Jump to content

si-a facut cineva sau are pe e36 318i cip tunnig ?

RazvanCRD

Recommended Posts

ideea e ce se intampla cu consumul , dar masina cum se comporta , teoretic 10 cai ar fi dar ... rog pe cineva care stie precis sa-mi de-a o explicatie sau poate cineva care a avut si si-a facut cip , ce diferente au fost ulterior ....

... daca s-a mai discutat asta pt motorul asta m43 si eu nu stiu sau nu am gasit topicul va rog sa ma ghidati acolo ....

ideea e ce se intampla cu consumul , dar masina cum se comporta , teoretic 10 cai ar fi dar ... rog pe cineva care stie precis sa-mi de-a o explicatie sau poate cineva care a avut si si-a facut cip , ce diferente au fost ulterior ....

... daca s-a mai discutat asta pt motorul asta m43 si eu nu stiu sau nu am gasit topicul va rog sa ma ghidati acolo ....

Conteaza la ce te gandesti cand spui chip tuning....

Din cate stiu eu sunt mai multe variante de chip tuning.... De pilda programezi computerul sa-ti taie injectia la turatii mai inalte si in cazul asta ai consumul mai mare in forja... ( Logic ca in plaja aia de turatii ii va baga benzina in plus in injectoare )

Sau alt fel poti sa-l programezi sa-ti traga mai bine in ture joase si vei avea o plecare de pe loc mai nervoasa la aceeasi cai dar pe la 5000 de ture nu-ti va trage la fel de bine ca inainte....

(Poti altfel sa-i scoti catalizatorul sau sa-i pui serpisori sau sa-i modifici admisia sau sa-i pui turbo sau compresor. etc etc etc dar nu se numeste chip tuning )

Sau ii pui un soft mai nou sau un calculator reprogramabil cu mai multe harti de consum.... Adica race, rally, economic etc... Bani sa ai ca solutii se gasesc...

Totusi , sincer un motor de 1,8 nu merita bani bagati in el .... <_< Mergi cu asta si cand ai chef de cai mai multi il vinzi si-ti cumperi un 2.5 sau mai mult.... Motorul M43 nu e tocmai un motor "destept' ... Are doua supape pe cilindru fata de motorul de pe 318 is ( M42 ) care are 4 supape pe cilindru ,2 axe cu came si serpisori din fabrica... ( Acest motor de 318is este derivat din primul motor M scos de bmw si pus pe ursulet.... Are aceleasi caracteristici )

Cat dai pe tuning dai pe un motor M42 cu 143 de cai si cu toate avantajele pe care le-am enumerat... NU SE MERITA :)

Totusi daca te mananca sa-i faci ceva scoate-i catalizatorul si ridica-i limitarea injectiei cu 3-400 de turatii...( sau cat considera "tunatorul' ). Eu mi-am scos catalizatorul si s-a simtit... si fa in asa fel incat filtrul de aer sa traga aer cat

mai rece din afara.... Nu-ti pune filtru sport ca e o pacaleala... Deasemenea pune-ti roti mici ca o sa ai un demaraj mai bun.

oricum toate modificarile aduse iti cresc consumul....

Bafta

Edited by Rin_Tin_Tin

Uita-te pe acest link...

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E36

Vei vedea ca la modelul 325i exista doua perioade. 1991-1993 si 1993-1995.... Modelul 93-95 scoate 7,1 fata de 8.0 (91-93) secunde pana la 100 de km pe ora. Diferenta e datorata faptului ca modelul 93-95 trage mai bine in zone mai joase ( cuplu maxim 4200 fata de 4700 la cel din 91-93) . Deci ajunge sa traga cu forta maxima mai repede... In rest e acelasi motor aceeasi cutie...

E doar un exemplu....

Edited by Rin_Tin_Tin

ideea e ca vreau s-o fac putin mai puternica pasta de 1,8 careia i-am dat-o altui membru al famileli , eu am un 325i acum , pe care vreau sa-l modific si daca nu o sa reusesc sa-i fac ce vreau eu , adik montarea unui compressor , voi resofta probabil calcul , a mea e din 93 vanos , e pos sa fie cu 7,1 probabil cu o benzina mai buna , gume mai bune si erori mai mici , cred ca as scoate foarte aporpiat de producator , eu am reusit un 8sec , si nu am cum sa scot ca producatorul ...