Jump to content

Recommended Posts

A fost prima si ultima data cand mai calc in service de reprezentanta BMW. Piese o sa cumpar pentru ca nu prea am incotro.

poti sa cumperi piese originale de la orice magazin de piese auto.. chiar mai ieftine decat la AB :)

dar la AB sunt pe stoc de multe ori

Ii explic ca nu este posibil sa intre 8.9l, omul e depasit si pleaca sa ceara ajutor...sunt invitat la dl Wolf caruia ii explic situatia si la final imi da dreptate...s-a dus personal in service sa verifice cantitatea de ulei care a fost pusa si intr-adevar normal era sa fie facturata cantitatea de 6L...scuzele de rigoare mai mult sau mai putin argumentate...

Asta e cu adevarat nasol. Ce naivi suntem noi cei care credeam ca factura se face tinand cont de ce s-a pus si s-a facut efectiv la masina, nu dupa ce scrie in TIS !

Mi se pare extrem de grav.

Ce naivi suntem noi cei care credeam ca factura se face tinand cont de ce s-a pus si s-a facut efectiv la masina, nu dupa ce scrie in TIS !

Mi se pare extrem de grav.

Macar daca ar respecta si normele de lucru care sunt scrise prin TIS pentru fiecare operatiune in parte. Sau citesc din TIS doar cand le convine? :)

ii explic ca nu are cum sa factureze 9L in conditiile in care uleiul din convertizor nu poate fii scurs si normal se schimba max. 6L...imi zice sa astept putin...eu ma gandeam

Practic se poate scoate aproape tot uleiul din cutia de viteze/convertizor, exista aparate speciale pentru acest lucru.

Pacat insa ca se fac astfel de "erori", sa platesti pentru ceva inexistent.

Cum este posibil ca un service al unei marci premium sa foloseasca ca ulei de schimb, uleiul vrac?

Pentru ca exista o astfel de versiune de ambalare a uleiului folosita de BMW AG ? Cum crezi ca e mai eficient: sa transporti 208 litri de ulei in bidoane a cate 1L sau intr-un bidon mare de 208 litri ?

Putin ma intereseaza pe mine transportul! Au si ei compartiment de marketing, de logistica,etc, asta nu este problema mea. Vin acum si te intreb, ai vazut vreodata cum iti aduc acel ulei vrac la masina? Raspuns: intr-un bidon(pet) de 5 litrii, acelasi pet unsuros in care aduc de obicei uleiul de la magazie. Putin conteaza pt ei ca in acel bidon exista continut de ulei 0,5,10, de cutie, etc. Stii cum il devarsa in motor? Cu o palnie, la fel de unsuroasa... :) . Super profesionisti oamenii ! Se merita din plin banii pe care ii platesti...

In schimb, uleiul BMW ambalat la bidon, statea frumos asezat in vitrina...ce nesimtiti!

...decat asa, prefer sa-l sun pe Tibi la Timisoara, imi trimite omul ulei original la un pret modic, filtru de ulei,etc

Am posibilitatea sa las uleiul vechi sa se scurga bine, pot spala motorul cu un ulei mai slab calitativ(Prista), apoi imi inlocuiesc singur uleiul. Simplu, ieftin, de incredere si fara batai de cap !

Ti-a mai explicat o data cineva cum sta treaba cu uleiul la vrac.

Apropo, tu crezi ca in fabrica e un nene care sta si desface bidoanele de 1 l si le toarna in motor ? :)

OK, am inteles, lasa asta! Deranjant este modul in care se transporta uleiul vrac de la magazie in atelier si modalitatea romaneasca pe care o au cei de la Bavaria de a pune uleiul in motor-cu o palnie slinoasa(nu cred ca exista asa ceva la fabrica :) ). Cu acelasi pet se transporta si 0W40 si 5w30 si 10W40,etc.Am avut posibilitatea sa vad asta la un seria 5.

Edited by fantozzi007

frumos era sa i se ofere alternativa: schimbul efectuat cu ulei la vrac- x lei, sau cu ulei la bidon de 5 litri-y lei.

personal nu cred ca te taxeaza mai putin daca iti da ulei la vrac, desi este mai ieftin decat cel la bidon...

da si asta este o idee si cam asa merg treburile...

Edited by fantozzi007

Din curiozitate te intreb, cum vezi tu procesul de schimbare al uleiului, cand uleiul nu este in bidon?

Cand vorbim de BMW, de Bavaria(ca regiune geografica) - nume cu rezonanta in toata lumea, nu vi cu palnia si cu un amarat de pet slinos sa schimbi uleiul, ca sa-ti respecti blazonul nu faci asta-e vorba de imagine!

Nici macar nu am de unde sa stiu ca ceea ce este in acel pet este ulei 5W30 sau altceva, m-au pacalit cu filtrele- de ce nu ar face-o si cu uleiul ?

Exista si alte metode de transvazare a uleiului din butoi in motor, muuuuult mai evoluate...Mai nou, exista mini pompe electrice dotate cu litrometru electronic, pompe care au functie reversibila de absortie/refulare prin apasarea unui simplu buton. Asa ca metode moderne sunt ! O astfel de pompa are dimensiuni foarte reduse, este usor manevrabila. Nu sunt eu in masura sa propun noi metode de lucru la alte firme, dar ti-am raspuns la intrebare.

Edited by fantozzi007

Nu ajungi la acelaşi rezultat?

[/quote

Ba da, rezultatul final este acelasi, uleiul ajunge in motor dar in conditii nedemne de firma BMW. Dar atunci cand mergi la o reprezentatnta BMW, cu o masina pe care ai dat 70.000(dau ex un x5,6) si chiar si 30.000 E(in cazul meu) si vezi asa ceva, ti se cam inmoaie picioarele, am zis - este vorba de imagine!

Atunci cand iti lasi masina la service(Rep BMW) 2 zile pt inlocuirea parbrizului si gasesti pe bancheta din spate urme de maini(cu vaselina),firimituri de biscuiti, pe praguri si pe scaunele din fata urme de talpi de pantof, plafonul indoit, chederul de plastic de la parbriz incomplet lipit, mai vezi si din ce recipienti ti se pune uleiul in motor si ...dupa un anumit timp constati ca nici filtrele pe care le-ai platit inzecit nu sunt schimbate, pai iti vine sa te duci si sa-i strangi de gat de la cel mai mic pana la director. Si mai mult, chemi directorul si ii arati in ce hal se lucreaza in service-ul lui, iar el da din umeri !

Edited by fantozzi007

corect. m-as astepta de la o marca premium de masini sa aiba si servce-ul tot premium. la ce preturi au ei la service ar trebui sa fie acolo mai ceva ca in farmacie de curat si de ordonat.

Pai asta spuneam! Atunci cand reprezinti imaginea si service-ul unei marci premium, de talie si renume mondial, nu poti lucra in astfel de conditii.

Hai sa presupunem prin absurd ca astazi iti cumperi noul seria 7 si maine vrei sa-i schimbi uleiul, mergi la Bavaria si il vezi pe "GIGI" ca vine cu bidonul de 5 l cu ulei vrac si cu palnia slinoasa, acelasi bidon in care mi-a adus si mie uleiul si altuia, etc

Care ar fi reactia ? :)

Edited by fantozzi007

Ba da, rezultatul final este acelasi, uleiul ajunge in motor dar in conditii nedemne de firma BMW. Dar atunci cand mergi la o reprezentatnta BMW, cu o masina pe care ai dat 70.000(dau ex un x5,6) si chiar si 30.000 E(in cazul meu) si vezi asa ceva, ti se cam inmoaie picioarele, am zis - este vorba de imagine!

Atunci cand iti lasi masina la service(Rep BMW) 2 zile pt inlocuirea parbrizului si gasesti pe bancheta din spate urme de maini(cu vaselina),firimituri de biscuiti, pe praguri si pe scaunele din fata urme de talpi de pantof, plafonul indoit, chederul de plastic de la parbriz incomplet lipit, mai vezi si din ce recipienti ti se pune uleiul in motor si ...dupa un anumit timp constati ca nici filtrele pe care le-ai platit inzecit nu sunt schimbate, pai iti vine sa te duci si sa-i strangi de gat de la cel mai mic pana la director. Si mai mult, chemi directorul si ii arati in ce hal se lucreaza in service-ul lui, iar el da din umeri !

Cu partea bolduitĂŁ sunt de acord, cu restul nu.

Chiar nu conteazĂŁ cum se pune uleiul ĂŽn motor, astea sunt amĂŁnunte insignifiante.

DacĂŁ se toarnĂŁ ulei din bidon sau printr-o pompĂŁ specialĂŁ, tot aia e.

Chiar nu conteazĂŁ cum se pune uleiul ĂŽn motor, astea sunt amĂŁnunte insignifiante.

DacĂŁ se toarnĂŁ ulei din bidon sau printr-o pompĂŁ specialĂŁ, tot aia e.

Nu, nu mi-ai inteles ideea sau nu m-am facut eu bine inteles. Nu faptul ca baga in motor ulei vrac ma deranjeaza foarte tare( cu toate ca nu am incredere ca ceea ce este in acel bidon este si uleiul pe care eu l-am comandat, poate fi orice altceva) ci faptul ca nu ai voie sa folosesti aceasta metoda ca service al unei firme premium. Una este sa vi cu o pompa electronica care baga fix 5,5 l de ulei in motor(in cazul meu) si alta este sa vi cu pet-ul de 5 l(in care mai sunt reminiscente si din alte tipuri de ulei) si sa pui ulei in motor "dupa ochi", nu este o metoda demna de imaginea firmei pe care o reprezinta!

Nu, nu mi-ai inteles ideea sau nu m-am facut eu bine inteles. Nu faptul ca baga in motor ulei vrac ma deranjeaza foarte tare( cu toate ca nu am incredere ca ceea ce este in acel bidon este si uleiul pe care eu l-am comandat, poate fi orice altceva)

Aici ai dreptate.

Oricum eu nu aº merge la reprezentanÞã pentru revizii pentru cã au preÞuri exagerate atât la manoperã cât ºi la piese.

Un litru de ule 5W-30 costĂŁ 90 Ron, un preĂž enorm.

ci faptul ca nu ai voie sa folosesti aceasta metoda ca service al unei firme premium. Una este sa vi cu o pompa electronica care baga fix 5,5 l de ulei in motor(in cazul meu) si alta este sa vi cu pet-ul de 5 l(in care mai sunt reminiscente si din alte tipuri de ulei) si sa pui ulei in motor "dupa ochi", nu este o metoda demna de imaginea firmei pe care o reprezinta!

Pentru mine, dacĂŁ bagĂŁ ulei din bidon sau dintr-o pompĂŁ electronicĂŁ, tot aia e.

Pe unde am mai fost eu la schimburi de ulei, nu in Romania, la diferite reprez BMW am vazut si pompe electrice si schimbul cu palnia.

Personal nu ma intereseaza cum ajunge uleiul in motor, atata timp cat sunt convins ca este exact tipul de ulei pe care l-am dorit si se schimba si filtrul de ulei.

Ma rog, eu nu fac parte din categoria clientilor super pretentiosi, am pretentii rezonabile. :)