Jump to content

Recommended Posts

Am citit mai de mult un topic in care se dadea un link unde se poate face reclamatie direct la BMW Germania si la importatorul oficial BMW in Ro dar din pacate nu-l mai gasesc. Tocmai mi-am luat o teapa de la un dealer BMW si vreau sa fac reclamatie si in Ro si in D. E de neimaginat unde se poate ajunge in tara asta!! Din pacate germana firma BMW e rromanizata la greu in Romania!! Si nu este ok deloc. Nici din partea importatorului oficial bmw care da probabil licente pe banda rulanta dealerilor de 2 lei, nici din partea bmw ag care ar trebui sa respecte (si sa impuna!) un minim de standard si in romanica.

Pls Heeeelp cu acele adrese daca le mai stiti!!!

Pe scurt...

Am sunat la service sa-i intreb ce caseta de directie am pe masina pt a o schimba.Raspuns- nu se poate, trebuie programare ca sa se uite la masina. OK. Merg in service, se face constatare si verdictul este - servotronic!!! Scris negru pe alb.

Cumpar caseta de directie - nu de la ei - si duc masina in service (nu la ei). Rezultatul....masina nu are caseta cu servotronic!!! II sun si fac scandal si mi se spune ca ei mi-au dat dat modelul de caseta ce a fost montat pe masina cu pricina conform programului, si daca nu e servotronic, asta inseamna ca masina mea a suferit o schimbare din servotronic in standard pt ca programul lor le da numai servotronic! La intrebarea mea, respectiv ca de ce m-au mai chemat in service LA CONSTATARE daca tot nu se uita la caseta si dau codul din calculator (ceea ce nu este adevarat...cel care a facut verificarea a scris la necesar doar caseta directie, fara cod fara nimic iar persoana de la receptie l-a intrebat de fata cu mine ce model de caseta este si a primit raspunsul cu pricina. raspuns pe care l-a scris negru pe alb pe foaia de constatare).....pauza!!!

PS-stie cineva ce piese mai trebuiesc pe langa caseta de directie pt a face un upgrade (acum daca tot am caseta) de la directie simpla hidraulica la cea cu servotronic??

Edited by asterix___

De ce nu dai caseta inapoi?

Servotronic nu exista ca retrofit daca nu ma insel(despre ce masina e vorba), dar se poate monta ulterior daca gasesti pe cineva dispus sa faca asta.

asta inseamna ca masina mea a suferit o schimbare din servotronic in standard pt ca programul lor le da numai servotronic!

Daca era asa inseamna ca acum nu era problema deoarece ai fi montat-o. <_<

e vorba de un E60. ramane de vazut luni daca o sa pot s-o schimb...

iar de montat nu s-a incercat pt ca mecanicii au renuntat sa o dea jos pe cea veche cand au vazut ca cea noua are ditamai piesa extra + o mufa sau 2 in plus..

Edited by asterix___

Au facut o greseala daca masina ta nu a avut niciodata servotronic.Asta o poti afla din lista de optiuni pe care ti-o poate oferi dealer-ul.Desi nu ai montat-o la ei greseala le apartine.Un dealer serios ar rezolva problema fara prea multe discutii, bineinteles daca se dovedeste ca a fost vina lor.

iar de montat nu s-a incercat pt ca mecanicii au renuntat sa o dea jos pe cea veche cand au vazut ca cea noua are ditamai piesa extra + o mufa sau 2 in plus..

Nu cumva te referi la active steering si nu la servotronic?

Eu am inteles ca este SH si ca nu e luata de la AB.

Cumpar caseta de directie - nu de la ei - si duc masina in service (nu la ei).

Vand caseta directie pt E60 cu servotronic, inclusiv conductele si mufele aferente. E sh, am luat-o pt masina mea dar din pacate nu se potriveste (a mea e fara servotronic).

masina nu a avut servotronic niciodata,asta daca nu a facut un downgrade volksbankleasing din germania <_< da, caseta e sh. Oricum, marea porcarie este ca mi se pare inadmisibil sa fi chemat in service pt ca nu ti se poate spune dupa ss ce caseta ai, apoi dupa ce pleci din service sa-ti spuna ca ai caseta x conform programului lor dupa seria de ss. Mi se pare oricum f ciudat ca programul le-a dat pe dos.

BTW Paul, citisem undeva pe forum intr-un topic unde un angajat al AB de la departamentul rel cu publicul (parca) dadea adresa directa de reclamatii, tu nu iti mai aduci aminte?

poate pentru ca i s-a spus ca poate face un upgrade (ca si-a luat o piesa scumpa) si in realitate nu e posibil...

in fine, mai poti face reclamatii in scris la

BMW Kundenbetreuung

80788 MĂźnchen

sau la BMW Grup Romania

au vazut ca cea noua are ditamai piesa extra + o mufa sau 2 in plus..

Tare mi-e teama ca faci o confuzie. Piesa aceea mare extra exista doar pe casetele cu active steering. Cred ca tu ai luat o caseta cu active steering de fapt. Casetele servotronic arata la exterior cam la fel ca cele fara servotronic, au doar o mufa in plus.

Pune si tu PN de la caseta cumparata si eventual si de la caseta ce o ai pe masina.

Paul....esti un geniu!!Merci mult, ai perfecta dreptate. <_< :) Piese extra e tocmai de la active steering. :bashwall: Cei de la BMW Iasi au avut dreptate si cu aceasta ocazie retrag tot ceea ce am spus mai sus.

Pffff, bine ca nu m-am apucat sa scriu mailuri si plangeri la BMW

• 2 months later...

Daca aveti probleme cu dealerii BMW reclamati in Germania - Customer.Service@bmw.com . Vi se raspunde in 24h.

Exista oameni care se preocupa si de calitatea serviciilor. Sunt reprezentantii BMW AG, nu sunt afiliati dealerilor. Scrieti la aceste adrese:

Bernd.John@bmwgroup.com - Presedinte BMW Group Romania

Ingo.Reitz@bmw.de - Aftersales Manager BMW Group Central Eastern Europe

Cristian.Vlasin@bmwgroup.com - Sales Manager, BMW Group Romania

desi chiar si eu am "furat-o" de la AB, ma simt dator sa fac cateva precizari...

in momentul de fata in Romania exista 3 dealeri ai BMW Group:

- Automobile Bavaria (cu intreaga retea de service-uri din toata tara, considerat dealerul cel mai important)

- Motor AG (in Pitesti)

- Trade Motors (in Iasi)

cele mai multe lucruri urate se intampla in reteaua Automobile Bavaria... incepand cu impunerea unor costuri suplimentare fara acordul clientului, pana la schimbul de piese de pe masini (sau furt)...

desi ofera servicii de calitate, ceilalti dealeri nu au decat de pierdut de pe urma serviciilor de proasta calitate in reteaua AB... si asta pentru ca majoritatea posesorilor de BMW din Romania asociaza imaginea BMW cu imaginea Automobile Bavaria...

din pacate, pe principiul "omul sfinteste locul", Automobile Bavaria va ramane in cel mai scurt timp doar cu clientii de flote, cu masinile in reparatie pe CASCO sau cu garantiile ... <_>

in fond, asta e ideea de baza pe planul calitatii: chiar si intre dealeri trebuie sa existe concurenta !

ca sa inchei offtopicul, problemele de la AB sunt cunoscute si "sus"... sa speram ca e doar o chestiune de timp pana vor fi rezolvate, altfel se vor rezolva de la sine...

Guest poleposition

Ca sa continui eu off topicul, cu intelegere din partea moderatorilor desigur:

Tot astept si eu un raspuns la topicul meu din cadrul sectiunii " AB va raspunde"... deja este penibil sa astept atat doar pt un rahat de raspuns.... DIN 3 IULIE !!!

La topicul asta ma refer:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=60292

este pacat ca nu pot rezolva amiabil, in curand ma eliberez de unele treburi urgente si voi avea timp sa solutionez altfel si chestia asta.

XXL, cand te intorci da-mi si mie de veste te rog...

Edited by poleposition

• 4 weeks later...

Salut ,

Uite un link mai jos pentru a contacta pe cei de la BMW ,

http://secure.bmwgroup.com/e/0_2_dialog/0_2_dialog.shtml

Am citit mai de mult un topic in care se dadea un link unde se poate face reclamatie direct la BMW Germania si la importatorul oficial BMW in Ro dar din pacate nu-l mai gasesc. Tocmai mi-am luat o teapa de la un dealer BMW si vreau sa fac reclamatie si in Ro si in D. E de neimaginat unde se poate ajunge in tara asta!! Din pacate germana firma BMW e rromanizata la greu in Romania!! Si nu este ok deloc. Nici din partea importatorului oficial bmw care da probabil licente pe banda rulanta dealerilor de 2 lei, nici din partea bmw ag care ar trebui sa respecte (si sa impuna!) un minim de standard si in romanica.

Pe scurt...

Am sunat la service sa-i intreb ce caseta de directie am pe masina pt a o schimba.Raspuns- nu se poate, trebuie programare ca sa se uite la masina. OK. Merg in service, se face constatare si verdictul este - servotronic!!! Scris negru pe alb.

Cumpar caseta de directie - nu de la ei - si duc masina in service (nu la ei). Rezultatul....masina nu are caseta cu servotronic!!! II sun si fac scandal si mi se spune ca ei mi-au dat dat modelul de caseta ce a fost montat pe masina cu pricina conform programului, si daca nu e servotronic, asta inseamna ca masina mea a suferit o schimbare din servotronic in standard pt ca programul lor le da numai servotronic! La intrebarea mea, respectiv ca de ce m-au mai chemat in service LA CONSTATARE daca tot nu se uita la caseta si dau codul din calculator (ceea ce nu este adevarat...cel care a facut verificarea a scris la necesar doar caseta directie, fara cod fara nimic iar persoana de la receptie l-a intrebat de fata cu mine ce model de caseta este si a primit raspunsul cu pricina. raspuns pe care l-a scris negru pe alb pe foaia de constatare).....pauza!!!

PS-stie cineva ce piese mai trebuiesc pe langa caseta de directie pt a face un upgrade (acum daca tot am caseta) de la directie simpla hidraulica la cea cu servotronic??

Salut

Uite mai jos un link

http://secure.bmwgroup.com/e/0_2_dialog/0_2_dialog.shtml

Pe scurt...