Jump to content

o batranica..525i e34

DOMI

Recommended Posts

daca era careva pe contrasens iesea impact lateral dur cel putin..

Faza nasoala e ca nu cred ca reusesc sa o repar pana trebuie sa plec in concediu

Nici eu nu cred ca a fost afectat ceva la lonjeroane, a fost un impact relativ usor, nici airbag-ul nu s-a declansat..oricum o sa ma indoaie vopsitul, vreo 200 de euro de element 3 elemente..+un far

Piesele in sine sunt destul de ieftine.. cam la 1000 de euro estimez totul..:twoup:

Edited by DOMI

1000 de euro mi se pare ENORM,cu 500-600 iti iei E34 intreg pentru piese,vopseaua intr-adevar costa dar tot mi se pare mult 200 euro,poate la cine stie ce service e fitze,bine poate ca in Germania e mai scump,aici cu 300 euro o vopsesti toata (cu vopseaua ta)

Bine ca nu a fost mai rea lovitura, stalp spate ceva urat urat,se intampla..

Cu 300 € nu o vopseÂşti toatĂŁ ĂŽn România, poate doar dacĂŁ o faci la un service de Dacia Âşi dupĂŁ o iei cu pneurile vopsite, ornamentele la fel, adicĂŁ la miÂşto.

Ăn România costĂŁ 1000 € s-o vopseÂşti integral cu tot cu vopsea.

Ăn Germania sunt alte preĂžuri, probabil cĂŁ iese ieftin dacĂŁ gĂŁseÂşte aceeaÂşi nuanÞã de caroserie pe un E34 de la dezmembrĂŁri Âşi ĂŽnlocuieÂşte reperele afectate, ĂŽnsĂŁ nuanĂža maÂşinii nu e foarte comunĂŁ.

Aiurea Întâmplare, Însã putea fi mult mai rãu pe vremea asta.

Piesele in sine sunt destul de ieftine.. cam la 1000 de euro estimez totul..:twoup:

asa am patit si eu,doar ca in loc de parapet era un tir luuuung :)

am schimbat doar aripa,aceeasi ca la tine.aripa gratis de la un coleg forumist si 200 ron vopsea+manopera.am montat-o singur si vine la linie.

capota am lasat-o pt la primavara,e zgariata de o palma...

eu zic asa:verifica armatura bara fata sa nu fie rasucita ca nu o mai pui la loc decat cu barosul f greu.

e dintr-un aluminiu mai dur,imi scapa denumirea acum.daca armatura e stramba si bara o sa stea nasol acolo.

si e posibil sa ai urechea de prindere rupta pe partea aia,bara se prinde de lonjeroane in 2 suruburi/lonjeron si la capete cate o ureche de aia vorbesc

iar capota poti s-o tragi la linie cu mana...

farul decat cel de scurta schimba-l.in rest nimic deosebit :)

am patit-o cu "plecatul in lateral" noaptea pe ploaie...m-am oprit la juma de metru de parapet,am vazut moartea cu ochii,nu stiu cum am scapat.curba era la 160grade o serpentina ce nu am vazut-o la timp...

Ăn România costĂŁ 1000 € s-o vopseÂşti integral cu tot cu vopsea.

Iti spun eu (pret de provincie nu de Buc) 15 mil deci undeva la 350 euro insa cu vopseaua ta,si chiar iese bine.

Insa 1000 de euro pentru un far de 30 euro,o capota de 60-80,mai e mult pana la 1000,nu vad unde sa bagi 1000 chiar si cu 200 euro vopsitul.

Edit: capota pare ca nu are nimic,deci aripa.

Edited by Alex4Tuning

Da, 1000 € e un pic exagerat pentru cum arată maşina, se poate face cu mai puţini bani.

Un far nou de E34 nu e 30 €, probabil că e mult mai mult, ĂŽnsă există pe eBay destule faruri ĂŽn stare foarte bună.

Cu 350 € şi vopseaua ta iese acceptabil, ĂŽnsă dacă ai ochi şi te pricepi puţin ĂŽţi dai seama de o grămadă de imperfecţiuni.

Eu vorbesc de o lucrare aproape perfectă, să arate maşina de parcă e nouă, nu ceva cât de cât.

Capota e un pic atinsă ĂŽn partea dreaptă, lângă aripă.

Edited by Ciupanezu

Sunt de acord cu tine ca un X6 totusi nu-l bagi la vopsitorie de 350 euro,insa vorbim de un E34,nu ca asta n-ar merita insa sa pastram proportiile :twoup:

Un far nou nu vad de ce sa cumperi

1.Decat chinezarie noua mai bine sh original.

2.Unul original costa destul de mult si nu vad de ce sa-l cumperi nou.

3.Daca schimbi farul si iei nou se vede diferenta intre ele,cel vechi e mai matuit.

Da e si capota insa foarte putin,dar sa zicem ca se schimba si asta.Eu vad costurile undeva la MAXIM 500 euro cu tot cu vopsitul de 200 euro,deci sa mai dai 300 pe piese (e 600e un e34 intreg)

Edited by Alex4Tuning

1000 de euro e worst case scenario.

Am mai facut o tura in garaj. imi trebuie far cu totul, ambele sunt rupte din suportii aia. O aripa primed e 70 de euro. o capota 100. S-ar putea sa scap fara capota. Bara e si ea in jur de 100. Daca trebuie sa vopsesc 3 elemente numai astea costa 200 de euro de element. 600 in total +far + costul aripii , barii si capotei. MAi e si grila de plastic in jurul farurilor. E posibil sa am nevoie si de armatura, nu pot sa imi dau seama pana nu o ridic pe elevator sau dau jos bara.

Culoarea este rara intradevar, am gasit deja o bara care pare a fi la culoare, dar nu sunt sigur. Restul nimic la culoare.

O sa ma duc luni sa imi faca o estimare.. far caut deja pe e-bay.

Alex, masina am vopsit-o in ROmania toata vara asta, in provincie. Am costat destul de mult, nu 300 de euro oricum, ci mai degraba vreo 650. Foarte ieftin fata de Germania, dar nu 300 in nici un caz

Cam atat este aici de vopsit un element. Poate ai noroc sa gasesti cu 150 elementul, dar nu gasesti usor oricum, si trebuie sa fii client vechi etc..

Am fost prost ca am tot amanat, vroiam sa fac un teilkasko, e un fel de casco limitat si cu franciza,despagubesc in anumite limite, dar m-am luat cu altele..., masina fiind acum proaspat vopsita si pusa la punct merita..

Edited by DOMI

pai da.. faza e asa. Aici majoritatea chestiilor de caroserie se fac exclusiv pe asigurari, de unde si scorurile mari. Doar cine cumpara cine stie ce antichitate, sau cativa ca mine care tin la masina le mai repara pe buzunarul lor.

orice altceva sunt comparabile preturile cu Ro, tot ce tine de caroserie e rupere.

L.E. nu dau jos nimic acum. mie ca nu o mai pun la loc. Merg cu ea luni in service si vad.. asta e.

Bine ca nu am facut-o complet praf sau vreun accident mai grav...

Edited by DOMI

Alex intelege ca piesa in sine nu costa mare lucru, chiar si noua. Vopsitul la culoare e scump. Cumpar aripa Sh cu 40 de euro in loc de noua cu 70. Dar vopsitul tot 200 costa. Aia e cea mai mare durere..

Nu gasesc la culoarea mea .. e oriental blau metalizat.. De cand am e34 am vazut una pe forum culoarea asta si nici una pe strada. Asta e soarta mea, sincer nu am cautat in special culoarea asta, dar cand am vazut-o mi-a placut si asta a fost..

Edited by DOMI

Le lasi asa alte culori pana ajungi in Romania in vacanta ceva si le vopsesti :twoup:)

Edit: Sau ia calculeaza,poate iesi mai ieftin sa vii in Romania sa le faci,e posibil orice cine stie.

Edit2: Sau nu sa vii personal cu masina,sa trimiti piesele prin cineva in Ro,le vopsesti,apoi gasesti prin altcineva sa le aduci,vorbesti cu ceva sofer de autocar faci o combinatie cu el,ii dai si lui 100 euro de-un cola.

Edited by Alex4Tuning

da le in masa, asta e.. prostia costa, trebuia sa merg mai incet.

nu pot sa stau atat fara masina, eu fac 30k km/an

Pe 8 ianuriae plec in Austria in concediu, daca iau bilete de avion acum ma costa 3-400 de euro. Daca la servici pot merge cu un autobuz desi e nasol si incomod, fac mult si orele sunt tampite, la cumparaturi nu pot merge decat cu masina.

Sper sa gasesc un service sa ma primeasca sa fie masina gata pana plec in concediu, practic se mai lucreaza doar cateva zile anul asta, e problema cu livratul pieselor ca toata Germania e inzapezita si toate livrarile sunt intarziate.

O sa vad luni ce imi zic aia la service si iau o decizie.

Edited by DOMI

Sunt de acord cu tine ca un X6 totusi nu-l bagi la vopsitorie de 350 euro,insa vorbim de un E34,nu ca asta n-ar merita insa sa pastram proportiile :twoup:

Un far nou nu vad de ce sa cumperi

1.Decat chinezarie noua mai bine sh original.

2.Unul original costa destul de mult si nu vad de ce sa-l cumperi nou.

3.Daca schimbi farul si iei nou se vede diferenta intre ele,cel vechi e mai matuit.

Da e si capota insa foarte putin,dar sa zicem ca se schimba si asta.Eu vad costurile undeva la MAXIM 500 euro cu tot cu vopsitul de 200 euro,deci sa mai dai 300 pe piese (e 600e un e34 intreg)

Un E34 nu trebuie sĂŁ fie tratat ca un cazan dacĂŁ nu e.

Depinde de bani, dacĂŁ te Ăžine buzunarul poĂži lua Âşi far nou, original, ĂŽnsĂŁ existĂŁ pe eBay faruri originale sh ĂŽn stare bunĂŁ.

1. Nici n-am zis sĂŁ ia vreo chinezĂŁrie

2. N-am zis sĂŁ-l cumpere nou

3. Dacã cele douã faruri nu sunt cam la fel de uzate, tot se va vedea diferenÞã. Ideal este sã schimbi ambele faruri ca sã nu existe diferenÞe de uzurã.

Sorry, man! Lasa ca nu e rau... Eu zic sa cauti prin dezmembrari aeipa, bara, capota si faruri si le pui asa cum sunt. Poate gasesti ceva pe negru, bleumarin ceva asemanator. Si mergi cu ea asa pana ajungi pe aici unde cu 250RON/element termini povestea.

La un an dupa ce am terminat E30-u' am reusit si eu o isprava de genu asteia. Intre timp arata chiar mai bine ursuletu :twoup:

Masina se repara. Piese de masina se gasesc, piese de om nu. E bine ca nu ai patit tu ceva!

P.S. Albastru oriental ala o fi rar, dar chiar arata intr-un mare fel pe E34 :)

Am venit de la service. Exact cum ma asteptam, cu piesele lor ~ 1000 de euro :twoup: . Daca vin cu piesele mele 700 (asta ar fi manopera. vopsit 3 elemente etc..). Capota o indreapta, aripa, bara farul inlocuite.

Spre bulanul meu, dupa ce am sapat cateva ore bune pe net, am gasit bara la culoare cu 130 de euro, aripa dreapta fata cu 50. Am comandat si farul cu tot cu semnalizator , vreo 70 de euro in total.

Bara, farul, normal le pot pune eu, sa vedem cu restul..

O sa fie nasol cu expeditia si transportul.. sa ma cac in iarna asta, sper sa soseasca la timp totusi ..

In mod normal ar trebui sa scada si maonpera binosr avand in vedere ca doar un element mai trebuie vopsit.

Aripa e compicat de pus?

Bara am mai dat-o jos e simplu.

mai imi trebuie un trim de pe bara,.. ala e vreo 8 euro, nu e drama..

Edited by DOMI