Jump to content

RAR-ul si xenonul

foscyucman

Recommended Posts

Salut...tot cautand pe forum si negasind nici un rezultat m-am gandit sa deschid o discutie despre relatia RAR si xenonul after market,inclusiv angel eyes after market

Luni ar trebui sa imi fac rarul si nu stiu ce sa fac...am farurile schimbate si cu angel si xenon(cu lupa) pe ele

La culori stau bine...nu e albastru sau cine stie ce alte combinatii...xenonul e de 6000k si angel eyes-urile sunt alb spre galben...ceva culoare oem..

Intrebarea mea e: A mai avut cineva probleme la rar cu combinatii de genu?

Ma gandesc macar luni sa-mi dau xenonul jos si sa-mi pun becuri normale...pentru a nu atrage atentia distinsilor ingineri...si a le gasi motiv de spaga..

In rest zic ca stau bine,masina e din 95 cu m43 pe ea...deci bate a euro 2 ,rotile sunt si pe talon la aceiasi marime...

Voi ce spuneti?

Ca veni vorba, o sa fiu un pic offtopic.

Bineinteles ca si eu am xenon aftermarket.

Chestie ciudata: cum dau drumul la xenon imi baga un fasait in radio, sau mai bine zis scade puterea semnalului radio.

Cum le opresc se aude clar, etc.

Se poate face o ecranare ceva sa nu mai fasaie?

La E36 antena radio e pe luneta...

Chestie ciudata: cum dau drumul la xenon imi baga un fasait in radio, sau mai bine zis scade puterea semnalului radio.

Cred ca depinde de ecranare de ridicatoarele de tensiune.. eu am avut noroc, la mine nu influenteaza semnal radio, tot cu antena pe luneta.

Edited by bartro2

Xenonul aftermarket este ilegal.

Ca orice modificare adusa masinii omologate.

Fapul ca treceti de RAR nu este o "trecere in legalitate", ci o scapare a autoritatilor.

mi-am luat xenon prima data...si ca sa nu fiu marlan...si de prost gust am luat faruri cu lupa...pt ca nu aveam..si am auzit ca deranjeaza in trafic..nu vreau sa deranjez...am luat xenon pt ca ma ajuta foarte mult pe mine la condus...trecerea la lupe nu a fost o investitie ,ci o urma de omenie pe care cred ca o mai am...

Aha!

N-am inteles nimic! <_<

Deci ce trebuie sa fac?

off topic...

deci...balasturile tale ori au ceva,ori nu sunt de calitate,ori nu le-ai asigurat o impamantare ok...deci e cazul sa verifici ecranarea lor...asta insemnand:

ele au niste chestii de prindere...se prind pe o suprafata metalica a masinii pt ca si carcasa balastului sa aiba contact cu impamantarea masinii...

apoi..verifica daca le-ai prins corect ...la mufe..si nu faci pe undeva un contact imperfect etc

verifica cu alt hid daca face la fel...

Edited by foscyucman

Salut...tot cautand pe forum si negasind nici un rezultat m-am gandit sa deschid o discutie despre relatia RAR si xenonul after market,inclusiv angel eyes after market

...

Voi ce spuneti?

am mai spus...

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=642009

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=642881

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=643002

concluzia e ca si RAR, daca ar vrea, ar putea sa iti faca greutati... adica sa te respinga !

in privinta xenonului aftermarket nu e ilegal iar in privinta rar-ului de obicei farurile au o omologare valabila in anumite tari..acum nu stiu ce ai tu acolo..de obicei xenonul vine montat de fabrica doar pe faruri cu lupa iar aftermarket xenonul este "ilegal" pe masinile care nu sunt prevazute cu lupa, deoarece oglinda farurului imprastie lumina care este prea puternica nu o focalizeaza asa cum face lupa...dar sunt si cateva marci de masini care au faruri cu xenon fara lupa (de fabrica) si nu e nici o problema..doar ca oglinda din cate am inteles si am obs este o oglinda mai "special"

vezi ca droserele sa se atinga de caroserie..sa aiba masa!

lucrurile stau cam asa:

exista o directiva europeana care reglementeaza domeniul iluminatului auto, ECE-R37... acolo se precizeaza ca OBLIGATIE pentru fabricantii de autovehicule cu destinatie europeana sa aplice farurilor HID (cu xenon) tehnologii suplimentare pentru protectia celorlalti participanti la trafic:

- convertor luminos (lupa) pentru a focaliza fasciculul luminos in scopul protectiei anti-orbire a celor din sens opus.

- spalator de faruri pentru a avea posibilitatea curatarii permanente a farurilor HID (murdaria impiedica transmiterea fasciculului luminos si ecraneaza luminozitatea, producand din nou acea perdea orbitoare de lumina).

exista cateva exceptii de la obligativitatea lupei, respectiv cativa producatori europeni care pot echipa masini cu faruri HID, insa cu modificarea sistemului de oglinzi interioare in far: cea mai elocventa dovada este Renault Laguna...

kiturile angel-eyes nu fac obiectul acestei directive, dat fiind faptul ca ele sunt pentru luminile de pozitie.. exista doar obligativitatea ca ele sa functioneze impreuna si simetric, dar si sa nu creeze suprasolicitari ale sistemului electric al masinii.

avand in vedere ca pe piata kiturile xenon aftermarket au aparut in urma cu 3-4 ani, iar majoritatea statelor europene prevad ca inspectiile tehnice periodice sa se efectueze din 2 in 2 ani, de la o vreme incoace au inceput suprizele: TUV (Germania) a devenit deosebit de drastic si respinge la verificari orice masina care nu indeplineste conditiile ECE-R37...

RAR inca nu a trecut inca la fapte, probabil ca e doar o chestiune de timp...

personal, inca mai am pana imi expira ITP-ul, probabil ca atunci imi voi face si upgrade-ul de la faruri simple la faruri cu lupa...

aa, uitasem: in Germania, daca se produce un accident, iar cel care e prezumat vinovat declara ca nu a avut vizibilitate din cauza unei masini cu xenon aftermarket (fapt care sa fie confirmat de politie), atunci responsabilitatea materiala si legala revine celui care a condus masina respectiva...

curios, dar din cauza avalansei de astfel de justificari in justitie, sunt din ce in ce mai multe cazuri in care se invoca vina celuilalt participant la trafic...

Dar pot stii ca unele modele nu vin cu angel eyes din fabrica ? Stiam ca la E39, E60, sunt din fabrica...de alea se iau ?

daca modelul de far nu e prevazut cu angel atunci da dar daca vine din fabricatzie farul chiar daca e after cu angel atunci no problem! de obicei la bmw ma refer la modele mai noi ce are angel are xenon realmente lupa!

Edited by eqilibrue

cel mai bine faci cum am facut eu. Pui faruri originale Oem, montezi kitt-ul de autolevelling cu tot ce include el si instalatie de spalat faruri ( eu asta deocamdata nu o am ) si poti merge linistit oriunde si fara frica ca se ia de tine careva. Si rezultatul e cel mai bun, iasa exact ca din fabrica

am pus farurile originale,am scos xenonu,...asa merg la rar...nu sunt dispus sa risc atata timp cat o fac pe timpul si cheltuiala mea..oricum am sa pun o intrebare inginerului sa vad ce raspuns primesc cu xenon-ul si cu angel eyes-ul

cel mai bine..si de curiozitate sa ne zici si noua!

da...am trecut cu brio

se poate trece si cu xenon..."numai sa nu fie albastru"vorba inginerului

am si vazut un passat cu xenon cred ca de 4300k ca ii erau verificate luminile si nu avea nimeni nicio obiectie privind xenonul

La fel si cu angel eyes....sa nu fie albastre sau alte culori ... numai alb sau galben

nu l-am intrebat de lupe...shit...

deci in concluzie la noi inca iti poti pune si sirena de politie si girofar...sa fie albe sau galbene treci <_<

Edited by foscyucman