Jump to content

RaceChip pe E90 320d 120 kw

Schumi

Recommended Posts

Pai dam cam asta e si ideea la motoarele cu motorina....ai gasit ceva mai bun decat Racechip?

Nu stiu daca e mai bun sau nu, pentru ca nu stiu ce e cu Racecip, dar stiu ca ce intentionez eu sa iau e foarte versatil, mi se potriveste. (Ex: variatia castigului in functie de turatie si/sau sarcina)

Plus de asta am sansa sa o incerc gratis (cred ca mai multe modele chiar) si vine pe o filiera in care am personal incredere, e vorba de un prieten din Elvetia.

Edited by lucian81v

Deci,chestia cu powerbox-ul e una cat se poate de simpla...e o smecherie care pacaleste computerul masini cum ca motorina injectata are o temperatura mai mare decat temperatura normala (.E o dioda sau o rezistenta) o chestie ieftina si nu prea buna ptr motoare de aceea recomad remaparea direct in Ecu. Edited by tzucul

Bun...am uitat sa specific ca "powerbox-urile" de la anumite firme gen alpina,acschnitzer,brabus,etc nu sunt niste simple powerboxuri ci practic sunt niste adevarate computere de management al motorului. si astea nu se pun dar si costa....

:) costĂŁ de rup chiar Âşi menĂžin garanĂžia. Interesant e cĂŁ prima ĂžarĂŁ ĂŽn care power-box a fost acceptat Âşi cu garanĂžie a fost FranĂža, ea fusese preluatĂŁ de o companie privatĂŁ, apoi producĂŁtorii au preluat Âşi ei numai de la tuneri agreaĂži. IniĂžial Brabus avea niÂşte cutiuĂže care fĂŁceau maÂşinile avioane Âşi Ăžineau, dar mercedes a fĂŁcut ceva gurĂŁ Âşi au schimbat curbele de cuplu.

Deci,chestia cu powerbox-ul e una cat se poate de simpla...e o smecherie care pacaleste computerul masini cum ca motorina injectata are o temperatura mai mare decat temperatura normala (.E o dioda sau o rezistenta) o chestie ieftina si nu prea buna ptr motoare de aceea recomad remaparea direct in Ecu.

Iti zic si eu ca nu sunt toate asa, repet: ce o sa folosesc eu nici nu va avea o singura curba de castig.

• 1 month later...

eram si eu interesat de parerea unui utilizator al RaceChip dar tot nu m-am lamurit....

am citit pe forumuri din strainatate acelasi lucru ca si aici.. au primit box-ul, l-au instalat si au plecat la un "test drive"

prima impresie...slabutz aportul de putere dar mai sesizabil la viteze mari. Majoritatea spuneau ca acest box are jumperi

sau ma rog mai multe pozitii in care poate fi setat pentru putere sporita si ca setarea default este cea implicita = aport de putere scazut.

Ai incercat si celelalte setari sau ai lasat boxul pe cea standard? Pentru ca in cazul acesta te cred ca nu isi merita banii.

Am pe masina un powerbox de genul asta, montat de proprietarul anterior. L-am folosit de cateva ori si am descoperit ca imi zapaceste rau de tot cutia automata. Cand am luat masina spre exemplu, toate bune si frumoase, vreo saptamana a mers perfect pana mi-am amintit de telecomanda de la modulul asta de powerbox si i-am dat niste forja sa vedem diferenta. Dupa o vreme a inceput cutia sa imi schimbe ciudat, cu intarziere si cu ceva socuri. Am resetat cutia, au disparut problemele, am frecat iar prostia aia de powerbox iar probleme, iar reset, de o luna totul e in regula, dar cred ca dau jos powerboxul ca e inutil. Si eram deja suparat ca trebuie sa cheltui 15 milioane pe schimbul de ulei, inutil.

Si eram deja suparat ca trebuie sa cheltui 15 milioane pe schimbul de ulei, inutil.

:twoup: De ce atat de mult?

Pai atat este la reprezentanta, n-as avea incredere sa il schimb in alta parte, mai trebuie umblat si pe la partea de soft a cutiei.