Jump to content

e 36 192cp 2,5i

sundancekid

Recommended Posts

am si eu o intrebare.2.5 de 192cp are vanos?masina e din 1991.din cate stiu eu,sper sa nu vorbesc prostii,vanos-ul a aparut prima data in '92 pe seria 5.e posibil sa aiba ABS sau autoblocant?

multumesc mult!

Edited by sundancekid

Guest poleposition
am si eu o intrebare.2.5 de 192cp are vanos?masina e din 1991.din cate stiu eu,sper sa nu vorbesc prostii,vanos-ul a aparut prima data in '92 pe seria 5.e posibil sa aiba ABS sau autoblocant?

multumesc mult!

pai ABS verifici singur, te infigi in frana brusc, eventual pe suprafata gen nisip, pietris, piatra cubica si vezi daca iti tremura pedala de frana si observi ca nu se blocheaza rotile. daca e asa ai ABS, daca nu ai se blocheaza rotil si tragi un mare scaaaaaarrrrtzzzz...<_<

Poate este o intrebare de incepator......chiar daca nu sunt!Ce este vanos...? Thx

Vanos e un sistem mecanic-hidraulic, ce lucreaza impreuna cu axele cu came. In functie de viteza masinii (si in functie de turatia motorului) isi modifica modul de a inchide/deschide o supapa/valva.

Poate este o intrebare de incepator......chiar daca nu sunt!Ce este vanos...? Thx

Vanos e un sistem mecanic-hidraulic, ce lucreaza impreuna cu axele cu came. In functie de viteza masinii (si in functie de turatia motorului) isi modifica modul de a inchide/deschide o supapa/valva.

Adica nu e la roata, ca sa fim intelesi!

S-a pus vanos pe motoarele M50 incepand cu 09/1992 atat pe e36 cat si pe e34.Se poate identifica relativ usor deschizand capota(vezi pozele de mai jos,prima fara vanos,a doua cu vanos).ABS-ul din cate stiu eu este standard pe e36.Daca pui contactul si se aprinde becul cu abs-ul in bord dupa care se stinge ai abs.Ai si daca ramane aprins dar atunci inseamna ca ai o problema la el.

• 3 weeks later...
S-a pus vanos pe motoarele M50 incepand cu 09/1992 atat pe e36 cat si pe e34.Se poate identifica relativ usor deschizand capota(vezi pozele de mai jos,prima fara vanos,a doua cu vanos).ABS-ul din cate stiu eu este standard pe e36.Daca pui contactul si se aprinde becul cu abs-ul in bord dupa care se stinge ai abs.Ai si daca ramane aprins dar atunci inseamna ca ai o problema la el.

da,asa e.asta cu istoria vanos-ului o stiam,dar nu eram sigur de ea.acum m-am convins.nu are.iti multumesc mult.acum sunt lamurit.

Vanos nu are.

ABS sau autoblocant este posibil sa aiba.

spune-mi si mie te rog frumos,e mai bine ca are autoblocant sau nu?adica,ce face el exact sau ce pot face cu masina cu autoblocant fata de una fara .multumesc

la autoblocant pleci mai bine, poti face donuts, intrii in curbe cu viteza mai mare, pe scurt e mai manevrabila, cel putin asa e la mine...

Trag ambele roti o data, la diferential normal, daca o roata e pe gheata,noroi, etc si una pe asfalt, cea de pe gheata se invarte in gol, RAMAI ACOLO.

daca ai blocant, te scoate