Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Zgomot la rotirea volanului

Recommended Posts

S-a mai lovit cineva de problema asta?

La capatul rotirii complete a volanului se aude un zgomot ca de plastic... spart, ca si cum ai lua o bucata de plastic casant, ai indoi-o si la un moment dat ar ceda, acesta este zgomotul din spatele volanului la bracarea la maxim a rotilor.

Recunosc, nu. Stau foarte prost cu timpul in perioada asta, inchis in birou de dimineata pina seara. Ajung tarziu acasa si n am puterea necesara a incepe lucrul la masina. Ieri, la manevra de parcare am fost nevoit a "stramba" rotile complet, moment care a coincis cu producerea acelui zgomot. Ulterior, la bracarea completa in partea opusa a facut la fel. Zgomotul a persistat si azi. Volanul se blocheaza, nu i nici o problema cu "nuca" aceea care face chestia asta. Rotirea zic eu ca a fost una normala, in sensul ca nu am sucit brutal volanul, manevra o fac zilnic (altfel nu pot intra in spatiul de parcare), de aici surpinderea mea vis-a-vis de producerea acelui zgomot.

Am crezut ca vreo piesulita care a crapat si d'asta am intrebat care a mai patit faza asta, in ideea de a comanda "vinovata", cand desfac s-o am la indemana.

Multumesc oricum pentru raspuns.

Recunosc, nu. Stau foarte prost cu timpul in perioada asta, inchis in birou de dimineata pina seara. Ajung tarziu acasa si n am puterea necesara a incepe lucrul la masina. Ieri, la manevra de parcare am fost nevoit a "stramba" rotile complet, moment care a coincis cu producerea acelui zgomot. Ulterior, la bracarea completa in partea opusa a facut la fel. Zgomotul a persistat si azi. Volanul se blocheaza, nu i nici o problema cu "nuca" aceea care face chestia asta. Rotirea zic eu ca a fost una normala, in sensul ca nu am sucit brutal volanul, manevra o fac zilnic (altfel nu pot intra in spatiul de parcare), de aici surpinderea mea vis-a-vis de producerea acelui zgomot.

Am crezut ca vreo piesulita care a crapat si d'asta am intrebat care a mai patit faza asta, in ideea de a comanda "vinovata", cand desfac s-o am la indemana.

Multumesc oricum pentru raspuns.

exact aceasi problema ca si tine am si ei eu. Eu am crezut ca e de la caseta de directie, dar am citit pe un forum ca ar fi rulmenti de viraj(sincer nu am auzit de ei)

• 1 month later...

Exact! Nu este acelasi zgomot desi se manifesta in acelasi timp (la capatul cursei volanului).

La mine alta a fost problema: piesa rotunda de plastic de pe spatele volanului, cea care este raspunzatoare pentru revenirea pe pozita neutral a manetei de semnal, nu stiu din ce cauza crapase, "norocul" meu ca mai aveam un volan de E39 prin casa si am luat o de pe ala.

Edited by ciupanezu'