Jump to content

discuri de frana TRW

DOMI

Recommended Posts

Sunt curios daca stie cineva de discurile astea de frana, TRW, pentru E 34 din semantaura. Am gasit toate 4 cu 183 de euro.

Nu cred ca e mare diferenta la distanta de franare intre discuri, dar ma intereseaza daca sunt rezistente.. sa nu se ovalizeze dupa 10k km si alte dinastea.

Placutele stiu ca sunt bune dar nu stiu nimic de discuri. E posibil normal sa fie mai scumpe si sa fi prins o reducere de preturi. In Germania acum cu criza asta se ofera discounturi la stocuri si de 30 %. Astea care le am acum mi se par cam uzate (suprafata valurita si subtiate binisor si as vrea sa le schimb, dar nu e urgenta totusi. Masina a trecut inspectia tehnica acum o luna si ceva, deci mai tin o bucata de vreme cu siguranta.

In rest am mai gasit Brembo si Pagid, la pret aproape dublu (adica aproximativ 300 si ceva de euro de euro toate cu tot cu placute)

ATE nu am gasit nimic la magazine pentru masina mea, am vazut doar pe ebay cate ceva..

Edited by DOMI

multumesc de sfaturi.din ce am auzit, am mai citit si garantia oferita cred ca o sa merg pe TRW. Nu mi se pare justificata diferenta de pret pana la ATE sau Brembo, vorbesc aici de niste discuri normale standard nu asa zise de "performanta"...

Original BMW parts sunt TEXTAR ...sunt aproape la fel de bune ca si ATE ...deoarece sunt moi si nu mananca discurile

Eu intreb de discuri aici. In general prefer sa pun placute aceasi marca ca si discurile tocmai pentru a proteja discurile, pentru ca sper ca duritatea placutelor e oarecum gandita sa nu mareasca uzura discurilor macar la aceasi firma...desi e posibil ca speranta mea legata de gandirea asta sa fie in van.. <_<

multumesc de sfaturi.din ce am auzit, am mai citit si garantia oferita cred ca o sa merg pe TRW. Nu mi se pare justificata diferenta de pret pana la ATE sau Brembo, vorbesc aici de niste discuri normale standard nu asa zise de "performanta"...

toate cele 4 discuri pentr e34 525i 24valve sunt 195 euro pe BREMBO

si e diferenta de calitate intre TRW si BREMBO sau ATE

Diferenta de calitate adica tin mai mult ? sau franeaza mai bine ? Mi se pare f bun pretul pentru brembo.. eu nu am gasit sub 300 de euro toate 4 de la Brembo si aici in Germania in general piesele sunt mai ieftine..

Diferenta de calitate adica tin mai mult ? sau franeaza mai bine ? Mi se pare f bun pretul pentru brembo.. eu nu am gasit sub 300 de euro toate 4 de la Brembo si aici in Germania in general piesele sunt mai ieftine..

da se uzeaza mai greu ( in plus au si marcaj de uzura pe el si poti sa vezi daca s-au dus )

oricum recomandat este sa se schimbe la 80-100.000 km

la 162 euro pot sa-ti fac toate/brembo;e normal sa fie mai scump in germania brembo(ca is italieni) si trw mai ieftine ca is nemti

Edited by grozadan

la 162 euro pot sa-ti fac toate/brembo;e normal sa fie mai scump in germania brembo(ca is italieni) si trw mai ieftine ca is nemti

nu are legatura ca sunt italia

sunt in ue si nu sunt taxe vamale

Parerea mea e sa-i dati omului un set gratis sa vada cum e treaba cu Brembo. <_< Sa va vad acum cum va bateti la oferte! :) Spor la toata lumea!

Mergi pe Brembo. Eu cu fata Brembo am vreo 20k km si par ok, nici nu se simte uzura. Daca prinzi si placutele tot Brembo la bani buni esti boier 5 ani, uiti de discuri.

De ce nu cumperi originale daca doresti calitate?

De ce nu cumperi originale daca doresti calitate?

Pentru ca nu sunt convins ca sunt intradevar mult mai bune decat cele aftermarket. Ca pret nu sunt exagerat de scumpe cel putin la modelul meu .. am impresia ca sunt undeva la 300-400 de euro.

Calitate pentru mine la discurile de frana insemana durabilitate. Cred ca distanta de franare efectiva la niste discuri de aceasi dimensiune si pastrand etrieri standard e influentata mai degraba de starea cauciucurilor decat de ce firma a fost produs discul. Singura problema ramane durabilitatea.. am vazut foarte multe masini noi in service de la n marci cu discuri originale ovalizate in 15k km. Din pacate cel putin la discuri de frana faptul ca le cumperi de la o reprezentanta fie ea Ford, BMW sau altceva nu mai prezinta neaparat o garantie. Specific, ma refer in special la discuri de frana. Nu generalizez pentru toate piesele. Sunt de parare ca cel putin cand e vorba de discuri de frana se pot gasi solutii aftermarket foarte bune.

poti spune ca le daca le montez la ei la BMW sunt acoperit de garantie. Dar de ce sa platesc totusi triplu, cand pot lua ceva rezonabil la pret, le montez intr-un service cu factura si am si acolo garantie 2 ani macar..

Avand invedere ca oricum le schimb ca vreau eu nu ca am ajuns cu ele la limita (masina a trecut TUV acum 1 luna jumate aprox.) chiar nu vad rostul unei cheltuieli exagerate.

De exemplu, aici (in Germania ) am montat un parbriz la un service "de coltul blocului " cu 2 angajati si mi-a luat de 2 ori mai putin decat in reprezentata si mi-au oferit garantie 5 ani.

Nu imi place sa arunc banii mei munciti pe fereastra chiar daca mi-s permite relativ usor, daca pot evita asta cu putina documentare si studiat niste oferte.

Va multumesc de oferte. Eram doar mirat de diferenta de pret ..eram curios ce doamne iartama au Brembo in ele de costa dublu .. probabil nu am cautat eu destul, sau magazinul unde gasim eu Brembo era mai tepar, ori poate era vreun model mai avansat...

Daca nu gasesc Brembo aici la un pret rezonabil probabil ca voi merge pe TRW sau le iau in Romania cand o sa ajung prin iulie .. mai ajutam si economia de acasa .. <_<

Nu stiu cum sta Brembo in Germania dar aici gasesti la preturi foarte bune Brembo. S-ar putea sa fie mai rentabil sa le iei din Romania de la unul din colegii de pe forum decat din Germania. Eu la discuri tin sa nu se deformeze imediat de la o balta, un producator consacrat nu umbla cu materiale de 2 lei care se decalesc sau se deformeaza imediat cum le-ai dat putin prin apa dupa ce le-ai incins putin. Durabilitatea e discutabila, depinde de multi factori: duritate placute, cat de des stai cu piciorul pe frana. Bafta!