Jump to content

e36 318 is probleme la vibrochen

adalin

Recommended Posts

am avut o problema cu baia de ulei mai bine zis am sparto iar baia la motorul meu este din 2 bucati si am cumparat amindoua iar acum am desfacut amindoua bai sa le schimb si am realizat ca vibrochenul misca cam un jumate de milimetru stanga dreapta are voie sa faca asa ceva sau nu?

am avut o problema cu baia de ulei mai bine zis am sparto iar baia la motorul meu este din 2 bucati si am cumparat amindoua iar acum am desfacut amindoua bai sa le schimb si am realizat ca vibrochenul misca cam un jumate de milimetru stanga dreapta are voie sa faca asa ceva sau nu?

Normal nu are voie sa faca asa ceva dar daca cuzinetii tai nu mai sunt la ST asta inseamna ca sunt uzati cam rau si e normal...

Pai cum ti-ai dat seama ? La mana se observa miscarea asta ? Inseamna ca e obosit rau motorul ala si cuzinetii au trecut de abaterea 0.43 mm si sunt cam la cota 1.

Cred ca au sarit de cota 1 de mult....parerea mea...daca tu vezi diferenta la ochiu liber inseamna ca deja te apropii de 3 ceeace nu cred ca va merge.....dar cand mergea nu batea motoru...????.....la diferenta asta ar fi trebuit sa se auda foarte bine bataia <_<

Pai cum ti-ai dat seama ? La mana se observa miscarea asta ? Inseamna ca e obosit rau motorul ala si cuzinetii au trecut de abaterea 0.43 mm si sunt cam la cota 1.

Cred ca au sarit de cota 1 de mult....parerea mea...daca tu vezi diferenta la ochiu liber inseamna ca deja te apropii de 3 ceeace nu cred ca va merge.....dar cand mergea nu batea motoru...????.....la diferenta asta ar fi trebuit sa se auda foarte bine bataia <_<

am reusit sa desfac acel cuzinet care este cu distantiere pe el pentru ghidajul vibrochenului iar uzura mare este pe lateral pe partea stnga a cuzinetului (adica partea spre fata motorului este aproape perfecta nu prea are uzura iar partea dreapta cuzinetului (partea spre spatele motorului ) are uzura foarte mare adica 1.2mm iar uzura cea mai mare este pe lateralul vibrochenului adica undeva intre2-3mmm.nu stiu cum am reusit dar asta este acuma am sa vad daca se poate rectifica pe latelal

Am incercat sa iau un al vibrochen second bineinteles iar cand la dat jos de pe motor avea exact aceiasi uzura.Exista acel cuzinet de ghidaj mai lat sau care e solutia pentru jocul care il am? La restul cuzinotilor nu arata rau nu se vede uzura excesiva cu ochiul liber habar nu am ce sa mai zic dar cred ca incep sa ma dezamagesc de aceste motoare. Edited by adalin

Rectifica vibrochenul, si cumpara cuzineti la reparatie 1 (00). Nu costa enorm de mult.

Din cate stiu eu, nu o sa ai presiune prea buna la ulei, daca "linia" motorului nu e buna.