Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

zgomot (pocnituri) la directie

Recommended Posts

pare sa vina din partea dreapta (pasager), insa se transmite prin fierotanii si nu-mi dau seama exact.

Dimineata si seara nu face, dar la pranz (in zilele calduroase), dupa 15-20 de minute de condus (de obicei in trafic foarte lent), incepe sa pacane si sa paraie la curbe sau la denivelari.

Se aude cam asa:

(nu e filmul meu... dar l-am gasit pe youtube si seamana foarte mult cu sunetele ce le aud la mine la masina)

Masina: e39 520i din '96, sedan, cutie manuala.

Azi am verificat nivelul lichidului de la servodirectie. Nu stiu exact care e nivelul optim, dar pe tubul acela atasat la capacul recipientului de lichid servo, par sa fie doua gradatii. Lichidul era sub gradatia de jos, asa ca am compleatat cu lichid, insa zgomotul nu a disparut.

O sa ajung cu ea la mecanic, desigur, dar chestiile astea se transofrma, de obicei, in incercari de rezolvare a problemei prin schimbarea, pe rand, a pieselor (bucse, brate, etc...). E o metoda costisitoar de diagnosticare a problemei si mi-ar prinde bine un sfat, daca ati trecut si altii prin chestia asta si imi puteti spune care era problema.

Multumesc!

daca se aude ca in poza e de la articulatii .ai un pivot sau un cap de bara uscat(fara vaselina).incearca sa le gresezi cu putin ulei sau cu spray cu vaselina

multumesc pentru idee. Mi se pare ciudat ca face doar cand e cald afara (peste 30de grade) si dupa ce am condus o vreme...

am mai gasit unu asemanator: http://www.youtube.com/watch?v=5VM5C6DE7I0

si mi-am mai adus aminte ceva: am remarcat sunetul imediat dupa ce am schimbat cauciucurile pe fata. Probabil doar o coincidenta, insa ma gandesc daca e posibil sa fii stricat ceva baietii la vulcanizare cand au dat rotile jos.... De exemplu sa fii montat cricul pe vreun brat...

daca se aude ca in poza e de la articulatii .ai un pivot sau un cap de bara uscat(fara vaselina).incearca sa le gresezi cu putin ulei sau cu spray cu vaselina

multumesc pentru idee. Mi se pare ciudat ca face doar cand e cald afara (peste 30de grade) si dupa ce am condus o vreme...

am mai gasit unu asemanator: http://www.youtube.com/watch?v=5VM5C6DE7I0

si mi-am mai adus aminte ceva: am remarcat sunetul imediat dupa ce am schimbat cauciucurile pe fata. Probabil doar o coincidenta, insa ma gandesc daca e posibil sa fii stricat ceva baietii la vulcanizare cand au dat rotile jos.... De exemplu sa fii montat cricul pe vreun brat...

pai cricul unde a fost pus?

poate a pus cricul pe centrul masinii pe bara de directie si e posibil sa o fi indoit si forteaza un cap de bara

pai cricul unde a fost pus?

poate a pus cricul pe centrul masinii pe bara de directie si e posibil sa o fi indoit si forteaza un cap de bara

nu l-a pus pe centru, ca a ridicat-o pe rand. insa cand a ridicat in dreapta, am vazut ca a ridicat-o, a coborat-o si a repozitionat cricul, apoi a ridicat-o iar. Nu am vazut, de unde eram, unde anume a pozitionat cricul (chiar trebuie sa stau cu ochii lipiti de oamenii astia sa vad daca-si fac treaba bine?! :| ), insa acum imi aduc aminte ca era chiar pe partea pasagerului! <_< Deci omul ala sughite acum de-si inghite maru' :) Poate-l injur degeaba :bashwall:

LE: sunti sigur ca de atunci e sunetul. Imi aduc aminte pt ca am ajuns acasa si am verificat daca sunt stranse bine prezoanele.

Edited by cosmin rotaru

Cred ca e bratul superior. Sper sa ajung maine la mecanic. M-am mai linistit, oricum. Ma speriasem sa nu fie din caseta.

Asa se aude cand trag cu mana de brat:

http://www.youtube.com/watch?v=1WJUvIU0mt0

(scuzati calitatea... filmare cu celularu)

In mers se aud mai mult paraituri, ca in filmuletele anterioare.

Edited by cosmin rotaru

Cred ca e bratul superior. Sper sa ajung maine la mecanic. M-am mai linistit, oricum. Ma speriasem sa nu fie din caseta.

Asa se aude cand trag cu mana de brat:

http://www.youtube.com/watch?v=1WJUvIU0mt0

(scuzati calitatea... filmare cu celularu)

In mers se aud mai mult paraituri, ca in filmuletele anterioare.

vezi sa nu fie bucsa de la bascula sau brat cum vrei sa ii spui

vezi sa nu fie bucsa de la bascula sau brat cum vrei sa ii spui

am fost la un mecanic si a fost de acord ca am joc la bascula aia sau cum ii zice, dar a zis ca nu stie daca de la aia aud eu paraiturile, si nu poate sa-si dea seama, pt ca in momentul ala nu facea...

acum plec in concediu urmatoarele doua saptamani. si plec cu ea asa... ce drac sa fac?! asta e...

o sa rezolv cand ma intorc.

merci