Jump to content

e34td

roger

Recommended Posts

Un bun prieten de al meu a avut un 524td din 89.Pe cuvant ca desi nu imi place dieselu,masina aia era grozava.Si motoru diesel vechi de BMW are un zumzait asa de frumos fata de VW TDI,si era destul de elastic pentru cati cai avea.

• 3 weeks later...
Am avut 7 ani aceasta masina un 524tds din 89 cu cutie automata,a fost o masina bunicica dar mia facut mari probleme...e adevarat am facut peste 250 de mii de kilometri cu ea viteza maxima atinsa 210km/h ,ca sunet e un Bmw pur mai putin la relanti,dar turata se auzea mai frumos ca multe benzinare mai noi de la alte marci,problema e ca i se fisureaza chiulasa la 80-100 de mii de kilometrii....stiu f multe despre aceasta masina,intreaba mai exact ...oricum dupa 7 ani de tras de ea am dat-o la schimb cu un e34 535i din 91 cu kit aerodinamik de M5 :blink: dar asta e o alta poveste

nu mai am actele de la masina dar cred ca stiu ce masina am avut timp de 7 ani....adusa din olanda in actele originale era tds banuesc ca era un model"S"pecial cutie automata diferential autoblocan trapa bancheta din spate rabatabila asimetric etc....dar whatever........nu asta e important aici...... :blink:

nu mai am actele de la masina dar cred ca stiu ce masina am avut timp de 7 ani....adusa din olanda in actele originale era tds banuesc ca era un model"S"pecial cutie automata diferential autoblocan trapa bancheta din spate rabatabila asimetric etc....dar whatever........nu asta e important aici...... :blink:

9458[/snapback]

"S" nu vine de la Special.Vrea sa zica ca e motor cu 24 de valve ca si de exmplu 318iS care si el are 4 valve pe cilindru,Sport cred ca inseamna.

Nu exista 524TDS,numai 525TDS de 143 de cai.

vrei neaparat sa te contrazici?o sa caut actele originale si o sa postez poza cu ele....nu trebuie sa te iei neaparat dupa ce gasesti pe net..sint f multe masini pe comanda facute si care nu le gasesti in cataloguri de masini.....sau facute pt SUA etc...

9488[/snapback]

Daca ai actele as fi curios sa vad si eu deoarece nu exista asa ceva la BMW(oficial).

Iar daca nu exista nu poti sa comanzi piese.

masina am  dat-o la schimb in august 2004 pe un 535i in Brasov eu fiin d la Bucuresti,voi incerca sa iau legatura sa fac rost de acte,cu piese intradevar am avut probleme,negasindumile in baza de date (cu trapa am avut probleme)

9490[/snapback]

Nu ai de ce sa te iei dupa acte pentru ca sunt facute de RAR-ul roman,care sunt niste idioti.E posibil sa fie o greseala din partea lor.Mie de exemplu,s-au gasit dupa o gramada de ani,sa imi reomologheze masina pentru ca aia care au inmatriculat-o la RAR Buc.,atunci cand a intrat in tara,au scris tipul motorului M30-B30.Iar astia de RAR VALCEA s-au gasit ei inteligenti sa imi mai bage rubrica in cartea de indentitate si sa scrie tipul motorului 356KA si sa o reomologheze.Acuma se uita unu in carte care vrea sa ia masina si zice ca am schimbat motoru sau cine stie ce.Si normal ca am mai dat si bani in plus aiurea.

Dar in concluzie nu exista 524TDS cu 115 cai.Motorul de 2.400cmc are alt cod.Daca ai avut 525tds asta e altceva,da nu de 115 cai.

Si 524td e chiar o raritate in SUA,daca nu chiar nici nu ajuns pe acolo.

Edited by wlf

9458[/snapback]

la 7 nu o sa gasesti bancheta rabatabila dar la 5 ce ti se pare asa o noutate??? ca e asimetrica? mie nu mie se pare o noutate. trapa la fel...cutie automatanici macar... mai avea ceva asa special???

la 7 nu o sa gasesti bancheta rabatabila dar la 5 ce ti se pare asa o noutate??? ca e asimetrica? mie nu mie se pare o noutate. trapa la fel...cutie automatanici macar... mai avea ceva asa special???

9635[/snapback]

da trapa era de ursuletz! cind am cautat piese pt ea sau potrivit doar alea de ursuletz....si in actele olandeze scria ca e tds dar recunosc sar putea sa fie o greseala...oricum am dat-o si acum ma bucur de 535i u care-l am dar si la asta m-am dus pe codu motorului in porgramul Autodata si a iesit ca e motor de 635 csi pina in 78.....concluzia: erorile sint posibile...oricum motoru meu actual e bun,nu papa ulei nici in goarna,compresie masurata 12,5 minim necesar in autodata 9-10

• 1 month later...
Am avut 7 ani aceasta masina un 524tds din 89 cu cutie automata,a fost o masina bunicica dar mia facut mari probleme...e adevarat am facut peste 250 de mii de kilometri cu ea viteza maxima atinsa 210km/h ,ca sunet e un Bmw pur mai putin la relanti,dar turata se auzea mai frumos ca multe benzinare mai noi de la alte marci,problema e ca i se fisureaza chiulasa la 80-100 de mii de kilometrii....stiu f multe despre aceasta masina,intreaba mai exact ...oricum dupa 7 ani de tras de ea am dat-o la schimb cu un e34 535i din 91 cu kit  aerodinamik de M5  :) dar asta e o alta poveste

9319[/snapback]

da interesant ce spui tu,dar, a mea e un 525td si nu cred ca seamana nici pe departe la motor sau mai bine zi la stricaciuni... :) ,oricum chiulasa nu era fisurata ci ovalizata. :blink: ,dar se rezolva cu rabdare.

• 2 weeks later...