Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

nu stiu care e46 e m bun 320d(an 2002)150cp,320i(an 2000)150cp

incepator.bmw

Recommended Posts

ideea e ca daca ai diesel esti genul pe economie

Asa as fi zis si eu, dar am observat ca este o impresie d-asta generala (mai ales la fete) cum ca daca-ti iei diesel esti mai "barosan". Probabil din cauza ca e masina mai scumpa? Nush.

Vad ca se tot vorbeste (de bine) de motorul de 2.5i. Chiar asa reusit este? Ca eu am asa un gand ca viitoarea masina sa fie un 320i sau 325i (in cazul in care va fi i). E diferenta asa mare intre cele 2?

Edited by chriss

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

majoritatea nu, da am auzit o faza de la un amic, i-a zis aia , "aa ai bmw da e diesel ce esti chitros? :) )))

daca ai diesel consumi ca bani cat unu cu benzina ... <_< eu fac minim 30 de mii pe an ,cu toate astea tot diesel mi-as lua :bashwall:

Edited by POIUYT

Pai la 30.000km/an, daca sunt facuti EXCLUSIV in Romania, diferenta de bani pentru combustibil nu cred ca sare de 600 euro. Daca mai ai si o autostrada si cateva rute neaglomerate...ajungi cam la 400-500 euro diferenta.

Problema cu deteriorarea prematura a turbosuflantei exista preponderent la E46. Alte serii si/sau alti producatori...au alte probleme <_< De electronica, de motor, etc.

Daca erau fiabile turbosuflantele de pe E46...nu cred ca isi mai aveau rost multe discutii.

De ce aproape orice A4 de pe strada este diesel ? :) Cred ca toate Laguna [dupa 2002] vandute in RO cred ca sunt diesel !

Daca VW nu veneau cu FSI si ce mai au ei...uitam ca se mai vand benzinare in afara de BMW :bashwall:

Oricum majoritatea isi iau diesel...ca ''papa mai putin''

numai incercati ma sa va ridicati masinile in slavi...eu am pus topicul asta ca sa vad care e diferenta intre ele...poate m vine vreunu si zice sa imi iau m3 sau nush ce alt bmw....cititi topicul bine si scrieti referitor la el....nu tot felul....si un bmw e46 chiar nu mi se pare ca e o masina cu care sa agati gagici...plus ca eu am o relatie serioasa si tute si fara masina....nu suport genul imi iau masina sa agat fete....aici se vede diferenta....o data ce se uita una la tine ca ai masina e clar ce vrea...decat sa te chinui cu una care se uita la bani mai bine te duci la panarame si gata,daca nu esti in stare sa agati si fete normale

ca un ultim avantaj nu trebuie sa opresti motorul cand tragi de ceva gagica sa vina la o plimbare cu masina.

Si cu asta basta.

ceva gagica asta de care spui tu are fobie la motoarele diesel?

ºi dacã tot tragi de ea ºi În cele din urmã dacã ai reuºit sã o convingi crezi cã sunetul de diesel o va face sã se râzgândeascã? <_<

astea mi se par chestii puerile....Âşi chiar nu cred cĂŁ ĂŁsta e un criteriu ĂŽn comparaĂžia diesel vs benzinar.

dacĂŁ vrei sĂŁ plimbi gagicile de-astea ia-Ăži un ieM3 sau ceva comparativ.

Desi ca nu e prea important ce-i spui la gagica trebuie sa te si auda :) si printre troncaniturile de tractoras e putin mai greu.

Nu trebuia sa va atacati asa tare. Postul de mai sus e o gluma:) (si eu am o relatie de lunga durata dinainte sa-mi iau bmw)

Edited by VrajitoruldinOZ

Desi ca nu e prea important ce-i spui la gagica trebuie sa te si auda :) si printre troncaniturile de tractoras e putin mai greu.

Nu trebuia sa va atacati asa tare. Postul de mai sus e o gluma:) (si eu am o relatie de lunga durata dinainte sa-mi iau bmw)

eu zic cĂŁ te aude cĂŁ e bine antifonat acustic motorul de habitaclu. ÂŞi dacĂŁ tot nu aude vorbeÂşti mai tare <_<

ºi benzinar dacã ai ºi eºti cu o gagicã o sã mergi turat cu el chipurile sã-i arãÞi ce bestie ai sub capotã ºi cred cã face zgomot mai mare decât troncãniturile de tractoraº.

rãmân la pãrerea cã diesel-ul nu rãmâne un impediment pt o plimbare cu o domniºoarã...

eu zic cĂŁ te aude cĂŁ e bine antifonat acustic motorul de habitaclu. ÂŞi dacĂŁ tot nu aude vorbeÂşti mai tare <_<

ºi benzinar dacã ai ºi eºti cu o gagicã o sã mergi turat cu el chipurile sã-i arãÞi ce bestie ai sub capotã ºi cred cã face zgomot mai mare decât troncãniturile de tractoraº.

rãmân la pãrerea cã diesel-ul nu rãmâne un impediment pt o plimbare cu o domniºoarã...

sau cu o doamna maritata;):bashwall:)

Nu cred ca o benzina aspirata poate sa oferta senzatiile unui diesel la aceasi cai putere.Am mers cu cateva masini pe benzina si nu prea imi placeau cum accelerau si in plus de asta consumau destul de mult fata de un diesel.Oriucum se reflecta si in pretul final al masinii diselul fiind mai scump decat benzina.Ce mi-a placut la beznina a fost un Skoda Octavia Rs cu 200cai Tfsi care intradevar fugea de rupea chiar m-a facut unu destul de lejer pe linie drepta si eram cu acceleratia la fund pe la 180km/h . Insa nu intreba de consum :) Am vazut si un filmulet pe net cu Tfsi dasta modificat la 240 cai si consuma pe instant pana la 120Km/H 99% ca nu mai putea sa afiseze <_< Bine acum se ducea acu la kilometraj de ziceai ca mergi cu 1-a.Deci sa recapitulam daca vrei liniute si sa pleci primu de la semafor mai indicata e o benzina iar daca vrei sa mergi linisitit la 180 pe autostrada si sa acelereze calumea in depasiri iei diesel ca te scoti bine de tot si la consum.A si inca ceva cel putin dieselu de Bmw e destul de silentios pe langa alte jucarii, doar pe la relanti poti spune ca te deranjeaza un pic.....in rest se apropie din ce in ce mai mult de benzina;nu vedeti ca prea se mai vand masini cu motoare aspirate ....doar cu compresoare sau cu turbo direct pt ca au un consum mult mai bun.Acum daca tot iei Bmw mai stai la 1.000 euro pentru o turbina......depinde si ce masina prinzi daca are deja peste 200.000 Km totusi mai bine te vad cu o benzina decat cu cun diesel la intretinere.

Un diesel de 130-150 de cai n-are ce sa accelereze dupa 180. Nu o spun din auzite, o spun din experienta. Parerea mea este ca tu nu stii sa conduci o masina fara turbina. Tu astepti sa te bage in scaun ca dieselul. Dar la astea e altfel, pe masura ce creste turatia te trage din ce in ce mai tare. La diesel te baga in scaun si apoi iti zice ca vrea urmatoarea treapta..

Nu de putine ori am auzit fete spunand "vai, ce misto! ti-ai luat bmw! Super! Ah, dar e pe benzina.. Eh, e misto si-asa.."

Tare asta. :)

Probabil ca si Poponet este intrebat:

Ti-ai luat Ferrari? Vai ce tare! E motorina turbo? Nu?! :wub: Trist. :blink: E misto si asa... <_<

:bashwall: :unsure: :blink:

Sa fim seriosi, cele mai multe femei nu au astfel de preferinte.

Edited by Ciupanezu

Problema mea e ca nu am condus e46 de 150 cp sau 136cp pe motorina....pe benzina am condus si imi place,imi place si cum se aude motorul,cum se chinuie el...e o adevarata senzatie,dar mi'as lua motorina pt ca am inteles ca face benzina,are un cuplu mai bun si consuma si mai putin...cat despre turbina daca cade cade frate si gata o schimb...depinde si ce noroc am........ ma refer la motoarele de 2000 cmc fiecare a cate 150cp...dar week viitor astept sa conduc un break al unui pr pe motorina de 150 cp sa vad cum e...

Nu de putine ori am auzit fete spunand "vai, ce misto! ti-ai luat bmw! Super! Ah, dar e pe benzina.. Eh, e misto si-asa.."

Tare asta. :)

Probabil ca si Poponet este intrebat:

Ti-ai luat Ferrari? Vai ce tare! E motorina turbo? Nu?! :wub: Trist. :blink: E misto si asa... <_<

:bashwall: :unsure: :blink:

Sa fim seriosi, cele mai multe femei nu au astfel de preferinte.

:wub:)) tare com............stiti ca majoritatea italienilor merg cu ele pe gaz??si nu se mai plang ca noi...si masinile noi...inclusiv bmwutzurile

Ia-ti 320d de 150 cp, cele de 136 cp n-au common rail si sunt in general prea uzate, nu mai are rost sa cumperi asa ceva pentru ca pretul unui 320d facelift nu este deloc mare.

merci...la asta ma gandeam si eu...dar ma gandeam ca si ala de 136 ar fi bunicel..chiar daca nu sunt asa impacat cu el...eu pe asta vreau sa merg 320 d 150 cp

Un diesel de 130-150 de cai n-are ce sa accelereze dupa 180. Nu o spun din auzite, o spun din experienta. Parerea mea este ca tu nu stii sa conduci o masina fara turbina. Tu astepti sa te bage in scaun ca dieselul. Dar la astea e altfel, pe masura ce creste turatia te trage din ce in ce mai tare. La diesel te baga in scaun si apoi iti zice ca vrea urmatoarea treapta..

La mine merg cu a 5-a pana la 210 si accelereaza de rupe ,iar cu trepta a 6-a merge pana la 220 asa apoi se inmoaie destul de brusc . Ideea e sincer si stiu ca benzina sta mai bine la viteza mare in cat timp prinde 200Km/h.Cat prinde maxim masina e mai putin intersant.

merci...la asta ma gandeam si eu...dar ma gandeam ca si ala de 136 ar fi bunicel..chiar daca nu sunt asa impacat cu el...eu pe asta vreau sa merg 320 d 150 cp

Daca vrei sa cumperi un BMW cat mai ieftin, mai bine renunti.

Cauta o masina in stare cat mai buna, nu una cat mai ieftina.