Jump to content

Recommended Posts

Am tot vrut sa o verific, dar m-am luat cu altele si am tot amanat. Intr-un final am facut-o !

Afirmatii de genul " ai tras juma' de an de masina si acum te-ai gasit sa arunci cu namol in oameni" sunt cam prea adresate asa, direct, ca si cum ne-am cunoaste, ceea ce nu e cazul ! Te-as ruga sa tii cont ca nu ne cunoastem si ar fi mai bine sa ne respectam si sa te exprimi civilizat si fara aere !

1. Tras juma' de an de masina inseamna mers dimineata spre birou si dupa-masa spre casa, in ambele cazuri bara la bara, fara urcat in turatii sau alte prostii ! Daca tie ti se pare normal ca, in ritmul asta de mers, o masina consuma, asa dintr-o data, 3 litri de ulei la 10.000 km iar la el nu a consumat, inseamna ca gresesc eu.

2. Cine ti-a spus tie ca eu cumpar masini avand ca si criteriu de selectie km din bord, nicidecum starea lor ????? In proportie de 90% as fi cumparat masina si daca-mi spunea km reali. Asta-i si reprosez, ca stia si nu mi-a spus si ca trebuia sa fie alegerea mea, nicidecum sa-mi fie influentata !

3. Eu sunt un om foarte corect, pe departe de a fi ipocrit, intotdeauna am dat Cezarului ce-i al Cezarului, de aceea spun ca,per total, masina a fost intretinuta de el, chiar nu am nimic de comentat. Ce-i reprosez am scris mai sus !

3. Am scris de 2 ori in post-ul anterior ca vina e numai a mea. Vrei sa mai scriu de inca 2 ori, sa intelegi si tu ca sunt constient cui ii apartine vina ?

Edited by MihaiC

Paranoic sau nu, am scris doar ce s-a intamplat si cum am interpretat eu. Fiecare e liber sa judece asa cum crede de cuviinta si sa traga propriile concluzii !

Chiar si de la un prost, daca esti atat de intelept incat sa-l asculti, tot ai ceva de invatat. Poate ca e valabil si in cazul unui paranoic...

Tranzactii cinstite va urez tuturor, ma retrag de aici, mi-am facut datoria si am postat la user review cat de clar si pe intelesul tuturor am putut eu. Mai mult de atat nu am ce zice si chiar nu are rost sa ma apuc sa comentez reactiile fiecaruia. Asa cum am scris si mai sus, fiecare are dreptul la propria opinie iar eu nu sunt nici pe departe vreun Titu Maiorescu, sa pot face analiza pe text !

Edited by MihaiC

Deocamdata am schimbat uleiul, am facut 2.000 km si nu a mai consumat deloc. Daca ar fi terminat ar da fum peste tot, in orice situatie. Nu da deloc !

exista posibilitatea ca uleiul sa "dispara" in momentul in care isi pierde proprietatile...poate pentru unii este o aberatie insa eu am patit-o....cu castrol made in romania dupa 6500 de km la un golf 5 m-am trezit cu uleiul pe minim....i-am schimbat uleiul (mobil1) iar acum dupa aproximativ 7000 de km totul este la normal....

mihaic- imi place cum ti-ai expus punctul de vedere (foarte civilizat) insa cred ca principala ta suparare ar trebui sa fie consumul de ulei nu daca au fost sau nu km dati inapoi....ai spus ca ai facut 2000 de km de la schimbarea uleiului si nu ti-a mai luat niciun gram de ulei...eu zic sa verifici si dupa 7000 de km (sa zicem) si vezi cum sta treaba...daca totul este normal atunci cred ca nu ti-ai luat teapa si doar te-a luat gura pe dinainte aducand acuzatii nefondate lui trafic2k....eu sincer sper ca uleiul folosit a fost de o foarte proasta calitate iar motorul este ok.....in situatia asta trebuie sa-i ceri scuze colegului si sa iesiti la o bere :twoup:...iar daca intr-un final masina iti va consuma tot 3 litrii de ulei atunci colegul in cauza ti-a dat de lucru :)

Edited by zeky

Cand am aflat de km reali, i-am trimis mesaj privat. A intrat pe forum, stiu fiindca m-am tot uitat la profilul lui iar la un moment dat s-a trecut pe invisible. Mi-a raspuns la mesaj dupa aproape 2 saptamani, spunandu-mi ca sunt nebun si a inceput sa scrie si pe forum ce ati vazut si voi. Nu stiu daca sunt asa de nefondate acuzatiile avand in vedere la cat timp mi-a dat el replica la mesaj. Eu, sa fiu acuzat de masluire km, l-as fi sunat in secunda 2, nu mai asteptam sa trimit niciun mesaj, cu atat mai putin sa trimit mesaj dupa mai bine de o saptamana, in conditiile in care intrasem pe forum in tot timpul asta. In fine, poate asa gandesc doar eu.

Corect, atata timp cat masina arata foarte bine, merge foarte bine, a fost ingrijita, in momentul asta chiar nu ma intereseaza km. Am bagat Motul si sper sa se fi rezolvat si cu consumul de ulei. Sunt optimist, avand in vedere ca in 2.000 km nu a consumat niciun gram. Cu uleiul BMW, as fi completat vreo 300 ml pana acum.

exista posibilitatea ca uleiul sa "dispara" in momentul in care isi pierde proprietatile...poate pentru unii este o aberatie insa eu am patit-o....cu castrol made in romania dupa 6500 de km la un golf 5 m-am trezit cu uleiul pe minim....i-am schimbat uleiul (mobil1) iar acum dupa aproximativ 7000 de km totul este la normal....

La fel am patit si eu la 318i cu un schimb de ulei castrol BMW. Cu Mobil1 s-a rezolvat problema. Ulterior am revenit la castrol si a fost ok.

Probabil am prins un lot mai "romanesc".

@MihaiC: Tind sa cred ca motorul e ok. Ramane de vazut dupa ce mai faci ceva km.

Kilometrajul masinii nu are importanta atat timp cat masina functioneaza bine.

LE. Forumul nu ofera "garantie" masinilor userilor activi. Orice masina cumparata de pe forum trebuie verificata la un service specializat inainte de cumparare.

Vina e a celui care o cumpara si nu o verifica inainte.

Kilometrii nu au importanta daca masina merge bine, dar asta este valabil DOAR in conditiile in care NU s-a umblat la kilometraj.

Daca s-a umblat nu mai este deloc in regula!

In ceea ce priveste vina, este iarasi discutabil. De fapt nu prea e deloc discutabil :twoup: .

Asa putem zice ca daca ti se fura oglinzile vina e a ta, deoarece nu le-ai demontat sau nu ai dormit in masina sa le pazesti. Si daca-ti da unul in cap pe strada, tot tu esti de vina, ca nu te-ai apucat de karate de mic copil.

Poti sa iei teapa cu orice chestie, de la telefon la frigider, de la masina la vila, toate pot avea vicii ascunse, insa niciodata nu se considera ca este vina cumparatorului.

Eu sunt pictor, nu ma pricep la tehnica, cum as putea eu verifica viciile ascunse la o masina? Multi nici nu se gandesc ca se poate modifica kilometrajul, asa ca nici nu le trece prin cap sa verifice daca s-a umblat sau nu la el.

10.000 km = 3l

5.000 km = 1.5 l

2500 km = 750 grame

eu cred ca trebuia sa completezi cu 600 de grame pana acum in 2000 de km nu cu 300 de grame...este o diferenta dubla totusi :twoup:

sper sa nu-ti mai consume ulei deloc..

Ai dreptate, nu am calculat corect.

Ms frumos pentru urari.

@paul, vina am ca nu am verificat. La km s-a umblat 100%. Eu il banuiesc pe el si v-am explicat chiar si azi de ce cred asta !

Edited by MihaiC

10.000 km = 3l

5.000 km = 1.5 l

2500 km = 750 grame

eu cred ca trebuia sa completezi cu 600 de grame pana acum in 2000 de km nu cu 300 de grame...este o diferenta dubla totusi :twoup:

Ms frumos pentru urari.

@paul, vina am ca nu am verificat. La km s-a umblat 100%. Eu il banuiesc pe el si v-am explicat chiar si azi de ce cred asta !

Altceva mai bun nu am de facut decat sa dau km inapoi. De parca castigi ceva din chestia asta....

Asa cum am scris mai sus, in momentul in care am aflat, ti-am trimis pm. Ai intrat in fiecare zi pe forum, dar mi-ai raspuns aproape dupa 2 saptamani. Orice om care nu se simte cu musca pe caciula, zic eu, ar raspunde imediat unei astfel de acuzatii si ar incerca sa lamureasca situatia, nicidecum dupa 2 saptamani si in felul in care ai facut-o tu, ca sunt paranoic, ca sunt nu-stiu-cum, etc. Am spus de vreo 3 ori pana acum ca nu-ti voi mai raspunde si mi-am incalcat cuvantul de fiecare data. De acum inainte, chiar nu o voi mai face. Imi insulti inteligenta cu toate afirmatiile si scuzele tale !

Pai am zis dar nu am respectat. De data asta intentionez sa nu-l mai bag in seama. Eu nu vreau sa intind nicio belea, am vrut doar sa stie si ceilalti ce s-a intamplat astfel incat sa traga propriile concluzii.

Oricum, eu stiu cel mai bine cum a decurs totul, de la cumparare si pana in prezent si sunt 100% convins ca el a dat km inapoi.

Ai tras o juma de an pe masina si acum te trezesti sa arunci cu namol in oameni. In mod normal dupa ce cumperi o masina te duci si-i faci o verificare pt tine, sa stii ce ai luat, dar nici asta nu ai facut. Nu vreau sa-i iau apararea niciunuia, dar trafic2k poate chiar n-a stiut, iar vina este numai a ta ca nu ai mers sa o verifici + ca eu unul cumpar o masina pt cum arata si cum a fost intretinuta nu pentru km din bord. Poate toti avem km dati inapoi la masini si nu stim, asta nu inseamna ca suntem tepari ci ca am fost noi tepuiti.

Si sa stii ca si "nemtii" au inceput sa dea masinile inapoi.

Nu vreau sa comentez afirmatia cu jumatate de an de tras.

Nici faptul ca "Poate toti avem km dati inapoi la masini si nu stim".

Dar nu pot sa ma abtin cand vad : "Si sa stii ca si "nemtii" au inceput sa dea masinile inapoi."

Te contrazic, stimabile, nemtii nemti nu dau km inapoi, poate turcii si/sau alte natzii care mai sunt pe la ei si se ocupa cu asta, avand parcurile lor auto. Am fost intr-un astfel de parc si nici n-am vrut sa ma gandesc sa iau vreo masina de acolo.

Nemtii nemti nu dau km inapoi, la ei puscarie asta, dar asta stii si tu prea bine cred.

10.000 km = 3l

5.000 km = 1.5 l

2500 km = 750 grame

Ms frumos pentru urari.

Altceva mai bun nu am de facut decat sa dau km inapoi. De parca castigi ceva din chestia asta....

Ia uitati-l pe inocentul inocentilor :) Pai dragutule, bineinteles ca ai numai de castigat din chestia asta. Ca majoritatea habar n-au ca o masina adusa din Germania are facuti in mod normal cam 30 000, 40 000 sau 50 000 km / an. Asta in conditii normale.

Eu am fost in targ in autovit cu o masina foarte frumoasa, deosebita (trapa, piele crem, neagra, jante, etc) un bmw 320d, cu o vechime de 4 ani, 170 000 km si toti o admirau, dupa care, cand auzeau cati km are plecau dezamagiti ca are multi. Desigur, vina nu e a ta ca i-ai dat inapoi. Vina e a lui ca n-a verificat. Si eu cand o sa-mi vand masina, clar ca o sa dau km inapoi si recunosc asta. Lumea e plina de naivi, ca sa nu le zic altfel, care vor ca masina sa fie plina de optiuni, km cat mai putini si pret cat mai mic. Asa ceva n-ai sa gasesti niciodata.

De asta, eu voi da km inapoi la fel cum i-ai dat si tu si nu te acuz de asta. Daca masina avea si alte probleme, e urat atunci, dar nu e treaba mea.

Insa nu face pe inocentul spunand ca n-ai fi avut nimic de castigat daca dadeai km inapoi :) Eu daca aveam atunci 112 000 km in loc de 170 000, cred ca o vindeam direct in acea zi :(

Dar nu pot sa ma abtin cand vad : "Si sa stii ca si "nemtii" au inceput sa dea masinile inapoi."

Te contrazic, stimabile, nemtii nemti nu dau km inapoi, poate turcii si/sau alte natzii care mai sunt pe la ei si se ocupa cu asta, avand parcurile lor auto. Am fost intr-un astfel de parc si nici n-am vrut sa ma gandesc sa iau vreo masina de acolo.

Nemtii nemti nu dau km inapoi, la ei puscarie asta, dar asta stii si tu prea bine cred.

Te arunci ca fata mare la maritat, inainte citeste cu atentie si apoi comenteaza, stimabile. Am pus intre ghilimele NEMTII !!!

Te arunci ca fata mare la maritat, inainte citeste cu atentie si apoi comenteaza, stimabile. Am pus intre ghilimele NEMTII !!!

Ma gandeam eu ca de asta ai pus in paranteza, onorabile :twoup:

Credeti ce vreti ! Nu pierd timpul dand explicatii pentru o masina vanduta acum 7 luni !

.

Bine bine, da ia mai zi-ne cum e aia cu "Altceva mai bun nu am de facut decat sa dau km inapoi. De parca castigi ceva din chestia asta...." :)

Puteai sa o vinzi si acum 7 ani, nu are nicio importanta si nicio relevanta ! Cat de impertinent si arogant poti sa fi daca esti in stare sa faci o asemenea afirmatie !!! Si acum 100 ani daca o vindeai si dadeai km inapoi, tot inducere in eroare si pacaleala s-ar fi numit !

Oricum, stai linistit, nu ti-am cerut sa dai nicio socoteala, nici nu vreau si nici nu ai fi in stare sau capabil de asa ceva ! Nu ai coloana vertebrala, nu stii ce inseamna sa-ti asumi un lucru facut ! Am vrut doar sa-i atentionez pe colegii care vor sa stie cu ce se ocupa unii membri, nu vreau absolut nimic de la tine !

Ma rog, am totusi incredere ca mai sunt si membri de calitate pe forum si am toata increderea in judecata lor ! Sunt convins ca, citind posturile mele, plus raspunsurile tale, isi vor da seama care, ce fel de om e !

Edited by MihaiC

fapta este comisa si de unul si de celalalt,inainte de a cumpara o masina tre sa belesti ochii bine,idee mea este alta:nu conteaza f mult nr de km,din moment ce motorul este ok din pct de vedere tehnic,eu am avut un e36 cu 650000 km si mergea in parametrii normali,iar dak nr de km sunt dati inapoi,acest lucru pt tine este un "avantaj" la un accident dak ai km putini iei mai multi bani,deci eu nu vreau sa deranjez pe nimeni.in mare parte ĂŽi dau dreptate cumparatorului,dar il invinovatesc pt k nu s-a dus sa faca un test inainte