Jump to content

Ce stiti despre Asirom?

paul

Recommended Posts

Ti-am zis....

..........

Sfatul meu: Fa-o pe CASCO-ul tau. Este cu regres.

................

mare om , mare caracter BOGDANIEL. si eu la fel as fi facut fiindca sunt patit cu rca-urile! nu dauna nimic CASCO-ului, nici franciza.

Edited by baronu25

• 4 weeks later...

Stie cineva exact care sunt termenele in care asiguratorul trebuie sa plateasca?

Am de primit de la Asirom, pe RCA-ul vinovatului 60 de milioane, ca am platit eu la service. A trecut 1 luna de cand am dus actele si nesimtitii aia de la Asirom nu au dat absolut niciun semn.

Astia din Constanta o dau de gard ca nu de ei depinde, ca dosarul l-au trimis la Bucuresti, ca biroul de daune este la Bucuresti si ei nu stiu nimic. Si la Bucuresti la mizeria aia de birou de daune nu raspunde nimeni, niciodata.

Stie cineva exact care sunt termenele in care asiguratorul trebuie sa plateasca?

Am de primit de la Asirom, pe RCA-ul vinovatului 60 de milioane, ca am platit eu la service. A trecut 1 luna de cand am dus actele si nesimtitii aia de la Asirom nu au dat absolut niciun semn.

Astia din Constanta o dau de gard ca nu de ei depinde, ca dosarul l-au trimis la Bucuresti, ca biroul de daune este la Bucuresti si ei nu stiu nimic. Si la Bucuresti la mizeria aia de birou de daune nu raspunde nimeni, niciodata.

vezi ce este o agentie de supraveghere a societatilor de asigurare

imi scapa acum cum se numeste exact

poti sa faci si plangere la ei

Eu stiam ca termenul e de 30 de zile.

In final am gasit un ordin al CSA, nr. 20/2008, care zice ceva de un termen de plata de 15 zile :

Art. 36. - (1) DespĂŁgubirea se efectueazĂŁ de cĂŁtre asigurĂŁtorul RCA ĂŽn maximum 15 zile de la data la care asigurĂŁtorul a definitivat investigația necesarĂŁ evaluĂŁrii sumei pe care este obligat sĂŁ o plĂŁteascĂŁ sau de la data la care asigurĂŁtorul a primit o hotĂŁrâre judecĂŁtoreascĂŁ definitivĂŁ cu privire la suma de despĂŁgubire pe care este obligat sĂŁ o plĂŁteascĂŁ.

2) AsigurĂŁtorul RCA este obligat sĂŁ desfĂŁșoare investigația privind producerea accidentului, ĂŽn termen de cel mult 3 luni de la data avizĂŁrii producerii evenimentului asigurat, ĂŽn condițiile ĂŽn care respectivul accident nu face obiectul unor cercetĂŁri efectuate de autoritĂŁțile publice.

Din pacate, termenul este conditionat de un alt termen extrem de vag : " de la data la care asigurĂŁtorul a definitivat investigația necesarĂŁ evaluĂŁrii sumei pe care este obligat sĂŁ o plĂŁteascĂŁ "

Asta inseamna ca asiguratorul poate sa o lalaie 3 luni si abia dupa cele 3 luni decurg cele 15 zile?

Si mai este o formulare ambigua. Desi termenul de plata este de 15 zile de la depunerea actelor, asiguratorul poate formula obiectii privind plata in termen de 30 de zile!

(3) Ăn cazul neformulĂŁrii obiecțiilor ĂŽn termen de 30 de zile, asigurĂŁtorul RCA nu mai poate emite obiecții, datoria devenind scadentĂŁ.

Mai este si o prevedere utila, si anume ca se pot solicita penalitati de intarziere :

(4) DacĂŁ asigurĂŁtorul RCA nu ĂŽși ĂŽndeplinește obligațiile ĂŽn termenele prevĂŁzute la alin. (2) și (3) sau și le ĂŽndeplinește defectuos, la suma solicitatĂŁ pentru plata asigurĂŁtorului RCA se aplicĂŁ o penalizare de 0,1%, calculatĂŁ pentru fiecare zi de ĂŽntârziere.

• 2 weeks later...

Inca nu am luat banii de la ASIROM. Mari snapani, o tot dau de gard, fara sa zica nimic concret. De fiecare data astia din constanta au zis ca ei nu stiu nimic, ca asteapta raspuns de le un birou din Bucuresti, dar ca nu pot lua legatura prin telefon cu acel birou, ca nu le raspunde nici lor :) . Mie nu mi-au raspuns niciodata. Ei zic ca asteapta sa le raspunda la mail, ca altfel nu pot lua legatura.

In consecinta vinerea trecuta am depus o reclamatie la CSA. Azi, in sfarsit cei din Constanta au zis ca au primit din Bucuresti confirmarea ca saptamana viitoare imi vor face plata.

Pentru ca au fost atat de nesimtiti vreau sa le cer penalitati, conform :

(4) DacĂŁ asigurĂŁtorul RCA nu ĂŽși ĂŽndeplinește obligațiile ĂŽn termenele prevĂŁzute la alin. (2) și (3) sau și le ĂŽndeplinește defectuos, la suma solicitatĂŁ pentru plata asigurĂŁtorului RCA se aplicĂŁ o penalizare de 0,1%, calculatĂŁ pentru fiecare zi de ĂŽntârziere.

Trebuie sa vad care este procedura, nu stiu ce trebuie sa fac, le trimit somatie sau ii dau in judecata ?

trimite-le intai o instiintare, recomandata, prin posta, in care sa le explici cam ce pretentii ai de la ei, ce daune ti-au produs prin neefectuarea la timp a investigatiei... si sa le ceri DIRECT plata daunelor... ei te vor invita la conciliere, unde va trebui sa te duci cu un avocat (preferabil)... suma trebuie sa fie cat mai consistenta, ca sa mai ai de unde lasa, dar nu sub ceea ce iti datoreaza in mod legal, dupa calcul.

@Paul

Stiu ca nu te incalzeste cu nimic, dar al 2-lea motiv pt care am facut Casco este ca sa nu am probleme cu asigurarile RCA.

Trebuia sa faci cum ti s-a spus: faci tot pe Casco, iar pt reparatia bara spate, firma la care ai Casco isi rezolva decontarea cu Asiromul.

Edit:

Trece-i la "Review - firme comerciale"

Edited by Rares_CJ

Azi mi-au intrat in sfarsit banii de la Asirom. Au platit cu 116 lei mai putin, nu mi-au platit un ornament de la bara pe care mi-l dadusera la reparat, dar eu le-am zis celor de la bavaria sa-l schimbe.

Mi-au platit in termen de vreo 40 de zile de la data inregistrarii oficiale a cererii de despagubire. Conform legii, daca nu au formulat nicio obiectie in 30 de zile, datoria devine scadenta, nu mai pot formula obiectii la suma.

(3) Ăn cazul neformulĂŁrii obiecțiilor ĂŽn termen de 30 de zile, asigurĂŁtorul RCA nu mai poate emite obiecții, datoria devenind scadentĂŁ.

Totodata, deoarece au intaziat 25 de zile cu plata - trebuiau sa plateasca in 15 zile si au platit in 40, la suma solicitatã pentru plata asigurãtorului RCA se aplicã o penalizare de 0,1%, calculatã pentru fiecare zi de Întârzier.

Conform legii ar trebui sa-mi plateasca integral suma, plus penalizari de intarziere, deci 116 + 145 = 261 lei.

Dupa cat de nesimtiti au fost ma gandesc sa fac demersurile pentru recuperarea celor 261 de lei, chiar daca asta m-ar costa mai mult decat suma recuperata.

Cred ca o sa fac un topic gen Unde sa nu ne facem RCA.

Initial am putea fi tentati sa nu ne pese unde avem RCA-ul, ca oricum nu noi beneficiem de el. Asa e, nu noi beneficiem de el, dar beneficiem de RCA-ul altuia.