Jump to content

boxe e 46

Recommended Posts

Am tot citit pe forum despre sistemele audio de pe e 46 si tot nu m-am lamurit. Eu am CD BMW Business cu 6 difuzoare. Poate si pe mine sa ma lamureasca cineva cu niste chestii?

1. Ce dimensiuni au boxele masinii (diametru si adancime) ? Am citit ca ba au 16.5 cm, ba 13 cm (alea de pe spate). Nush ce sa mai cred.....

2. Am vreun amplificator prin masina (portbagaj) ?

Astept lamuriri. 10x anticipat

Edited by cipus

am schimbat eu boxe de e46 si asa este pe fata de 13 pe spate de 16,5 dar atentzie sunt foarte subtiri deci nu merg schimbate cu unele aftermarket decat daca se decupeaza in spatele difuzorului din fata iar in spate nici o problema se pot schimba fara probleme este spatziu

eu unul pentru cresterea performantzelor nu as schimba boxele pentru ca diferentza nu este semnificativa ci mai degraba as opta pt statzie si sub

bafta :blink:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Am luat 2 boxe JBL cs2165 de 165mm pt spate dar nu se potrivesc perfect. Mai ramane spatiu si nu am cum sa le prind in suruburi. Unde gasesc un adaptor pt ele ?

ps: boxele vechi aveau un fel de rama de plastic dar nu se poate desprinde

Am luat 2 boxe JBL cs2165 de 165mm pt spate dar nu se potrivesc perfect. Mai ramane spatiu si nu am cum sa le prind in suruburi. Unde gasesc un adaptor pt ele ?

ps: boxele vechi aveau un fel de rama de plastic dar nu se poate desprinde

98243[/snapback]

ps2 : boxele care le aveam nu erau nokia ci HAES

• 2 months later...
am schimbat eu boxe de e46 si asa este pe fata de 13 pe spate de 16,5 dar atentzie sunt foarte subtiri deci nu merg schimbate cu unele aftermarket decat daca se decupeaza in spatele difuzorului din fata iar in spate nici o problema se pot schimba fara probleme este spatziu

eu unul pentru cresterea performantzelor nu as schimba boxele pentru ca diferentza nu este semnificativa ci mai degraba as opta pt statzie si sub

bafta :blink:

81443[/snapback]

salut...ma gandeam sa imi schimb boxele pe spate ca parca nu prea imi place cum suna...chiar nu merita sa fac asta? (casul e BMW reverse si folosesc emulator FM...dar nu prea aud basul cum trebuie si am impresia ca boxele is devina...)

P.S. e46, 2001

momentan dupa mai multe incercari gandite am auzit la Fake cum se aud boxele din fabrica cu alt casetofon... mult mai bine.. de aceea nevrand sa schimb casetofonul cu unul aftermarket ma gandesc sa pun in spate niste boxe mai performante si statie sa dea in ele.. intrucat casetofonul nu este capabil de mari performante din ce am dedus.. acum ramane sa vedem ce boxe se potrivesc acolo, ce statie ar fii buna, cat costa toata operatia si cum se aude dupa...

ar fii ideal daca am putea unul din noi sa facem acesta proba fara a fii nevoit sa platim produsele decat daca suntem incantati de rezultat dar nu stiu ce magazin din romania ar face asta :blink:

momentan dupa mai multe incercari gandite am auzit la Fake cum se aud boxele din fabrica cu alt casetofon... mult mai bine.. de aceea nevrand sa schimb casetofonul cu unul aftermarket ma gandesc sa pun in spate niste boxe mai performante si statie sa dea in ele.. intrucat casetofonul nu este capabil de mari performante din ce am dedus.. acum ramane sa vedem ce boxe se potrivesc acolo, ce statie ar fii buna, cat costa toata operatia si cum se aude dupa...

ar fii ideal daca am putea unul din noi sa facem acesta proba fara a fii nevoit sa platim produsele decat daca suntem incantati de rezultat dar nu stiu ce magazin din romania ar face asta :blink:

121471[/snapback]

A facut deja "CrissXL" :)

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=3173&st=20

salut...ma gandeam sa imi schimb boxele pe spate ca parca nu prea imi place cum suna...chiar nu merita sa fac asta? (casul e BMW reverse si folosesc emulator FM...dar nu prea aud basul cum trebuie si am impresia ca boxele is devina...)

P.S. e46, 2001

121347[/snapback]

Am si eu tot E46 si aveam casetofonul reverse...se auzea urat rau de tot..apoi am cumparat un mp3 player Blaupunkt si vreau sa zic ca se aude super beton...NU sunt boxele de vina..toata lumea stie ca de vina sunt casetofoanele...schimba-l si atunci sa vezi diferentza de sunet...recomand doar un woofer si statie in plus...mai mult de atat nu se merita.

@fbuzila boxele spate le pui pe statie sau tot la casetofon? ca daca le pui tot la casetofon nu cred ca fie mare diferenta..

121619[/snapback]

:blink:

mersi de sfat...acuma le-am pus (am luat ceva pioneer) si exista un pic de diferentza....nu prea mare intradevar...

daca o sa pun statie de unde iau semnalul de intrare la statie? din boxele spate?

Am si eu tot E46 si aveam casetofonul reverse...se auzea urat rau de tot..apoi am cumparat un mp3 player Blaupunkt si vreau sa zic ca se aude super beton...NU sunt boxele de vina..toata lumea stie ca de vina sunt casetofoanele...schimba-l si atunci sa vezi diferentza de sunet...recomand doar un woofer si statie in plus...mai mult de atat nu se merita.

121501[/snapback]

Iti dau dreptate ca un mp3 are face diferentza...dar nu vreau sa imi stric linia bordului, nici macar cu masca ai de plastic care am tot vazut-o.

Iar un mp3 original e cam scump...

Oricum azi mi-am cumparat si caseta-adaptor, cea mai scumpa gasita la ElectroWorld (10 Euro :)) cu mufa stereo aurita (habar nu am daca conteaza, dar ei asa zic)

Si vreau sa zic ca se aude muuult mai bine decat cu FM...inainte pe e36 aveam un mp3 pioneer si boxe la fel si nu prea e diferentza mare.

Iar concluzia finala e ca FM-ul Belkin sucks !!!

Apropo nu vrea nimeni sa il cumpere? :)...poate e bun dar nu e bun radio-ul meu. :blink:

uitasem ce e mai important:

ma dispera firul care iese din caseta :blink:

ma gandesc sa desfac casul si sa scut cumva firul prin spatele lui si pe undeva pe sub bord...sa las un pic numai cat sa pot scoate caseta sa mai curat capul casului...

O mai facut cineva asa ceva? Oare e realizabil fara sa gauresc casul? :)

pai cu ce te deranjeaza ? si eu am avut la E34 caseta adaptos si un mp3 player cat o bricheta...le tineam in scrumiera :blink:(nu sunt fumator) si firul care ramanea l-am impaturit si prins cu o clema .decat sa te complici inutil cu gauri :) mai bine lasi asa.

pai cu ce te deranjeaza ? si eu am avut la E34 caseta adaptos si un mp3 player cat o bricheta...le tineam in scrumiera :blink:(nu sunt fumator) si firul care ramanea l-am impaturit si prins cu o clema .decat sa te complici inutil cu gauri :) mai bine lasi asa.

121710[/snapback]

pai si eu tot in scrumiera il tin ca am USB stick....ma gandeam eu asa daca o mai facut cineva "tampenia" asta...sa numai iasa cablul prin fatza :) ... parca ar iesi mai frumos pe dedesubt de undeva....asta pana i se lipeste la loc "firul" lui wlf cu mp3-uri BMW din ungaria....daca se mai intoarce vreodata de unde o sa plece :)

Iti dau dreptate ca un mp3 are face diferentza...dar nu vreau sa imi stric linia bordului, nici macar cu masca ai de plastic care am tot vazut-o.

Iar un mp3 original e cam scump...

Oricum azi mi-am cumparat si caseta-adaptor, cea mai scumpa gasita la ElectroWorld (10 Euro :)) cu mufa stereo aurita (habar nu am daca conteaza, dar ei asa zic)

Si vreau sa zic ca se aude muuult mai bine decat cu FM...inainte pe e36 aveam un mp3 pioneer si boxe la fel si nu prea e diferentza mare.

Iar concluzia finala e ca FM-ul Belkin sucks !!!

Apropo nu vrea nimeni sa il cumpere? :)...poate e bun dar nu e bun radio-ul meu. :blink:

121678[/snapback]

Nu e foarte scump..eu am dat pe mp3 player Blaupunkt 100 euro plus instalare. Oricum vreau sa zic ca acum nici nu-mi mai schimb boxele, astept sa-mi mai vina un woofer cu statie, tot Blaupunkt si gata o sa am super "zgomot" im masina..bine ca ti-ai rezolvat si tu problema :)

Nu e foarte scump..eu am dat pe mp3 player Blaupunkt 100 euro plus instalare. Oricum vreau sa zic ca acum nici nu-mi mai schimb boxele, astept sa-mi mai vina un woofer cu statie, tot Blaupunkt si gata o sa am super "zgomot" im masina..bine ca ti-ai rezolvat si tu problema :blink:

121742[/snapback]

ma refeream la CD-ul(cred ca au si mp3) ala original facut de BMW (pentru BMW de fapt)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...074&hg=65&fg=05

ca unul after-market imi strica linia bordului si asa ceva e inaceptabil....mai bine stau cu fire iesite din caseta :)

pune de proba boxele din spate pe statie si zi-mi si mie cum se aud.. asta daca vrei, bineinteles... oricum conteaza si ce boxe ti-ai luat..

121829[/snapback]

uite astea le-am luat:

http://www.pioneerelectronics.com/pna/v3/p...1219678,00.html

pana o sa imi cumpar si statie mai este...oricum suna mai bine decat alea originale....nu cu mult mai bine, recunosc...

au doar 30W putere nominala.. nu cred ca ai facut cea mai buna alegere...

122052[/snapback]

pai a fost o solutie pe moment...si oricum la casul original ce puteam sa pun? ca daca puneam de 100 imi trebuia si statie...si alti bani alta distractie...cand o sa schimb iau tot...inclusiv mp3 player original care cred ca e enorm de scump :blink: