Jump to content

Antigel...

Fan de mic

Recommended Posts

Salutare.Pb.mea e urmatoarea:Dupa ce am ms ~2 ore cu masina am oprit pe varful la o trecatoare sa vad eu ce mai e pe sub capota...si m-a mancat undeva sa deschid busonul la antigel ca era mult peste maxim sa il ''aerisesc''putin...si normal ca a curs de numa(aprox.1,5 L)Am lasat-o sa se raceasca...apoi si-a tras in motor antigelul din vas,dar l-a tras pe tot,nu mai era deloc,si am oprit la prima casa si am completat cu ~1,5 L apa de la robinet...si am adus lichidul la nivel...s-a si aerisit si nu a mai scazut.

Chestia e ca vreau sa ii schimb peste vre-o 10-12 zile antigelul tot, si ma gandeam ca daca o sa merg cu ea asa pana o sa schimb antigelul o sa dauneze ceva?Sau sa ma duc sa scot din lichid si sa ii pun cam 700 ml antigel pana o sa merg sa il schimb de tot?

Voi ce pareri aveti?

Pt o faza de genul asta am stat 1 luna cu fata pansata pt ca mi-a sarit apa fierbinte direct in ochi .Si acum am cosmaruri . Am crezut ca nu-mi mai revin vreodata si ca raman un freak !.Asa ca nu mai umblati la vasul ala cand e masina incinsa! Eu unul nu-l mai ating in veci //poate sa ia si foc masina !

Fan de mic, credeam ca sunt singurul care a turnat apa de la robinet! Fiind patit, iti spun eu ce sa faci: FA SCHIMBUL DE LICHID DE RACIRE CAT MAI REPEDE, pune apa distilata si antigel cat mai repede, pentru ca o sa-ti faci praf si garniturile de la circuitul de racire (masina ta e destul de veche) si, cu un dram de...noroc, si pompa de apa. In orice caz, in curand asteapta-te sa-ti scada iar nivelul la lichid si chiar sa inceapa sa-ti fiarba apa.

PS: Myxage, eu am fost mai rapid <_< : am apucat sa pun mana la ochi, ca a tasnit ala doi metri in sus. Am stat doua saptamani parlit pe mana.

Edited by ihearto

Pai ma duc azi sa ii iau antigel si apa distilata si cam in 6 , 7 zile sper sa ii inlocuiesc ''lichidul''ce il am eu acu' in radiator.

Numai ca am de facut un drum de ~250 de km(inapoi spre casa)si sper sa fie ok.

Apropo de Antigel, ceva recomandari?Din ala rosu(...)vreau sa ii pun ca din ala a si avut pana acu.Si parca erau 6,5 L in total,nu?

Salutare.Pb.mea e urmatoarea:Dupa ce am ms ~2 ore cu masina am oprit pe varful la o trecatoare sa vad eu ce mai e pe sub capota...si m-a mancat undeva sa deschid busonul la antigel ca era mult peste maxim sa il ''aerisesc''putin...si normal ca a curs de numa(aprox.1,5 L)Am lasat-o sa se raceasca...apoi si-a tras in motor antigelul din vas,dar l-a tras pe tot,nu mai era deloc,si am oprit la prima casa si am completat cu ~1,5 L apa de la robinet...si am adus lichidul la nivel...s-a si aerisit si nu a mai scazut.Chestia e ca vreau sa ii schimb peste vre-o 10-12 zile antigelul tot, si ma gandeam ca daca o sa merg cu ea asa pana o sa schimb antigelul o sa dauneze ceva?Sau sa ma duc sa scot din lichid si sa ii pun cam 700 ml antigel pana o sa merg sa il schimb de tot?

Voi ce pareri aveti?

pai cand e motorul cald, tu desfaci busonul sa aerisesti instalatia de racire ?????????

nu vrei sa fii mai explicit

cine ce a tras antigelul? stii tu sigur ? ce motor ai pe masina ? ai si tu idee cat lichid iti intra in instalatie ?

si apropo, vezi ca sub radiator ai un robinet, pentru schimbul de antigel.

chiar daca umpli tot vasul de expansiune cu lichid, o sa ai o surpriza, o sa vezi cum elimina surplusul de lichid.

Pai stiam ca la motor de 1.6 intra 6,5 L de antigel+apa(50-50),si vroiam sa imi confirme cineva,si eventual o firma producatoare de antigel care sa nu imi faca probleme...

termina cu tampeniile astea cu antigelul de nu stiu care firma.

antigel concentrat si apa distilata ( 50/50 ) si ai terminat treaba.

la 1,5 - 2 il schimbi si nu ai probleme din cauza lui.

antigel bmw sau castrol.

e recomandat de producator.

dadadadadadadada, nu zic ca nu e bun, sau nu e recomandat de producator, dar sa fim seriosi ? nu zic ca antigelul nu e important, dar nici la modul asta.

asa zice multe producatorul, dar romanul.......stii tu ce zice :)

( eu am antigel de la cumparat de la omv......si in 15.000 km nu am avut probleme )

<_<

Pai asa mai nea'Wind-3er:).Explica-mi si mie putin.

Tu ai tot 316 i E 36?Si cati litri au intrat?~6 L cum ziceam si eu?

da , asa cum ziceai tu.

da, am tot 1.6i-10/1995-peste 240.000 km in bord.

acum sincer nu mai retin, 6 sau 6,5l.

Edited by wind-3er

eu am uitat sa strang bine, bine busonul de la antigel, dupa ~3 ore am ridicat capota sa verific ceva .... am facut stop cardiac cand am vazut ca era balta si curgeau siroaie de antigel ... primul gand care l-am avut a fost ca am spart radiatorul :) am fugit repede la un amic care are un service, s-au uitat baietii ~1 minut la masina , mi-a completat cu apa distilata (cam 1.5l) mi-a strans bine busonul , a suflat cu aer cu presiune si mi-au zis GO :bashwall: .........de atunci nu-mi mai bag nasul pe nicaieri <_<

E recomandat sa mergi pe indicatiile producatorului, motivele sunt multe : masina veche - garnituri vechi - furtune asemenea, nu te zgarci la 100-200 RON pentru ca ulterior poti avea probleme mari si costisitoare, PUNE URGENT ANTIGEL si nu mai merge cu apa, nu ar fi rau sa schimbi si termostatul pentru a evita neplacerile pe timp de vara.

E recomandat sa mergi pe indicatiile producatorului, motivele sunt multe : masina veche - garnituri vechi - furtune asemenea, nu te zgarci la 100-200 RON pentru ca ulterior poti avea probleme mari si costisitoare, PUNE URGENT ANTIGEL si nu mai merge cu apa, nu ar fi rau sa schimbi si termostatul pentru a evita neplacerile pe timp de vara.

100-200 ron, ce ? ( ce reprezinta )

termostatul de ce sa-l schimbe ? daca functioneaza normal.

Poti sa mergi linistit 2-3 saptamani pana cand il schimbi. Antigel recomand ceva albastru Castrol, Aral, Hepu (cel original este albastru).

.... <_<

Chestia e ca am gasit HEPU la 30 lei /1,5 L concentrat rosu,si HEPU la 24 lei/1,5 L concentrat albastru...si apa distilata la 8 lei/5 L.

V-am zis si preturile asa informativ...

De care sa iau?Rosu sau albastru???Tinand cont de faptul ca asta ce e in instalatia de racire a fost rosu...sau nu prea conteaza ca se inlocuieste si conteaza doar ce se pune?

Mai raspundeti-mi si la asta si nu va mai innebunesc o vreme:D

BAFTA!

Chestia e ca am gasit HEPU la 30 lei /1,5 L concentrat rosu,si HEPU la 24 lei/1,5 L concentrat albastru...si apa distilata la 8 lei/5 L.

V-am zis si preturile asa informativ...

De care sa iau?Rosu sau albastru???Tinand cont de faptul ca asta ce e in instalatia de racire a fost rosu...sau nu prea conteaza ca se inlocuieste si conteaza doar ce se pune?

Mai raspundeti-mi si la asta si nu va mai innebunesc o vreme:D

BAFTA!

omg eu am luat apa cu 1 leu litrul :-/ rosu ia <_<

Ia albastru!

daca tu ai albastru in e36 si merge bine, atunci nu mai inteleg care e diferenta intre ele :-??

eu am avut si rosu si albastru si amestecat si verde omv si 3 culori si doar apa de la chiuveta si doar apa distilata si cocacola cu acid scos si tot asa ...Lichid sa fie ..MA intreb cu redbull mai lua cativa cai ? <_<

eu al luat la 1.6 e36 la mine tot hepu rosu, il am de vreo 5000km si cu apa de la chiuveta si nu are nimic, asa mi-au pus din service. cel rosu e fara silicati si am auzit ca e mai bun. apropo de redbull am pus eu odata la dacie, era iarna si cineva mi-a pus un carton in batul masinii si cand urcam un deal destul de mare, turata, s-a aprins becul la apa. apa din portbagaj era inghetata, nu aveam ce pune, si am turnat un redbull si 2 bucati de gheata. si acum cred ca merge asa dupa 1 an jumate si nu a avut nimic si era dacie din '75, daca nici aia nu avea garnituri vechi. revin pune de cel rosu, e fara silicati, e mai recomandat si da 6,5 l are toata instalatia, dar o sa-ti intre vreo 5,5-6 la inceput. Edited by Fane_05