Jump to content

BMW 316i 2000

Laser

Recommended Posts

Salutare,

In urma cu aprox 2 saptamani am vazut impreuna cu sotia mea un BMW pe care l-am placut de la prima pedala, ca sa citez pe un alt membru al clubului, prin urmare l-am cumparat.

Este vorba de un 316i foarte dragut, spun eu, albastru metalizat, jante aluminiu BMW pe 16, cauciucuri 225/55 bune, paravanturi pe gemurile fata, oglinzi electrice incalzite, clima, 4 geamuri electrice, interior ingrijit, etc. am facut deja peste 2000 km cu el si suntem f multumiti. Saptamana viitoare o voi inscrie pe Timisoara deocamdata are nr de Arad.

In rest voi lasa pozele sa vorbeasca....

post-26299-1243028245_thumb.jpg

post-26299-1243028257_thumb.jpg

post-26299-1243028274_thumb.jpg

post-26299-1243028284_thumb.jpg

post-26299-1243028294_thumb.jpg

Zilele astea o tin in parcare pentru ca astept numerele de timis.

Ieri am facut RAR-ul si am depus actele la firma de inmatriculari.

Baiatul mi-a promis ca vineri pana la ora 14 am numerele.

Sper sa fie asa pt ca sambata am nevoie de masina....merg la un botez afara din timisoara.

In rest masina merge f bine.

O intrebare: Ce tip de antigel trebuie utilizat? Multumesc anticipat!

• 1 month later...

Update:

Am deja peste 3000 km cu ea in mai putin de 2 luni de cand am luat-o.

Masina merge foarte bine. Ma pregatesc sa-i fac cunostinta cu marea negra intr-o saptamana doua deaceea urmeaza schimb ulei/filtru, placute frana si cureaua lunga care pare cam uzata.

Ce ulei sa folosesc oare? Acum am BMW 10w40 care am intelesc ca e facut de castrol. Parca totusi vreau altceva...oare ce?

Si eu tot 10w40 am bagat,insa la viitorul schimb o sa bag 5w40 sau 0w40, sunt cele mai potrivite pentru motoarele noastre, (mai multi useri dupa forum care sunt multumiti de ele + ca sunt recomandate si de mecanici).

Spre deosebire de 10w40( care e recomandat doar pe timpul verii, pentru ca este prea gros pentru sezonul rece), 0w40 sau 5w40 nu sunt nici prea groase si nici prea subtiri, deci le poti folosi indiferent ca e vara sau iarna.

Acum faci cum vrei, insa am intrebat destul de multa lume si m-am documentat si pe net si cu siguranta o sa folosesc unul din uleiurile de mai sus.

Firma nu prea conteaza,ar fi totusi mai bine sa iei original bmw sau ce firma ai folosit inainte de schimb( in cazul tau, tot bmw).

Edited by ktL745

• 1 month later...
revin cu ceva vesti proaste din pacate.

in noaptea zilei de 27 aug am fost lasat de cineva binevoitor fara farurile de ceata...

HOTIII astia fura tot frate!!!

Bine ai venit in lumea BMW-istilor . Cred ca ti-ai luat botezul .Srry . Cauta Sh , nu sunt f scumpe . se poate improviza un sistem antifurt prin interior , dar trebuie sa dai jos bara si la montaj si daca trebuie sa schimbi vreun bec , lucru putin probabil daca le pui noi si de calitate . Cu oglinzile stai bine ? :)

Edited by myxage

revin cu ceva vesti proaste din pacate.

in noaptea zilei de 27 aug am fost lasat de cineva binevoitor fara farurile de ceata...

HOTIII astia fura tot frate!!!

Bine ai venit in lumea BMW-istilor . Cred ca ti-ai luat botezul .Srry . Cauta Sh , nu sunt f scumpe . se poate improviza un sistem antifurt prin interior , dar trebuie sa dai jos bara si la montaj si daca trebuie sa schimbi vreun bec , lucru putin probabil daca le pui noi si de calitate . Cu oglinzile stai bine ? :)

Merci pentru ca-mi mai descretesti fruntea!

Cu oglinzile stau bine deocamdata...cine stie!

Sper sa gasesc rapid sa le inlocuiesc! Si m-am gandit si la un sist antifurt...dar sa vedem ce si cum!

Sa dai bara jos e o poveste lunga...

• 1 month later...

Voi raspunde la cele scrise mai sus:

De consumat consuma nici mult nici putin: afara sub 7 (am reusit sa ajung la 5.6 pe vreo 100 km intre reghin si borsec bineinteles mergand cel mult cu 70-80 km/h). mentionez ca merg cu max 120-130 km/h....sotia e insarcinata. In oras...depinde de trafic. oricum in jur de 10 minim. Sincer merg putin in oras cu ea.

Eleronul nu-l dau jos pentru ca "e de la mama lui". am mai vazut "frati" de-ai beemer-ului meu de diferite culori si "etnii" cu eleroane identice.

Cauciucurile chiar sunt la dimensiunile mentionate. Daca vrei pun si o poza!

Masina merge f bine.Am schimbat uleiul si filtrul de ulei. Antigelul deasemenea, ocazie cu care am scapat de o problema cu nivelul lichidului de racire. Nu era nici o problema tehnica. Singura problema e ca eu am completat lichid si nu am aerisit corespunzator. Acum totul e in regula.

Saptamana trecuta m-am intors dintr-un drum de vreo 1600 km si pe drum s-a aprins in bord lampa de la placute. Am facut vreo 500 km ulterior. Credeti ca e vreo problema? Voi schimba cat de curand placutele.

.........cam asta ar fii!

I love my car....

Aflasem de treaba cu senzorii de la un vanzator de piese auto cand am fost sa vad cat ma costa schimbul.

ideea e ca ca oricum nu stau pe sub masina sa vad cand si ce se uzeaza. daca s-a aprins martoru inseamna ca tre sa schimb placutele si asta e...cumparam si senzori. Ideea e ca poate tre' schimbat numai 1. Cum aflu care-i ala?

masinuta ta e identica cu a mea. Aceeasi culoare, aceleasi jante, aceeasi dimensiuni la gume. Mai putin motorul si interiorul. Imi place, s-o stapanesti sanatos!

M-am uitat la masina ta! BESTIALA!

Comparatia ta ma maguleste!

Multumesc mult! Esti dragut dar diferentele sunt mari...bineinteles cu + de partea ta....

• 4 months later...