Jump to content

Folie.Auto.Omologata.Rar

bACLAVA

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

<_< Totusi daca te hotarasti sa iti pui folie incearca sa o pui la cineva care nu demonteaza fetele de la usi,recomandarea mea pentru ca sunt nervos foc si o sa ma duc cu scandal azi peste aia care mi-au montat foliile :)

pe langa faptul sa mi-au pierdut un plastic de la bancheta din spate in momentul in care mi le-au montat (bineinteles ca au zis cretinii ca nu il aveam cand am dus masina) de aseara a inceput sa imi scartie geamul de la sofer si sa se blocheze....de asta imi era cel mai frica in momentul in care m-am hotarat sa imi pun folii,ordinari de oameni nici sa monteze niste fete de usa la loc nu au putut !

recomandari lectura de specialitate...

Folii de protectie geamuri

In Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din Romania si anume:

- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.

extras din RAR

@ X X L ai uitat sa extragi si un paragraf in care se spunea " in cazul in care autoturismul are oglinzi retrovizoare in ambele parti(stanga si dreapta ) geamurile nu se mai considera geamuri importante in vizibilitatea soferului si nu mai sunt impuse limite de transparenta pt pentru luneta si geamurile laterale.

Folii de protectie geamuri

In Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR 7, sunt specificate conditiile de vizibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca un autovehicul ce circula pe drumurile publice din Romania si anume:

- autovehicule trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau in conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificarile ulterioare, avand transparenta de min.75% pentru parbriz si min.70% pentru luneta si geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementari, marca care trebuie sa existe pe geamuri, atesta faptul ca initial acestea au avut transparenta de min. 75% pentru parbriz si min. 70% pentru luneta si geamurile laterale.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.

pai e scrisa si chestia asta.. <_< gen..

Edited by aeerdna

Eu nu mai inteleg nimic... desi expert detailing zice ca pe fata nu ai voie decat cel mult 70-72%, tot pe site-ul lor se mandresc cu un Maybach la care cica au fost onorati sa lucreze, dar cu folii pe fata de cel putin 25%!!! Adica pe barba ta ei iti pun cat vrei? Halal.... si se mai dau mari deontologi... ca tot e la moda cuvantul....

mie nu mi se pare exagerat. sunt unii clienti care probabil nu circula in romania cu masina respectiva, sau da, or merge pe barba lor. de ce ar trebui sa le pese celor de la exp.det? doar nu-si asuma responsabilitatea in cazul unei confruntari cu politia pentru astia..

Eu nu mai inteleg nimic... desi expert detailing zice ca pe fata nu ai voie decat cel mult 70-72%, tot pe site-ul lor se mandresc cu un Maybach la care cica au fost onorati sa lucreze, dar cu folii pe fata de cel putin 25%!!! Adica pe barba ta ei iti pun cat vrei? Halal.... si se mai dau mari deontologi... ca tot e la moda cuvantul....

ce tare esti! pai ce daca unul iese cu toporul pe strada si face macel, il iei p-ala care i-a vandut toporul? <_<

ce tare esti! pai ce daca unul iese cu toporul pe strada si face macel, il iei p-ala care i-a vandut toporul? :)

Scuza-ma.... dar ce tare esti tu!!! Pai aia se lauda ca pun folii LEGALE .... Daca ei pun folii legale, atunci nu au voie sa puna pe fata decat 75% sau ceva de genul.... or in poza aia cu maybach-ul parea de 25%.... Adica au montat ceva ilegal cu bunastiinta si mai si se lauda cu asta... Asta e problema... Nu stiu daca masina urma sa circule in Romania, iar caracterele numerelor pareau de Germania.... se vedea un 7 la urma... E posibil sa fi fost pentru afara, desi celelalte erau toate pentru RO...

Iar off topic... tu compari asta cu vanzarea unui topor? (BTW toporul nu e ilegal).... <_< Modul in care este el utilizat poate fi intr-adevar ilegal...

ce tare esti! pai ce daca unul iese cu toporul pe strada si face macel, il iei p-ala care i-a vandut toporul? :)

Scuza-ma.... dar ce tare esti tu!!! Pai aia se lauda ca pun folii LEGALE .... Daca ei pun folii legale, atunci nu au voie sa puna pe fata decat 75% sau ceva de genul.... or in poza aia cu maybach-ul parea de 25%.... Adica au montat ceva ilegal cu bunastiinta si mai si se lauda cu asta... Asta e problema... Nu stiu daca masina urma sa circule in Romania, iar caracterele numerelor pareau de Germania.... se vedea un 7 la urma... E posibil sa fi fost pentru afara, desi celelalte erau toate pentru RO...

Iar off topic... tu compari asta cu vanzarea unui topor? (BTW toporul nu e ilegal).... <_< Modul in care este el utilizat poate fi intr-adevar ilegal...

asta vreau sa zic si eu. nu montarea foliei e ilegala ci utilizarea ei.

asta vreau sa zic si eu. nu montarea foliei e ilegala ci utilizarea ei.

Cred ca am inteles amandoi ideea de baza, dar nu prea stim sa ne exprimam... Pentru mine, montarea foliei de catre o firma presupune implicit utilizarea, ca doar n-o sa stau sa ma uit pe geam doar cand am geamul jos ca sa nu fie concret o utilizare... Iar firma e constienta ca din momentul montarii incepe practic utilizarea ei... inclusiv la plecarea din incinta ei, daca nu e luata in carca sau pe alta masina...

Enigma pentru mine e de ce o firma care comercializeaza ceva legal posteaza o reclama (showroom) in care un serviciu prestat de sine poate fi interpretat ca ilegal de chitibusari ca mine... Ca cineva e de acord sau solicita un serviciu ilegal e altceva si daca il si primeste, e cu totul alta poveste ... Scuze ca m-am intins aiurea...

Pt baronu25 ... E ilegal sa-si monteze cineva singur foliile daca nu o face in cadrul legii, cum insinuai tu... - foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate, citat din Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor - RNTR7... (e si mai sus postat de XXL) . In mod normal discutia cu exemple de genul asta s-ar incheia aici....

oricum am deviat, ideea de baza e asa: daca ai folie si pe fata si pe spate (inchisa) te cam agata, daca ai doar pe spate sau si pe fata dar deschisa nu se ia nimeni de tine. acum, daca vrea agentul neaparat sa te agate, pun pariu ca si daca nu ai avea folie deloc, ar gasi el ceva.