tija?