Jump to content

Probleme! 140km/h Trepideaza

maLaKay

Recommended Posts

de curand mi-am laut jante..noi de 16 oem...si niste anvelope de 225/55/16 99v si anvelope de iarna...

in treapta 4 lam 140km/h masina a icneput sa trepideze foarte...tare...ma paote ajtua careva cu o explicatie....?

si mai e o chestie...fata este mai ridicata ca spatele..nam nimika in portbagaj masina goala...de la ce ar fi?....

am echilibrat rotile dupa cum spune verssatu sunt jantele pe 16 oem....intradevar am balonu foarte mare pt cas de iarna anvelopele......de unghi la roti nush....acuma 1 luna am lovit o bordura cu jantele de 15 si am indoit o janta..si de aceea am pus jante pe 16...si de atunci imi sta volanu intra parte putin..spre stanga...cand sunt rotile drepte cand dau volanu pe mijloc cum ar trebui sa fie el normal..rotile sunt deja in viraj...

deci..nushc ar e problema?

pai tocmai asta o fi problema...daca ai lovit janta de bordura asa de tare incat ai spart-o...volanul sta stramb...cred ca trebuie verificat foarte bine suspensia - directia...chiar ar fi anormal sa-ti mearga bine chiar daca ai schimbat jantele si cauciucurile, nu crezi?

am echilibrat rotile dupa cum spune verssatu sunt jantele pe 16 oem....intradevar am balonu foarte mare pt cas de iarna anvelopele......de unghi la roti nush....acuma 1 luna am lovit o bordura cu jantele de 15 si am indoit o janta..si de aceea am pus jante pe 16...si de atunci imi sta volanu intra parte putin..spre stanga...cand sunt rotile drepte cand dau volanu pe mijloc cum ar trebui sa fie el normal..rotile sunt deja in viraj...

deci..nushc ar e problema?

Incearca sa faci geometria mai intai si daca ai ceva bulit la directie iti spun baietii.

oke..poi matunci..treb sa ma mai ocup de geometrie...

si altceva.....masina azi nu tragea ca inainte....avea lag mare...tragea doar la turatie mare..dar nici atunci cum trebuie..o lua greu.......parka mergea in 3 injectoare..si amsina la relanti trepida...si se auzea zgomotul ala asemanator tac tac tac..ca si cum ar merge in 3 injectoare..

vezi ca si de noi atat jentile cat si anvelopele pot avea defectiuni. E foarte bine sa-ti faci si unghiul,mai ales daca ai luat acea bordura,dupa care trebuie sa iei prin eliminare jentile si cauciucurile. Oricum daca tipul de la vulcanizare este onest,poate sa-si dea seama daca este janta de vina sau este cauciucul. Oricum,incearca sa mergi la un altul si nu la cel de la care le-ai cumparat,daca rotile sunt cumparate de la o vulcanizare.Bafta..

Am patit ceva asemanator si eu. Am fost am echilibrat rotile dar facea la fel. Am fost iar la alt service si acolo le-au pus la echilibrat din nou dar un meserias de acolo mi-a zis ca e din cauza cauciucurilor. Aveam unele all season cu care cumparasem masina, le-am pus pe alea de proba si nu a mai facut.

Incearca poate iti da cineva alte roti si faci o proba inainte sa faci niste operatii f scumpe. Si la mine erau cauciucurile noi dar se pare ca au avut un defect greu de detectat. Eu am avut noroc si mi le-au schimbat pe garantie.

Edited by DOMI

Eu de fiecare data cand schimb cauciucurile (vara ,iarna )le echilibrez si fac si unghiul,daca ai vazut volanul stramb nu-i normal sa-ti tremure volanul la viteza. Diferenta care o simti poate se datoreza treceri de la jante de 15 la cele de 16,dar e foarte mica diferenta la plecare

Dimensiunea corecta pt masina ta era 225/50/16 nu 225/55/16 cat ai tu acum. Din cauza asta e talonul mare, iar cat despre tremurat cred ca provine de la o janta stramba, jante incorect echilibrate sau chiar si un pneu deformat. Edited by CatalinE

• 7 months later...
de curand mi-am laut jante..noi de 16 oem...si niste anvelope de 225/55/16 99v si anvelope de iarna...

in treapta 4 lam 140km/h masina a icneput sa trepideze foarte...tare...ma paote ajtua careva cu o explicatie....?

si mai e o chestie...fata este mai ridicata ca spatele..nam nimika in portbagaj masina goala...de la ce ar fi?....

vezi poate ai nevoie de niste centradoare...