Jump to content

Lampa de la portbagaj la e36 merge la torpedou

Recommended Posts

Salut,am si eu o mica intrebare,la portbagaj cand al deschizi e un bec sus care face lumina,vreau sa stiu si eu daca becul si protectia aceia,gemuletul acela merg la torpedou,eu am torpedou cu lampa din aceia lunga,stiti exista 2 feluri, torpedou cu lampa mai scurta si altele mai lungi,daca stie cineva,salut.

Multumesc de raspuns man,tu chiar crezi ca eu nu am motive bine intemeiate sa nu incerc eu personal sa ma conving?crezi ca nu am un raspuns?nu am incercat ca acelea piese sunt coapte de vechime si odata desfacute nu mai se fixeaza bine la loc,nu crezi?iti spun eu ca asa este,imi pare rau daca ai un e36 si nu-ti vine sa crezi dar asa este,acum sa nu intelegi ca eu as fi bucuros ca am un e36,dar asta-i viata,mersi de raspuns,daca mai poate sa-si dea cineva cu parerea ai multumesc frumos.

Multumesc de raspuns man,tu chiar crezi ca eu nu am motive bine intemeiate sa nu incerc eu personal sa ma conving?crezi ca nu am un raspuns?nu am incercat ca acelea piese sunt coapte de vechime si odata desfacute nu mai se fixeaza bine la loc,nu crezi?iti spun eu ca asa este,imi pare rau daca ai un e36 si nu-ti vine sa crezi dar asa este,acum sa nu intelegi ca eu as fi bucuros ca am un e36,dar asta-i viata,mersi de raspuns,daca mai poate sa-si dea cineva cu parerea ai multumesc frumos.

merge

Da?Mersy Dane,maine daca am drum ma duc la dezmembrari sa iau,dar sa vedem la mufe chestii ca nu cred ca ar fi treaba asa simpla....,presupun ca becul e de aceiasi putere...,apropo am facut lampile din spate sa se aprinda,a venit un amic la mine si el le mai mestereste asa si am scos suportul acela de becuri masalier si a tras de aripioarele alea de metal unde face contactul,l-am fixat la loc si s-au aprins,nu stiu care a fost treaba.......chiar m-am mirat.

man tu esti fenomenal rau! Daca ti-e frica sa desfaci lampa din portbagaj ca sa nu se rupa si s-o probezi in torpedou atunci mergi direct la dezmembrari si ia-ti lampa pe care ti-o doresti!

Eu am 318tds din octombrie '96 si e model facelift... Zilele trecute am dat torpedoul jos si lampa din torpedou e mai lunguiata decat cea din porbagaj si are gemuletul este portocaliu... In portbagaj lampa e mai scurta iar gemuletul e incolor!

... Crede-ma ca daca esti atent si tragi usurel de orice plastic din masina nu se va rupe chiar daca sunt invechite!!! Iar E36 mi se pare o masina foarte simplu de mesterit! Nu inteleg de ce te plangi atat de masina... E ca si cum ti-ai luat un cazan pe roti iar orice componenta se tine intr-un fir de par iar daca tragi de ea ramai cu ea in mana!

Mai mult curaj ca nu te musca si nu strici nimic daca incerci sa desfaci ceva! Dar daca nu esti indemanatic mai bine nu te baga!

Salut,auzi man,pai si cand ai desfacut torpedoul cate mufe avea lampa de acolo ,una cumva?

da avea doar o mufa cu 2 fire!

mai jos ai niste poze!

- in prima poza e lampa din portbagaj

- in cea de-a 2a poza e lampa din torpedou

- in cea de-a 3a poza daca te uiti atent la gemuletul lampei din torpedoul tau vei vedea niste scobituri precum cele marcate de mine in poza...

- in ultima poza ti-am facut o sectiune longitudinala prin marginea torpedoului (linia verde din schema) si lampa din torpedou;

cu portocaliu am desenat gemul lampii, iar scobitura marcata cu sageata rosie este cea marcata in a 3a poza; reperele 1 si 2 sunt suportii de fixare a lampii de plafonul torpedoului;

ca sa scoti lampa bagi o surubelnita in acele scobituri de pe gemulet si apesi pe surubelnita spre plafonul torpedoului... clema (reperul 1) se va comprima in directia indicata de sageata neagra si in timp ce apesi pe surubelnita va permite lampii sa iasa 4-5mm de la locul ei si apoi nu trebuie decat sa o tragi usurel cu mana! apoi faci ce vrei cu ea!!!

incearca si o sa-ti dai seama despre ce vorbesc! sper sa ma fi facut inteles!

Da man mersy,intrebam de mufa ca eu am o mufa cu 2 fire exact cum ai si tu,lampa din portbagaj pare sa fie la fel in afara de culoarea geamului,adica din cate imi dau eu seama din poza,eu am gasit la cineva dar avea lampa scurta la torpedou si nu inteleg de ce le-au facut in 2 feluri,asta nu am inteles......

mc_crbl, sunt 2 tipuri de torpedou !

Eu l-am schimbat pe cel vechi (de pe modelele mai vechi) cu unul nou (e ca al tau).

Gemuletul de la torpedoul vechi, e diferit de cel nou. O sa fac o poza, si chiar o sa ma uit sa vad daca se potriveste geamul de la torpedoul vechi cu geamul de la becul din portbagaj.

Nu ca as avea nevoie, doar ca m-a facut curios postul asta !

mc_crbl, sunt 2 tipuri de torpedou !

stiu ca sunt 2 tipuri de torpedouri... eu am modelul facelift si de aia nu se potriveste lampa din torpedou cu cea din portbagaj... nu am vazut cum arata lampa din torpedou la modelele mai vechi insa procedura de desfacere este aceeasi!