Jump to content

am comis-o ..e36

calinbmw2000

Recommended Posts

Va salut dupa cum spune si titlul am reusit si eu sa fac un prim accident ,din pacate cu mult iubitul meu Bmw...

Vina a fost a mea ,depasire pe linie continua , bla ,bla , bla.. <_< .

Asta sa intamplat acuma mai bine de o luna , eu am plecat din tara si se apropie momentul cand trebuie sa-o repar.

Rugamintea mea este sa-mi da-ti ceva sfaturi in legatura cu reparatia ,(parerile voastre )poate sunt uni mai familiarizati ,cu astfel de incidente

Mai exact ma intereseaza daca reparatia este ,foarte dificila sau se face fara mari probleme.

Masina va primi si un kit exterior M ,bara fata+spate praguri ...in acest caz ma intreb trebuie vopsita toata masina ,sau daca cumpar vopsea de calitate nu se obs , diferenta :)

O sa atasez si ceva poze ...

Deoarece nu prea am la cine sa cer pareri si sfaturi apelez la voi :bashwall:

Bineinteles ,aprox, toate piesele de la directie vor fi schimbate cu piese noi ,(am o bascula indoita), usa pasager schimbata si aripa schimbata...

Edited by calinbmw2000

Daca nu s-a indoit sasiul nu ai probleme (prea) mari. Vor trebui, evident, schimbate panourile lovite. Reparatia nu e incredibil de complicata dar trebuie facuta bine (panourile trebuie aliniate bine, etc.).

De vopsit cel mai bine e s-o vopsesti toata. Se va observa diferenta intre vopseaua noua si cea veche, chiar daca e vopsea "originala".

Imi pare foarte rau pt ce a patit masina ta, ma doare inima, daca ai fi langa mine cred ca te-as bate.

Nu ai mai avut un topic cu masina lovita, am o senzatie de, deja-vu.

L.E. acum am vazut ca ai mai scris de intamplare pe topicul cu masina ta, dar tot te-as bate.

Edited by Dan_316i

Imi pare foarte rau pt ce a patit masina ta, ma doare inima, daca ai fi langa mine cred ca te-as bate.

Nu ai mai avut un topic cu masina lovita, am o senzatie de, deja-vu.

L.E. acum am vazut ca ai mai scris de intamplare pe topicul cu masina ta, dar tot te-as bate.

Ok te las sa ma bati ... <_<

ON...sasiul nu a avut de suferit , ma refer la stalpi si altele ,cel mai grav este o'' infundatura'' jos la imbinarea pragului cu aripa ..in rest se schimba piesele cu totul.

Nu as vopsi masina toata masina din doua motive...

1.Culoarea masini ,in afara de locurile unde a fost afectata este ,in stare de invidiat avand in vedere varsta ei

2. Imi este frica de vopsitoriile noastre din ro ,deoarece am vazut lucrari esuate ,vopsea pocnita dupa o luna etc.

Iti va fi mai greu sa gasesti piesele noi de care vei avea nevoie ( plasticaraie - chederul usii - pasajul la roata - bandou etc etc ) dar de reparat se repara fara problema, un meserias bun si dichisit iti face lucrare de nici nu-ti vei da seama ca e reparata. Depre vopsit aici tine de cat esti dispus sa investesti ... chiar daca nu intotdeauna pretul reflecta calitatea, cel putin ai posibilitatea sa vezi lucrari in portofoliul vopsitorului - vopsitoriei si poti lua o decizie obiectiva.

Bft.

Calin, un mic sfat. Daca vrei sa pui masina pe picioare, vopsitul si piesele, ceea ce se vede, plus problemele care le ai la roata, o sa stai undeva intre 1000 si 2000 de euro, plus ca la vopsit daca nu o duci unde trebuie, o sa-ti desfaca ceva gheorghe masina sa o pregateasca de vopsit si cu asta basta. Iti propun sa optezi pentru o varianta pe care am mers eu acum vre-o 7-8 ani (ce-i drept pe un ursulet): o pisicuta in germania o cumperi pe la 500-800 euro, o aduci frumos in tara pe roti, o radiezi si ramai cu o masina de piese de schimb la 500 de euro. Nu stiu daca asta este chiar culoarea ta, dar cu titlu explicativ: http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDeta...amp;tabNumber=1

Mai sunt o gramada de alte pisicute la acelasi pret si cu siguranta o sa gasesti una care sa aiba aceiasi culoare, ca sa nu mai trebuiasca sa revopsesti toata masina.

Sa ne spui si noua pe ce varianta mergi si la ce pret iti iasa distractia.

Succes.

Eu m-am gandit ca cea mai buna solutie ar fi sa cumpar usa ,aripa , praguri sau numai bucata de prag afectata sh...

La directie basculele,bucse bascule ,bielete si alte piese le schimb cu piese noi..

Si zic eu ca ies mai bine dacat sa cumpar o masina care la 1 mie de euro nu cred sa mai fie ceva bun la directie....

Cel mai mare stres il am cu vopsitul masini..

inca nu am hotarat daca sa vopsesc toata masina sau doar piesele care se inlocuiesc... <_<

bafta la reparatie. dar....daca tu ai lovit-o pe dreapta...de ce s-a indoit si aripa stanga? a tras motorul cu totul? sau ce naiba s-a intamplat pe acolo?

un sfat: pt piese de caroserie se merita sa iei inca o masina la 500e din afara...numai caroseria costa mai mult. dar pt piese de directie/amortizoare/s.a. nu se merita. parerea mea daca ai stricat ceva de directie in afar de plasticaraie pune nou. fara discutie!

bafta la reparatie. dar....daca tu ai lovit-o pe dreapta...de ce s-a indoit si aripa stanga? a tras motorul cu totul? sau ce naiba s-a intamplat pe acolo?

un sfat: pt piese de caroserie se merita sa iei inca o masina la 500e din afara...numai caroseria costa mai mult. dar pt piese de directie/amortizoare/s.a. nu se merita. parerea mea daca ai stricat ceva de directie in afar de plasticaraie pune nou. fara discutie!

Sa va explic pe scurt cum sa produs nefericita intamplare :bashwall: ..Tocmai ce am schimbat cauciucurile si am plecat la drum sa verific , sa nu am joc in volan..Si la iesire din oras drum bun , din fata pe partea stanga nu venea nici -o masina .Iar in fata mea erau 3 masini care se deplasau pe acelas sens de mers . Prima masina care forma mica coloana era Golful...care avea initiativa sa vireze stanga .Deoarece nu am abservat semnalizarea Golfului cu intentia de a vira stanga (slaba vizibilitate deoarece aveam si celelalte masini in fata toate erau in miscare ). Am semnalizat intrarea in depasire ,am prins viteza ,am trecut de prima masina iar in secunda urmatoare imi apare Golful in fata .A franat brusc ,am tras de volan stanga ..Dupa care a urmat nefericitul moment (impactul ).Golful l-am intors cu botul in partea opusa ca si cum ar fivrut sa vireze dreapta, iar eu am devenit cum se mai zice (pasager)am pierdut controlul masini ma deviat in partea stanga unde trecut peste o bordura ce are inaltimea de aprox 30 de cm .De la bordura acea am infundatura de la pragul stang <_< .Masina a mai mers pe frana aprox 20 de metri pana cand am ajuns instantaneu inapoi pe asfalt , pe sensul opus .Sincer am rasuflat foarte usurat sa aflu ca nimeni nu este catusi de putin ranit.Pot spune ca am avut noroc si ii multumesc si acuma lui Dumnezeu ca mi-a dat putere sa evit impactul frontal ..Asta a fost cea mai neagra zi din viata mea.

Sa va explic pe scurt cum sa produs nefericita intamplare :unsure: ..Tocmai ce am schimbat cauciucurile si am plecat la drum sa verific , sa nu am joc in volan..Si la iesire din oras drum bun , din fata pe partea stanga nu venea nici -o masina .Iar in fata mea erau 3 masini care se deplasau pe acelas sens de mers . Prima masina care forma mica coloana era Golful...care avea initiativa sa vireze stanga .Deoarece nu am abservat semnalizarea Golfului cu intentia de a vira stanga (slaba vizibilitate deoarece aveam si celelalte masini in fata toate erau in miscare ). Am semnalizat intrarea in depasire ,am prins viteza ,am trecut de prima masina iar in secunda urmatoare imi apare Golful in fata .A franat brusc ,am tras de volan stanga ..Dupa care a urmat nefericitul moment (impactul ).Golful l-am intors cu botul in partea opusa ca si cum ar fivrut sa vireze dreapta, iar eu am devenit cum se mai zice (pasager)am pierdut controlul masini ma deviat in partea stanga unde trecut peste o bordura ce are inaltimea de aprox 30 de cm .De la bordura acea am infundatura de la pragul stang :) .Masina a mai mers pe frana aprox 20 de metri pana cand am ajuns instantaneu inapoi pe asfalt , pe sensul opus .Sincer am rasuflat foarte usurat sa aflu ca nimeni nu este catusi de putin ranit.Pot spune ca am avut noroc si ii multumesc si acuma lui Dumnezeu ca mi-a dat putere sa evit impactul frontal ..Asta a fost cea mai neagra zi din viata mea.

De vopsitorie nu trebuie sa te stresezi prea mult, mai ales ca esti din TM...

Am auzit ca e o firma care se pricepe la vopsit...sunt singurii din TM care vopsesc pe baza de apa.

Se numeste Coco Design, cred ca ii gasesti pe str. 1848 prin Giroc pe undeva...

Da un gugl si gasesti mai multe...

Important ar fi sa nu te lase inima la "merge si asa"...compromisurile la calitate inseamna bani multi aruncati aiurea, acum sau mai tarziu.

Sorry pt masina ta, crede-ma ca inteleg ce simti, mai ales ca am vazut ce happy erai cand ai prezentat-o...

Bafta multa!

• 4 weeks later...

Salut, reparatia este in stadiul urmator .Eu sunt plecat din tara ,si datorita faptului ca sunt foarte ocupat la locul de munca , nu cred ca voi ajunge acasa mai devreme de lunile , septembrie -octombrie :) p Un concediu de cel putin 2 saptamani cam cat ,ar dura reparatia nu reusesc sa scot..Si cum beleau sa intamplat chiar cu 3 zile inainte sa plec, masina sta si ma asteapta in garaj <_< Asa ca am tot timpul din lume sa adun piesele si sa-o fac cum se cade.

''Cu musca pe caciula '' am picat EU ,depasire pe linie continua .....etc...

Nici nu sti ce dor imi este masina ,era visul meu de mult timp , asa m-am atasat de masina cat am fost acasa ,nu am mers pe jos nici pana la magazin ...Cand trebuia sa ma urc in masina sa plec la un drum mai lung ,ma cuprindea asa o bucurie '' .....

Apropo azi am fost la un circuit de Karting si m-am dat cu un Kart de 360cc, dupa experienta asta clar,masina mea va primi suspensie sport ,nu zic ca se va comporta ca un Kart ,dar ma refer ca idee ce feeling ai ,cand stai lipit de asfalt.....Intelegi ce vreau sa zic :bashwall:

Pe portiunea respectiva de sosea ,era marcajul cu linie continua dubla si respectiv doua benzi pe sens ,el a virat corect spre benzinaria care se afla in partea stanga .In locul acela pe o portiune de sa zic 20 -30 metri in fata benzinariei este marcata soseaua cu linie discontinua special pentru a intra in benzinarie ,dupa care linia continua dubla revine inca aprox 100m dupa care intri pe drumul European pe care puteam depasi fara probleme.....

Iar pe partea dreapta nu puteam depasi, doarece se ingusta drumul fix in locul acela :) Plus ca pana am ajuns in fata Golfului am mai depasit ,celalte 2 masini care incetinisera in spatele lui ... <_< Deci clar nici nu se pune problema eu sunt impacat cu ideea ca vina este numai a mea ...Acuma culeg roadele ,catorva secunde de inconstienta din partea mea .....