Jump to content

Saracii cu BMW

verssatu

Recommended Posts

In dimineata asta am avut o epifanie...sunt multi oameni saraci care au un BMW si il intretin pe spinarea celor care respecta unele reguli simple de civilizatie. Acesti oameni saraci, nu numai la buzunar, incearca sa ne reduca la LUMEA lor infecta, ne fac sa ne fie rusine ca intram in Europa, ca traim intr-o tara cu pretentii de TARA.

Si eu sunt sarac. Daca nu eram sarac, imi luam din prima zi garaj sub o casa in afara Bucurestiului. Dar tot ce am putut face pentru masina MEA a fost asigurarea CASCO.

Pana azi nu mi-am dat seama ca sunt prea sarac pentru masinuta mea, cand un jerpelit, un sarac, ca altfel nu pot sa-l numesc, a comandat furtul unui bloc de semnalizare dreapta pentru pisicuta lui de care are asa mare grija...

Ca sa scurtez lamentarile, am ramas fara semnalul drept azi noapte, dar in schimb am, capatat niste urme de surubelnita, plus bonus zgarieturi serioase langa sigla de pa capota.

Deci, DACA NU AI BANI NU-TI LUA BMW! Ia-ti LOGAN si uita-te la BMW din exterior, ca la televizor.

DACA ITI CUMPERI BMW AI BUNUL SIMT SI RESPECTA-L ASA CUM TE RESPECTA SI EL CAND IL CONDUCI! RIDICA-TE LA VALOAREA MACAR A IMAGINII MASINII TALE, DACA NU A CALITATII...

luni imi iau garaj....

te compatimesc........

mie asta iarna so gandit femeia de serviciu ca daca am bmw dau de o cafa daca imi curata masina de zapada (am garaj dar mo fost lene in seara aia so infig in garaj) si mo ,,curatat-o,, si de vopseaua pe ici pe colo

......ca matura avea paiele prinse cu o sarma si batut un cui de care e prinsa sarma.......restul ce a urmat va imaginati voi!!!!!!!!!

:blink: :) :) :)

DACA ITI CUMPERI BMW AI BUNUL SIMT SI RESPECTA-L ASA CUM TE RESPECTA SI EL CAND IL CONDUCI! RIDICA-TE LA VALOAREA MACAR A IMAGINII MASINII TALE, DACA NU A CALITATII...

80146[/snapback]

Foarte frumos spus...bine ar fi sa auda cine trebuie!

Din pacate sunt unii care in loc sa isi lipeasca un colant cu BMW sau sa isi lipeasca un CD la oglinda masinii Oltcit/Dacie 1300, prefera sa cumpere un jaf de BMW Ursulet si sa il tuneze...

Pe langa faptul ca sunt spaima soselelor, masinile sunt praf din toate punctele de vedere, insa se pare ca e la moda cu aprovizionare de prin vecini :blink:

Am copilarit in fata blocului cu mai multi "bully", care in general nu au facut nimic cu viata lor (fapt previzibil de multa vreme),

Eu m-am mutat la casa mea, insa imi vizitez adesea parintii.

Acum toti au ocupat spatele blocului cu garaje de beton, ce s-au transformat in service-uri de BMW ursulet + canisa de caini de lupta !

De la ei am auzit si eu cum se fac rost de piese. Au furnizori in cartier....

Cand m-au vazut cu BMW nou.. au ajuns la concluzia ca "Esti bashtan, ti-ai luat BMW !" - ca si cum fost masina Subaru Outback de 3l era un jaf...

asta pana li se intampla si lor :)  :)

80330[/snapback]

si cand li se intampla, cauta un bmw prin parcare si rezolva problema :blink:

ma apuca groaza cind trebuie sa ajung in buc. si sa mai stau si o noapte doua pe acolo, momentan ma ferit dumnezeu de peripetii nedorite, dar pe cei care locuiesc in buc. sincer va compatimesc :)

Ce nenorociti...astia ar merita pedepsiti ca-n Arabia Saudita sa li se taie o mana , sa vezi atunci daca mai pune mana sa fure vreunul. Nu suspectezi pe nimeni de pe-acolo de pe langa tine, alde "sparge samanta" care stau toata ziua si observa pe langa bloc ?

@offtopic.. Ca idee la ce-a spus Crazydriver, si eu am stat 6 ani in Bucuresti, dar n-aveam BMW-ul atunci, aveam un Cielo (pe care mi l-au spart in Regie), dar acum de cand m-am mutat inapoi la Pitesti si-am cumparat masina la fel ma gandesc ca si el la venirea in Bucuresti. Nu zic ca aici nu se fura, dar de aproape 4 luni de cand am masina nu mi-a luat nimeni nimic de pe ea. In Bucuresti am apartament in Berceni, cam cat credeti ca ar rezista pana mi-ar fura oglinzile si semnalele albe ? :blink:

baieti, treziti-va! Ca si cum nu erati constienti in momentul in care v-ati decis sa luati un BMW ca deveniti subiectul 1. a invidiei, 2. falsa admiratie si pupincurism si 3. catalogarii ca persoana ce are nevoie de anumita marca sa-i confirme statutul social.

Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat dar nu pot fi deacord cu tine. Intotdeauna vor exista oameni (romani, americani, italieni, u-name-it) care se vor folosi de valorile unei marci fara sa fie oameni in primul rand. Poti sa accepti o realitate sau poti sa traiesti in continuare cu frustrari.

Sunt oameni (indiferent de cati $$$ au) care au inteles ca BMW e mai mult decat o marca de succes si vor sa se foloseasca de ce stie un BMW sa faca mai bine nu sa arate. Si ca cineva a dat exemplu de proprietari de ursuleti.. pai stiu ursi care valoreaza mai mult decat e46 sau alte modele mai noi. Si la fel sunt oameni cu seria 7 din 2005 care-si pun spite de bicicleta la oglinzi sa nu li se fure pt ca EI la randul lor AR FACE-o.

NU vreau sa fac acuze dar sa-mi spuna cineva de aici ca toti banii pe care i-a facut in Romania sunt 100% facuti cinstit fara sa profite macar un pic de sistemul in care traim. Conditia umana e aceeasi si credeti ca e vreo diferenta ca in Italia sau SUA mafia si furtul e ridicat la nivel de lege ? Atunci care-i diferenta intre ala care si-a comandat un far din cartier si Bush care-si comanda productia de petrol din "vecini" ? Fiecare se descurca cum poate (a se citi - cum s-a invatat) fie ca-i in Romania sau alta tara mai "civilizata".

baieti, treziti-va! Ca si cum nu erati constienti in momentul in care v-ati decis sa luati un BMW ca deveniti subiectul 1. a invidiei, 2. falsa admiratie si pupincurism si 3. catalogarii ca persoana ce are nevoie de anumita marca sa-i confirme statutul social.

Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat dar nu pot fi deacord cu tine. Intotdeauna vor exista oameni (romani, americani, italieni, u-name-it) care se vor folosi de valorile unei marci fara sa fie oameni in primul rand. Poti sa accepti o realitate sau poti sa traiesti in continuare cu frustrari.

Sunt oameni (indiferent de cati $$$ au) care au inteles ca BMW e mai mult decat o marca de succes si vor sa se foloseasca de ce stie un BMW sa faca mai bine nu sa arate. Si ca cineva a dat exemplu de proprietari de ursuleti.. pai stiu ursi care valoreaza mai mult decat e46 sau alte modele mai noi. Si la fel sunt oameni cu seria 7 din 2005 care-si pun spite de bicicleta la oglinzi sa nu li se fure pt ca EI la randul lor AR FACE-o.

NU vreau sa fac acuze dar sa-mi spuna cineva de aici ca toti banii pe care i-a facut in Romania sunt 100% facuti cinstit fara sa profite macar un pic de sistemul in care traim. Conditia umana e aceeasi si credeti ca e vreo diferenta ca in Italia sau SUA mafia si furtul e ridicat la nivel de lege ? Atunci care-i diferenta intre ala care si-a comandat un far din cartier si Bush care-si comanda productia de petrol din "vecini" ? Fiecare se descurca cum poate (a se citi - cum s-a invatat) fie ca-i in Romania sau alta tara mai "civilizata".

80422[/snapback]

Nu sunt in totalitae de acord. Mai ales cu ultima parte. E o diferenta mare intre tarile vest europene in special, si Romania. De la cer la pamant. (ca civilizatie, mentalitate, cadru legislativ, ce vrei tu....) la noi se FURA IN DRACI. Asta nu e bine deloc. Si mie mi-au furat oglinzile de 2 ori in 2 sapt :). Am zis ca daca il prind pe ala care se atinge de masina, si nu numai de a mea, sa il vad pe unu ca incearca sa fure de la masina altuia sa mor daca nu ii rup degetele. La propriu... :blink:

Nu sunt in totalitae de acord. Mai ales cu ultima parte. E o diferenta mare intre tarile vest europene in special, si Romania. De la cer la pamant. (ca civilizatie, mentalitate, cadru legislativ, ce vrei tu....) la noi se FURA IN DRACI. Asta nu e bine deloc. Si mie mi-au furat oglinzile de 2 ori in 2 sapt :). Am zis ca daca il prind pe ala care se atinge de masina, si nu numai de a mea, sa il vad pe unu ca incearca sa fure de la masina altuia sa mor daca nu ii rup degetele. La propriu... :blink:

80444[/snapback]

M-technik ai si tu dreptate dar nu asta era ideea mea. Am spus doar ca acolo furtul e legalizat de la 1milion de euro in sus. Si aici si acolo, cine e invatat sa fure, va fura pana e prins. Cine s-a obisnuit sa cumpere de la hoti va cumpara in continuare indiferent de cati bani are. E o problema de principii.

Dar de la asta pana la a arunca cu pietre in pasionatii de bmw care au resurse limitate e drum lung si nu cred ca suntem in masura sa judecam oamenii dupa portofel. Sau poate asta inseamna sa ai bmw ?

Mie mi-au furat oglinzile cu toate ca erau inscriptionate. Cu durere in suflet :) mi-am pus niste suruburi speciale in oglinda. Ce folos ca am casco?! M-am saturat sa fac circuitul: politie, asigurari, service. Anul trecut mi-a ajuns de 2X sa am de-a face cu ei :blink: [1.-rupt oglinda in parcare, 2.-lovit bara spate si aripa tot in parcare ]

Mie mi-au furat oglinzile cu toate ca erau inscriptionate.  Cu durere in suflet :)  mi-am pus niste suruburi speciale in oglinda. Ce folos ca am casco?! M-am saturat sa fac circuitul: politie, asigurari, service. Anul trecut mi-a ajuns de 2X sa am de-a face cu ei  :blink: [1.-rupt oglinda in parcare, 2.-lovit bara spate si aripa tot in parcare ]

80451[/snapback]

Ai un id de mess sau PM me pt mai multe informatii in leg cu suruburile. Ma tenteaza si pe mine cu toate ca as vrea sa arate cat mai subtil.

Edited by M-technik

NU vreau sa fac acuze dar sa-mi spuna cineva de aici ca toti banii pe care i-a facut in Romania sunt 100% facuti cinstit fara sa profite macar un pic de sistemul in care traim.

80422[/snapback]

Pun doua degete sus pentru asta. Ca nu-s prea multi (banii), asta e. Si in plus, cred ca s-ar mai gasi unii pe aici sau prin tara asta care sa poata zice asta. Asa ca eu ti-as sugera sa incetezi. Iti inteleg frustrarea, dar... de acolo si pina la a spune asa ceva e cale lunga.

Pun doua degete sus pentru asta. Ca nu-s prea multi (banii), asta e. Si in plus, cred ca s-ar mai gasi unii pe aici sau prin tara asta care sa poata zice asta. Asa ca eu ti-as sugera sa incetezi. Iti inteleg frustrarea, dar... de acolo si pina la a spune asa ceva e cale lunga.

80715[/snapback]

Ce de oameni intelegatori, toata lumea intelege si cand nu nimic e de inteles. Ce sa incetez Thebe, ca frustrarile nu le am eu, le are cel care loveste unde nu e cazul :blink: Eu ce am facut (si sunt f. multumit) a fost 100% legal cu o mentiune - IN ROMANIA. Daca as fi facut acelasi lucru in Germania, ar fi fost 90%. E de ajuns sa ai profit "reinvestit" in masina si deja ai profitat de sistem. Eu totusi am batut in alta parte cu afirmatia mea si stiu ca exista f. multi oameni in tara care se descurca <100 legal>.

Si ca sa fiu mai clar: M-a deranjat de fapt atitudinea de superioritate a celor (unii) care isi iau BMW ca sa-si etaleze succesul, si consider ca de fapt acolo e problema. << Saracii cu bmw >>, <<Luati-va logan>> ? Ce-i asta, ne numaram degetele in buzunar ? BMW nu este numai marca; este o masina, un utilaj, un mijloc. Si daca ti-au furat semnalele de la E46 gandeste-te ca nu le putea pune pe URS, ci tot pe E46 care nu prea e (in acceptiunea ta) masina de "sarac".

Noapte buna.

Ce de oameni intelegatori, toata lumea intelege si cand nu nimic e de inteles. Ce sa incetez Thebe, ca frustrarile nu le am eu, le are cel care loveste unde nu e cazul :blink: Eu ce am facut (si sunt f. multumit) a fost 100% legal cu o mentiune - IN ROMANIA. Daca as fi facut acelasi lucru in Germania, ar fi fost 90%. E de ajuns sa ai profit "reinvestit" in masina si deja ai profitat de sistem. Eu totusi am batut in alta parte cu afirmatia mea si stiu ca exista f. multi oameni in tara care se descurca <100 legal>.

Si ca sa fiu mai clar: M-a deranjat de fapt atitudinea de superioritate a celor (unii) care isi iau BMW ca sa-si etaleze succesul, si consider ca de fapt acolo e problema. << Saracii cu bmw >>, <<Luati-va logan>> ?  Ce-i asta, ne numaram degetele in buzunar ? BMW nu este numai marca; este o masina, un utilaj, un mijloc. Si daca ti-au furat semnalele de la E46 gandeste-te ca nu le putea pune pe URS, ci tot pe E46 care nu prea e (in acceptiunea ta) masina de "sarac".

80733[/snapback]

Pai m-am referit doar la ai spus tu. Prea era spus la nervi si la suparare. Si desi e OT, daca legea permite sa ai profit reinvestit in masina (sau orice altceva) se cheama ca este 100% LEGAL. Ca in Germania legea nu permite (si nu ar fi legal) asta e altceva. Eu cred ca nu de legi ducem lipsa ci de aplicarea ei. Foarte bine zic americanii: law ENFORCEMENT. Si nici nu de asta o ducem prost ca unii (cei mici si nevinovati) isi deduc o masina din profit sau mai stiu e ce alte chestii marunte, dar legale. Ci pentru ca ne lipseste cultura si bunul simt. Si va continua sa fie asa, aceeasi mocirla, pina cind legea nu o sa se aplice indiferent de-al cui prunc esti si pina cind lumea nu o sa inceapa sa cistige decent. Educatie (de orice fel) nu se face cu pulanul, cred eu.

Si da, si eu consider masina ca un mijloc. E o gramada de tabla, care ma duce confortabil si sigur acolo unde am nevoie (sau unde mi se pune pata, ar zice unii). Si sint dispus sa platesc pentru asta (ca e vorba de gropi, de nepasarea politistilor, de invidia unora - care mi-au zgiriat masina de jur imprejur ca deh, asta are BMW 'tul in gura - sau de hoti care deh, daca se vinde, iau si ei cu japca). Asta e. Inca o data, nu vreau sa fiu in gasca celor care isi iau BMW pentru ca deh, e cel mai tare (discutabil, evident), si simt nevoia sa arate cine-s sau care nu pot aborda o tipa decit daca pun mai intii cheia de BMW pe masa. Dar o sa ma simt lezat daca cineva face afirmatii aiurea despre "cei care au BMW" asa la gramada. Mai ales daca-s peiorative.

In fine, nu stii nimic despre mine. Nu stii daca E46 e in acceptiunea mea o masina de sarac (cu sau fara ghilimele) sau nu. Asa ca nu iti da cu presupusul. Din cite am inteles eu, topicul asta nu-i despre cei care au BMW, in general. Asa ca hai sa nu generalizam, OK?

Ai mei doi (euro)centi.

Later edit: Am impresia ca spunem de fapt acelasi lucru, continuam pe PM daca vrei.

80422[/snapback]

Si care este concluzia la care ai ajuns?Nu are sens sa fim suparati pentru ca se fura o "prapadita" de oglinda(sau un bloc de semnalizare),deoarece altii fura cu milioanele?!

:blink:

Am trait tot timpul cu impresia ca exista tari mai civilizate(un pic) decat Romania.

Poate pentru ca cei care sunt angajati sa faca "ordine si disciplina", nu gandesc ca tine.

No offence! :)

Si care este concluzia la care ai ajuns?Nu are sens sa fim suparati pentru ca se fura o "prapadita" de oglinda(sau un bloc de semnalizare),deoarece altii fura cu milioanele?!

:blink:

Am trait tot timpul cu impresia ca exista tari mai civilizate(un pic) decat Romania.

Poate pentru ca cei care sunt angajati sa faca "ordine si disciplina", nu gandesc ca tine.

No offence! :)

80748[/snapback]

bav, nu scoate din context ce am scris. Am vrut sa subliniez ca de fapt educatia si caracterul unora e problema si ca nu tine de cati bani ai sau de cat de roman esti.

[..]Dar o sa ma simt lezat daca cineva face afirmatii aiurea despre "cei care au BMW" asa la gramada. Mai ales daca-s peiorative.

Offtopic: N-aveai de ce sa te simti lezat, am vb de interactiunea cu sistemul. Si nu, legea nu permite sa reinvestesti in orice bun, doar ca statul nu-si permite sa faca cercetari in toate cazurile de profit reinvestit.

[..]In fine, nu stii nimic despre mine. Nu stii daca E46 e in acceptiunea mea o masina de sarac (cu sau fara ghilimele) sau nu. Asa ca nu iti da cu presupusul. Din cite am inteles eu, topicul asta nu-i despre cei care au BMW, in general. Asa ca hai sa nu generalizam, OK?

ontopic: A doua parte din post este pt topic-starter. E46 e masina din semnatura lui (din cate stiu semnalele sunt cu tot cu far?) si la el m-am referit.

Epifania lui (nu revelatie, dar deja cu valoare de adevar suprem!) cum ca de fapt aceasta lume mizera o definesc unii proprietari de bmw m-ar fi determinat ca si admin sa-i aplic doua palme de cate 1 saptamana suspendare si topicul sters. Dar nu sunt admin si n-am putut sa stau rece la ineptiile pe care le-a debitat, mai ales ca nimeni n-a sesizat ca de fapt problema lui nu era furtul ci "saracii cu bmw" (exista topic separat pt furturi).

Daca-mi permiteti mister verssatu, loganul e de 2 ori mai scump decat un E34 sau E36, e mult mai scump de intretinut, pica mai des de pe el si nici nu are optiunile+siguranta+confortul bmw-ului. Incearca sa-ti folosesti matale banii (de garaj) pe ceva cursuri de matematica/logica elementara inainte sa expui concluzii.

O zi buna.

Edited by xpander