Jump to content

curatat motor

corbum40

Recommended Posts

multa lume nu recomanda curatarea motorului, mai ales la o masina atat de veche unde au aparut uzuri. curatarea depunerilor nu ar face decat sa le scoata la iveala...impreuna cu problemele aferente.

parerea mea e daca masina functioneaza ok, nu te lega la cap daca nu te doare.

daca tii totusi sa cureti, exista in comert niste solutii, pui in motor, lasi sa mearga cateva minute, scoti tot uleiul si pui altu nou.

o mica chestiune daca ma puteti lamurii :am schimbat uleiulsi filtru ,am pus castrol magnatec 10w40(318i E36 m40 1992)dupa 1500 km uleiul e negru cum se poate curata motorul???

Se poate curata prin schimbarea uleiului mai des ..Are niste detergenti speciali in el .Nu turna in motor alte prostii ..Poti sa faci un schimb pe la 7k km

Edited by myxage

Se poate curata prin schimbarea uleiului mai des ..Are niste detergenti speciali in el .

+ 1

pe vremuri la Dacia 1300 se lasa uleiul sa se scurga din baie, se punea busonul la loc, se turna ceva motorina (2-3 L), se lasa motorul sa mearga usor la ralanti vreo 30 sec ... dupa care urma urma uleiul bun ...

mai era ca varianta in loc de motorina, un ulei romanesc, cel mai ieftin ... <_<

nu face chestia aiacu spalatu cu un alt ulei (aia se facea la dacie) , deoarece un alt ulei decat cel care trebuie mai ales unul de prosta calitate o sa faca spume cand o sa il pui pe cel bun . eventual baga un aditiv ceva si gata , shimba ulei la timp sau mai repede un pic.

Oricum nu vroiam sa incerc, nu ma deranjeaza negreala aia.

Dar eram curios <_<

eu l-am curatat in felul urmator....aveam p-acasa niste ulei 10w40 shell turbo diesel dar care expirase de ceva vreme, am scurs uleiul vechi, am pus acest ulei in motor plus un bindonas de detergent pentru motor din comert , am lasat sa mearga motorul timp de trei minute la relanti, l-am scurs bine ridicand masina pe cric de pe o parte pe alta si am pus uleiul nou (bmw original) - ghici ce ....dupa doua zile era la fel de negru....n-ai ce-i face...mai ales la diesel-uri

am vazut pe forum un coleg care facea asa:

dupa ce se scurgea uleiul din baie care era relativ negru,punea busonul la loc apoi baga vreo 2 litri ulei ca cel din schimb si scotea busonul.cei doi litri de ulei "spalau" motorul.dupa care strangea busonul si baga ulei...

voi face si eu asa,pierd doi litri de ulei dar castig km de viata ai motorului;toate astea in conditiile-n care eu schimb uleiul maxim 8.000km.

mi se pare prea putin 2 litri de ulei chiar si in cazu in care motorul functioneaza cateva minute e mult sub limita, eu am bagat 4 litri plus bidonul de detergent in conditiile in care la motorul meu limita maxima este de 5,5 litri

Daca te costa 75 de lei litrul de ulei te mai gandesti un pic inainte de a arunca 2 l la fiecare schimb :).

am privit lucrurile asa:

mai bine arunc 2 litri la schimb,decat mai multi bani sa fac motorul,lucru care oricum trebuie facut la un moment dat. <_<

explicatia logica ar fi ca la un schimb normal dupa ce se scurge uleiul,acei "2 litri" adaugati dupa, mai antreneaza/spala putin din uleiul ramas in motor.

la mine cand e vorba de ulei nu prea ma uit la bani.daca nu am bani de schimb si trebuie sa-l fac nu mai circul cu masina pana fac rost.

Am inteles care e ideea, vroiam sa zic ca e o risipa inutila sa arunci cativa litri de ulei la fiecare schimb. Daca uleiul chiar se murdareste atat de tare intre schimburi inseamna ca motorul are probleme serioase si e mult mai bine sa-l repari decat sa-i faci o frectie la un picior de lemn <_<.