Jump to content

Intra apa

BTU

Recommended Posts

poze ceva ?

Nu am poze. Dai fata de usa jos, lipesti bine de tabla usii folia aia buretoasa de sub fata de usa cu silicon si ai scapat de apa! Cauti un silicon mai bun, poate gasesti chiar din ala special pentru asa ceva.

asa este, am studiat bine fenomenul si s-a dovedit util (un rahat de burete dezlipit foarte putin in zona de jos si hop! aveam apa in masina)

Ai pozitionat bine fata de usa? eu le-am dat de multe ori jos si niciodata nu am intampinat vreo problema la montare, incearca se le fixezi mai intai in partea de sus la cheder, fixeaza clipsurile pe gauri(vezi sa fie toate aliniate bine) si incepand dintr-o parte lovesti putin mai tare cu podul palmei pana simti ca prind.

Am incercat in toate felurile si nu stiu ce ar putea avea.Clipsul din stanga jos,cel de langa boxa,nu vrea sa intre.

Daca scot clipsul de pe panou si-l bag in locasul lui intra de nu-l mai pot scoate,iar cand il pun pe panou sare din gaura.

Am lipit buretele,deci nu ar mai trebui sa curga apa.Am sa bag o sarma in gaurile alea sa vad ce e pe acolo,dar ce fac cu clipsurile?

Poate se gasesc de cumparat speciale pentru BMW, ca alea cumparate de la Piese Auto nu merg. <_< :) :bashwall:

Edited by BTU

• 8 months later...
  • 1 year later...

Eu am lipit anul trecut cu silicon de la Bison(care costa mai putin de 20 de ron) si acum putina vreme am desfacut toate fetele de usa si am verificat cat de bine este lipita izolatia respectiva. Se pare ca am facut o alegere buna cu siliconul, pe care l-am folosit la usa din dreapta fata anul trecut, la cea din stanga am relipit vechiul mastic si problemele cu apa in masina au disparut.

Pentru cine este din Bucuresti, putem sa stabilim o zi de sambata in care sa ne intalnim mai multi cu aceeasi problema la E46(apa care patrunde pe langa acel "burete" in masina),eu personal ma ofer sa ajut(efectiv sau doar cu informatii - daca timpul imi permite) la operatiunile respective, bineinteles GRATUIT.

Oricum e recomandat sa se verifice etanseitatea respectiva pana sa vina sezonul rece, cand va fi mult mai greu de lipit/relipit ceva.

Ca unelte pentru operatiune(dureaza aprox 1h cu verificarea tuturor usilor dar poate dura si mai mult daca e rupta rau izolatia respectiva) aveti nevoie de:

- cutit plat de intins untul,

- 1 coala de hartie,

- silicon de exterior pentru izolat,

- niste diluant pentru a curata ramasitele anterioare de mastic/silicon,

- putina banda izolanta sau niste sfoara pentru a ancora fata de usa,

- niste carpe curate,

- apa pentru spalat pe maini.

- uitasem de cheie Torx - T20 si o cheie de 10 cred ca este pentru desfacut borna la baterie.

Edited by Viitor sofer de autobuz

Si mie exact pe acolo mi se scurgea apa in masina, pe unde arata in poza din primul post, am relipit izolatia de sub panoul usii si nu mai intra deloc! Aia e solutia.

o sa fac poze la masina mea si o sa ii arat, pentru ca imi este greu sa explic in cuvinte.

ca sa fie de la buretele ala lipit cu mastic .... trebuie ca intreaga usa sa se umple cu apa pana ajunge la nivelul buretelui (pt ca e mai sus) si apoi sa treaca de el si de fata usii .... probabil trebuie sa ploua torential vreo noapte intreaga... ca sa se intample asta ... desi ma indoiesc. oricum asta presupune ca scurgerile de la usa sa fie infundate...

revin cu poze...

Parerea mea e ca apa se poate scurge pe peretele usii si sa cada exact pe imbinarea buretelui cu tabla, imbinare care daca nu exista, apa curge in jos pe usa, pe urma se deplaseaza in fata si unde incepe materialul acela pufos, pe acolo sa se scurga in masina... e logic.... parerea mea!

Exact asa imi intra apa si mie in e46. O sa incerc cu relipirea buretelui si revin. Oricum, trebuie scoasa si apa intrata, atentie sub micheta e un burete, izolatia, care se imbiba cu apa. Eu am scos o data apa din masina si a fost destul de multa. Verificati cata avpa aveti in burete. Apa merge pe dedesubt pe toata partea stanga sau dreapta, unde e problema, si fata s spate.

folia se lipeste cu banda butilenica.asa e din fabrica.numai ca este cam scumpa eu am dat 30 de euroi pe o rola de 20m ca numai la rola se vinde.daca folositi banda butilenica aveti grija sa aveti mainile umede ca se lipeste de maini si dupa aia se lucreza greu cu ea.

exact problema asta o am si eu, maine ma apuc de ea, sper sa nu ploua :cry:

trebuie decuplata neaparat borna de la baterie, stiu ca daca nu ai cheia in contact nu sare airbagu, cel putin ala de la volan

care a mai trecut prin experienta asta , si doreste sa ma asiste dau de baut :drinks:

Edited by Alex Iulian